Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Konami είχε πατέντα για διαφανείς τοίχους σε video games

*
Οι πατέντες είναι ένας τρόπος για την προστασία όσων καινοτομούν και υλοποιούν νέες ιδέες, αλλά δυστυχώς μπορεί να έχουν και αρνητικά αποτελέσματα. Αν μιλήσετε με Ιάπωνες προγραμματιστές μιας συγκεκριμένης ηλικίας, ένα όνομα εμφανίζεται πιο τακτικά από οποιοδήποτε άλλο όταν πρόκειται για πατέντες: αυτό της Konami.

Κατά τη δημιουργία της επικής σειράς Untold History of Japanese Game Developers, ο ιστορικός του gaming και συνεργάτης του Time Extention John Szczepaniak μίλησε στον Takato Yoshinari της Success Corporation και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Shmup Shikegami no Shiro της Alfa System κλωνοποίησε τον μηχανισμό "Buzz" από το Psyvariar της Success.




Ο Yoshinari παραδέχτηκε ότι η ιδέα μάλλον αντιγράφηκε, αλλά είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια. "Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατοχυρώνουμε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μεθόδους και ιδέες ή να υποβάλλουμε αγωγές εναντίον προγραμματιστών που καινοτομούν με βάση τη δουλειά άλλων", είπε στον Szczepaniak, αναφέροντας την Konami ως παράδειγμα του πώς αυτή η πρακτική βλάπτει τη βιομηχανία συνολικά. "Στην Ιαπωνία, ο κατασκευαστής παιχνιδιών που είναι πιο επιθετικός για την προστασία των ιδεών τους είναι η Konami. Προσωπικά, είμαι εξαιρετικά αντίθετος με τον τρόπο λειτουργίας της Konami".

Ο Szczepaniak ανακάλυψε αργότερα ότι η Konami είχε καταθέσει στο παρελθόν πολλαπλές πατέντες στην Ιαπωνία, μία από τις οποίες αφορούσε τη χρήση διαφανών τοίχων σε τρισδιάστατα παιχνίδια.



Ανάμεσα στα παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε αυτή η πατέντα ήταν το Die Hard Trilogy του PS1. Εκεί, οι τοίχοι εξαφανίζονται με ομαλό τρόπο, καθώς ο χαρακτήρας κινείται στο περιβάλλον, επιτρέποντας στον παίκτης να έχει καλύτερη άποψη για το τι συμβαίνει γύρω του.

Η πατέντα κατατέθηκε τον Μάΐο του 1996 με αριθμό αναφοράς H08-120607. Όμως δεν ανανεώθηκε, όπως έπρεπε, το 2016 και το σχετικό link δεν λειτουργεί πλέον.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*