Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έσβησαν τα φώτα του ROMhacking.net, με αιχμές προς συγκεκριμένα μέλη του

*
Το ROMhacking.net, που επί πολλά χρόνια φιλοξενούσε mods για κλασσικά παιχνίδια, έσβησε τα φώτα του το Σάββατο. Ο δημιουργός και διαχειριστής του ανακοίνωσε ότι το site ναι μεν θα συνεχίσει να υπάρχει, όμως στο εξής θα αναρτά μόνο περιεχόμενο που σχετίζεται με ειδησιογραφία.

Τα ROM hacks όπως αυτά που μπορούσε κάποιος να βρει στο site ήταν δευτερεύουσας σημασίας, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του sprite του Mario στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με αυτό από το Super Mario Bros. 3 αλλά και άλλα, όπως το Mario Builder 64, ένα παιχνίδι που επέτρεπε τη δημιουργία επιπέδων για το Super Mario 64, κάτι σε στυλ Super Mario Maker.


Οι χομπίστες που συνεισφέρουν στον ιστότοπο υπέβαλαν τακτικά τροποποιήσεις για αρχεία ROM παιχνιδιών που περιλάμβαναν διορθώσεις σφαλμάτων, προσθήκες, ακόμη και μεταφράσεις παιχνιδιών που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε ορισμένες γλώσσες, όπως αγγλικά ή ισπανικά. Μπορείτε επίσης να βρείτε πράγματα όπως τον πηγαίο κώδικα για το reverse engineering του original Metroid. Μεταξύ άλλων είχαν δημοσιευτεί μεταφρασμένες εκδόσεις των Sailor Moon και Samurai Showdown, ενώ υπήρχει και ένα mod που επιτρέπει στο Star Fox του SNES να τρέχει στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ολόκληρη η συλλογή του site, μια δουλειά 20 ετών μπορεί να βρεθεί στο The Internet Archive και πρόκειται για ένα συμπιεσμένο αρχείο μεγέθους 11,7 GB.

Ο Nightcrawler, δημιουργός και διαχειριστής του ROMhacking.net υποστηρίζει ότι η αλλαγή πορείας του site οφείλεται στην αδιάκοπη λειτουργία του, νύχτα και μέρα, στα αναρίθμητα αιτήματα, στο πάντοτε γεμάτο του Inbox και θέματα νομικής φύσης. Επίσης, κατηγόρησε μέλη ενός group που είχαν προσφερθεί να αναλάβουν τη διαχείριση του site και συνωμοτούσαν εναντίον του για τον βγάλουν εκτός. Ένα από τα μέλη αυτής της ομάδας αντέκρουσε τις κατηγορίες μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στο Χ. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*