Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έρευνα: Πιο ευφυή τα παιδιά που ασχολούνται με video games

*
Νέα αμερικανική μελέτη ανατρέπει αυτά που υποστηρίζουν πολλοί κατά καιρούς, ότι τα video games είναι βλαπτικά για τις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία μετείχαν 2.000 παιδιά ηλικίας 9 ως 10 ετών, όσα ασχολούνται με video games για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα, έχουν καλύτερες επιδόσεις στις δοκιμασίες γνωστικών δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη μνήμη και ελέγχουν καλύτερα τις ορμές τους, σε σχέση με συνομίληκους που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει να διασκεδάζεις με video games. Ακόμα, τα παιδιά που ασχολούνταν με video games, βρέθηκε ότι έχουν πιο έντονη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και με εργασίες που απαιτούν γνώσεις πάνω από εκείνες που έχει ο μέσος όρος του πληθυσμού.

Η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Κατάχρησης Ουσιών (NIDA), δρ Νόρα Βολκόφ, δήλωσε ότι: "η νέα μελέτη βελτιώνει την κατανόησή μας για τις σχέσεις ανάμεσα στη χρήση των βιντεοπαιχνιδιών και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Πολυάριθμες έρευνες έχουν συνδέσει τα βιντεοπαιχνίδια με προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχικής υγείας όπως βία-επιθετικότητα, κατάθλιψη κ.ά. Όμως, η νέα έρευνα δείχνει ότι πιθανώς υπάρχουν επίσης γνωστικά οφέλη που σχετίζονται με αυτήν τη μορφή ψυχαγωγίας, τα οποία χρήζουν περαιτέρω μελέτης".


Πάντως, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι οι γονείς είναι καλό να αφήνουν ελεύθερα τα παιδιά τους να περνούν όσο χρόνο θέλουν μπροστά από μια οθόνη. Η μελέτη αναφέρει ότι δεν είναι ίδια όλα τα video games και πιθανό κάποια είδη να λειτουργούν διαφορετικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.



Πηγή: mixanitouxronou.gr 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*