Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ubisoft αντιμετωπίζει κριτική περί εκμετάλλευσης των fans με αφορμή τον διαγωνισμό για το Assassin's Creed Shadows στο TikTok

*
Η Ubisoft αντιμετωπίζει αντιδράσεις σχετικά με τον διαγωνισμό «Assassin's Creed Shadows Dubbing Challenge» στο TikTok, που ανακοινώθηκε στις 18 Ιουνίου. Οι νικητές αυτού του διαγωνισμού θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στον μαγευτικό κόσμο του voice acting, συμμετέχοντας σε μια ηχογράφηση με έμπειρους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Danny Wallace (Shaun Hastings).

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να δανείσουν τις φωνές τους σε έναν δευτερεύον NPC, με τη μεταγλώττιση τους να εμφανίζεται στο πολυαναμενόμενο Assassin’s Creed Shadows κατά την κυκλοφορία του.


Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τους λογαριασμούς Assassin’s Creed ή Ubisoft TikTok, ανάλογα με τη γλώσσα που προτιμούν, μέσα από τις επτά επιλογές. Στη συνέχεια πρέπει να διαλέξουν ένα από τα cutscenes του Assassin’s Creed που θα προστίθεται σταδιακά σε αυτούς τους λογαριασμούς αυτή την εβδομάδα. Στη συνέχεια, πρέπει να χρησιμοποιήσουν το "Duet Feature" και να ηχογραφήσουν τον εαυτό τους την ώρα που διαβάζουν το σενάριο. Μόλις γίνει αυτό, πρέπει να δημοσιευτεί το video στον λογαριασμό toyw στο TikTok με το #AssassinsCreedDubbingChallenge. Στη συνέχεια, η ομάδα θα επιλέξει την καλύτερη απόδοση για κάθε γλώσσα. Αν και για πολλούς αυτό φαντάζει σαν ένα όνειρο ζωής, ειδικοί του κλαδου χαρακτηρίζουν τον διαγωνισμό ως ένα είδος εκμετάλλευσης.

Όπως εντόπισε το Destructoid, έμπειροι voice actors όπως ο Rufus Wright από το Assassin’s Creed Valhalla, η Jennifer Caitlin Roberts από το Fire Emblem Heroes και ο Jack Sapsford έχουν εκφράσει ανησυχίες για αυτή τη δοκιμασία. Ο Wright, ο οποίος έχει αφιερώσει αμέτρητες ώρες στο Assassin's Creed Valhalla, μια δουλειά για την οποία αποζημιώθηκε ως επαγγελματίας, δήλωσε: "Το να χρησιμοποιείς τους fans για να εργάζονται δωρεάν είναι κάτι πραγματικά άσχημο, ειδικά όταν αυτά τα παιχνίδια κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια”.

Ο Sapsford από πλευράς του δήλωσε ότι ότι το voice acting για χαρακτήρες θεωρείται "δουλειά και όχι διαγωνισμός". Συμβουλεύει επίσης ότι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να θυμούνται να χρεώνουν 250 δολάρια την ώρα για τη δουλειά τους. Από την άλλη πλευρά, η Caitlin Roberts έθεσε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, ρωτώντας την Ubisoft εάν θα μπορούσαμε να λάβουμε "διαβεβαίωση" ότι οι αναρτήσεις των fans δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας τις ηθικές συνέπειες του διαγωνισμού. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*