Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Καλιφόρνια υποχρεώνει τα ηλεκτρονικά καταστήματα να ενημερώνουν τους πελάτες ότι αγοράζουν άδεια χρήσης, όχι το παιχνίδι

*
Με νέο νόμο, η κυβέρνηση της Καλιφόρνια θα υποχρεώσει τα ψηφιακά καταστήματα να ενημερώνουν τους παίκτες ότι αγοράζουν απλά μια άδεια χρήσης ενός ψηφιακού προϊόντος και αυτό δεν τους ανήκει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom υπόγραψε ένα νέο διάταγμα που απαγορεύει στα ψηφιακά καταστήματα να χρησιμοποιούν όρους όπως “buy”, εκτός αν οι πελάτες ενημερώνονται ότι πληρώνουν για μια άδεια του παιχνιδιού, η οποία κάποια στιγμή ίσως πάψει να ισχύει.


«Καθώς τα καταστήματα λιανικής συνεχίζουν να απομακρύνονται από την πώληση φυσικών μέσων, η ανάγκη για προστασία των καταναλωτών όσον αφορά την αγορά ψηφιακών μέσων γίνεται ολοένα και πιο σημαντική», δήλωσε ο Jacqui Irwin, μέλος της Συνέλευσης της Καλιφόρνια.

«Ευχαριστώ τον Κυβερνήτη που υπέγραψε το AB 2426, διασφαλίζοντας ότι η ψευδής και παραπλανητική διαφήμιση από πωλητές ψηφιακών μέσων που λένε εσφαλμένα στους καταναλωτές ότι τους ανήκουν οι αγορές τους θα αποτελέσει παρελθόν».

Τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρείες έχουν κλείσει τους servers των παιχνιδιών τους, κάνοντάς τα μη λειτουργικά, κάτι που έχει κάνει τους χρήστες να μένουν με το ερώτημα αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο ή όχι, καθώς πρόκειται για κάτι που έχουν ήδη πληρώσει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το The Crew της Ubisoft που μεταφέρθηκε σε κατάσταση offline, έναν χρόνο μετά τη διακοπή των πωλήσεών του. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*