Οι εν λόγω πειρατικές εκδόσεις, γνωστές και ως τα λεγόμενα cracks, δημιουργούνται και για την αφαίρεση του DRM, κάτι που βοηθά παλαιότερους τίτλους να τρέχουν στα πιο μοντέρνα PC χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ένα γεγονός που θίγει το θέμα διατήρησης παλιών κυκλοφοριών της gaming βιομηχανίας γενικότερα και για κάτι που οδηγεί σελίδες όπως το My Abandonware, στο να διαθέτουν cracked εκδόσεις (χωρίς DRM) για όλους τους μεγάλος τίτλους.
Η Rockstar λοιπόν έχει εντοπιστεί να πουλά τέτοιες εκδόσεις τίτλων της στο Steam, όπως με την περίπτωση του Max Payne 2. Η έκδοση αυτή χρησιμοποιεί ένα crack που δημιουργήθηκε από την ομάδα Myth, ενώ η αντίστοιχη έκδοση του Manhunt - που και πάλι, διατέθηκε για αγορά μέσω Steam από την ίδια τη Rockstar – περιείχε κώδικα του hacking group Razor 1911. Τώρα, fans ανακάλυψαν ότι και η έκδοση του πλέον μη διαθέσιμου (μέσω Steam) Midnight Club 2, ήταν πειρατική. Στα αρχεία της βρέθηκαν cracks από την ομάδα Razor 1911.
Παρόλο που πρόκειται για ένα φαινόμενο που ξεκίνησε το 2010, η Rockstar Games έχει αποφύγει να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity