Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Epic Games μηνύει τη Google και τη Samsung για το Auto Blocker

*
Η Epic Games θα επιχειρήσει να λύσει με νομικά μέσα μια ακόμα διαμάχη της με άλλες εταιρείες. Αυτή τη φορά στρέφεται εναντίον της Google και της Samsung, υποστηρίζοντας ότι το Auto Blocker της τελευταίας αποτελεί εμπόδιο στα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών και είναι αντίθετο με πρόσφατη δικαστική απόφαση. Το Auto Blocker είναι μια λειτουργία που εισήγαγε η Samsung στις φορητές συσκευές της τον Οκτώβριο του 2023 και επιτρέπει στους χρήστες να αποτρέπουν αυτόματα την εγκατάσταση οποιωνδήποτε εφαρμογών που δεν διανεμήθηκαν από το Google Play Store ή το Samsung Galaxy Store.

Το χαρακτηριστικό ήταν αρχικά opt-in, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούσαν να εγκαθιστούν εφαρμογές από όπου ήθελαν να συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά τον Ιούλιο του 2024 η Samsung αποκάλυψε ότι θα ενεργοποιηθεί ως προεπιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι συσκευές της Samsung εμποδίζουν αυτόματα τον χρήστη από το να εγκαταστήσει εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, όπως το Epic Games Store που έγινε διαθέσιμο σε φορητές συσκευές τον περασμένο μήνα.


Το νομικό τμήμα της Epic Games καλεί το δικαστήριο να εμποδίσει τη Samsung να ενεργοποιήσει το Auto Blocker από προεπιλογή και να απαγορεύσει την «αντιανταγωνιστική και αθέμιτη συμπεριφορά της Samsung και της Google».

Η Epic Games ισχυρίζεται ότι με ενεργοποιημένο το Auto Blocker, οι χρήστες πρέπει να περάσουν από "μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία 21 βημάτων" για να κατεβάσουν μια εφαρμογή όπως το δικό της κατάστημα παιχνιδιών. Συγκριτικά, πρέπει να γίνονται 12 βήματα στο Android (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Epic) λόγω πολλαπλών προειδοποιήσεων σχετικά με λογισμικό από άγνωστες πηγές.

Το Auto Blocker της Samsung αναφέρεται επίσης στο Epic Games Store ως λογισμικό από μια "άγνωστη" πηγή, με την Epic να υποστηρίζει ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η Samsung έχει καταχωρίσει στο παρελθόν ορισμένα από τα παιχνίδια της στο Galaxy Store.

«Ως προγραμματιστής εφαρμογών, η Epic βλάπτεται από τις αναληθείς δηλώσεις της Samsung ότι οι εφαρμογές της είναι άγνωστες και μη ασφαλείς», έγραψε η εταιρεία στην καταγγελία της. «Αυτές οι ψευδείς δηλώσεις όχι μόνο βλάπτουν τη φήμη της Epic, αλλά οδηγούν σε αναγνωρίσιμες περιπτώσεις χρηστών που εγκατέλειψαν την εγκατάσταση των εφαρμογών της Epic, με αποτέλεσμα τα χαμένα κέρδη που θα προέκυπταν από τις αγορές που έκαναν αυτοί οι χρήστες».

Η Epic ισχυρίζεται ότι το Auto Blocker «χαρακτηρίζει το Google Play Store ως τον μόνο βιώσιμο τρόπο λήψης εφαρμογών σε συσκευές Samsung, εμποδίζοντας κάθε άλλο κατάστημα να ανταγωνίζεται σε ίσους όρους».

Η Epic ισχυρίζεται επίσης ότι η συνεργασία μεταξύ της Samsung και της Google υπονομεύει την ετυμηγορία των ενόρκων στην προηγούμενη αντιμονοπωλιακή υπόθεση κατά της Google, την οποία κέρδισε τον Δεκέμβριο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*