Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Τουρκία μπλοκάρισε την πρόσβαση στο Roblox λόγω ανησυχιών για εκμετάλλευση παιδιών

*
Η Τουρκία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Roblox και σε οποιεσδήποτε σχετικές εφαρμογές.

«Η πρόσβαση στην πλατφόρμα παιχνιδιών που ονομάζεται Roblox και οι σύνδεσμοί της στις αγορές εφαρμογών έχει αποκλειστεί από το 6ο Ποινικό Δικαστήριο των Αδάνων», έγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Yılmaz Tunç σε δήλωση στο X σχετικά με την απαγόρευση.


Η απόφαση ελήφθη μετά από ευρήματα «στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε η Γενική Εισαγγελία των Αδάνων λόγω του περιεχομένου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση παιδιών».

«Οι προσπάθειες υπονόμευσης της κοινωνικής μας δομής, η κακοποίηση παιδιών, η ενθάρρυνση της βίας και οι δραστηριότητες που θα επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη των παιδιών μας, καθένα από τα οποία είναι ένα πολύτιμο δώρο, δεν θα επιτραπούν ποτέ», αναφέρει η δήλωση του Tunç.

Απαντώντας στην απαγόρευση, η Roblox είπε: «Σεβόμαστε τους νόμους και τους κανονισμούς στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και συμμεριζόμαστε τη δέσμευση των τοπικών νομοθετών για τα παιδιά. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι το Roblox θα επιστρέψει στο διαδίκτυο στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό”. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*