Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η FTC κυνηγάει ξανά τη Microsoft με αφορμή της αυξήσεις στο Game Pass

*
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α. (FTC) κατήγγειλε τις αυξήσεις των τιμών του Game Pass της Microsoft με επίσημο έγγραφό της σε Εφετείο της χώρας. Πριν λίγες ημέρες η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωράει σε αυξήσεις των τιμών του PC Game Pass και του Xbox Game Pass Ultimate, ενώ σχεδιάζει να κάνει διαθέσιμο ένα νέο πακέτο, το Game Pass Standard χωρίς πρόσβαση από την πρώτη ημέρα σε first party games του Xbox.

Η FTC αποκαλεί αυτό το νέο tier του Game Pass Standard "υποβαθμισμένο προϊόν", επειδή οι νέοι χρήστες του Game Pass δεν θα μπορούν να εγγραφούν στο Game Pass για κονσόλες το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους σε first party games. Αντίθετα, το νέο Xbox Game Pass Standard θα κοστίζει περισσότερο και δεν θα περιλαμβάνει το παραπάνω προνόμιο, όμως θα περιλαμβάνει online multiplayer.


«Οι αυξήσεις των τιμών της Microsoft και η υποβάθμιση του προϊόντος - σε συνδυασμό με τις μειωμένες επενδύσεις της Microsoft στην παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων μέσω απολύσεων εργαζομένων - είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας εταιρείας που ασκεί ισχύ στην αγορά μετά τη συγχώνευση», λέει η FTC. «Η υποβάθμιση του προϊόντος - η κατάργηση στην πρόσβαση παιχνιδιών που έχουν αξία από τη νέα υπηρεσία της Microsoft - σε συνδυασμό με αυξήσεις τιμών για τους υπάρχοντες χρήστες, είναι ακριβώς το είδος της ζημίας των καταναλωτών από τη συγχώνευση, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει η FTC».

Η καταγγελία αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης προσφυγής της FTC κατά της απόφασης ενός περιφερειακού δικαστηρίου να μην μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft πέρυσι. Η Microsoft ολοκλήρωσε τη συμφωνία 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο, αλλά το Ένατο Περιφερειακό Εφετείο δεν έχει ακόμη αποφανθεί επί της προσφυγής της FTC. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*