Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H ομάδα του Roblox απαντά στις κατηγορίες για “μαγείρεμα” του αριθμού των παικτών

*
Δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η είδηση πως η ομάδα του Roblox “φουσκώνει” τα νούμερα των παικτών της κατά 42%. Σοβαρή κατηγορία και φυσικά η εταιρεία δεν θα μπορούσε να την παραβλέψει.

Σύμφωνα με την έρευνα της Hindenburg Research το παραπάνω φαινόμενο συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση από το 2021 και επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της μέσω συνεντεύξεων με πρώην εργαζομένους του Roblox. Επίσης, αποκαλύπτει πως το σύστημα moderation με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών από περιεχόμενο για ενήλικες δεν λειτουργεί και οι νεαροί μας φίλοι κάτω των 13 ετών μπορούν κανονικά να βρούνε αντίστοιχο περιεχόμενο, με μια απλή αναζήτηση. Η εταιρεία αναφέρει πως ανακάλυψε και μια ομάδα που προσέγγιζε σεξουαλικά ανηλίκους και ήταν μπλεγμένη σε εμπόριο παιδικής πορνογραφίας.


Η απάντηση της ομάδας του Roblox, ήταν η εξής: “H ασφάλεια και η ευπρέπεια είναι θεμελιώδεις αρχές για το Roblox, εδώ και δύο δεκαετίες, και έχουμε επενδύσει αρκετά πάνω σε αυτό. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως σε καθημερινή βάση, πάνω από δεκάδες εκατομμύρια χρήστες όλων των ηλικιών τηρούν με ευλάβεια τα Κοινοτικά Πρότυπα της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλες τις παραβάσεις που παρατηρούνται, με εφαρμογή προληπτικών μέτρων ασφαλείας για να αποτρέπουμε τις κακόβουλες δραστηριότητες στην πλατφόρμα”.

Σχετικά με την κατηγορία για το “μαγείρεμα” του αριθμού των παικτών, η εταιρεία δεν έδωσε σαφή απάντηση λέγοντας πως “τα στοιχεία της Hinderburg δεν βασίζονται σε αληθή δεδομένα και οι πληροφορίες τους δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά αποτελέσματα”. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*