Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Digital Foundry: Ανώτερος του AMD FSR 3.1 ο AI PSSR upscaler του PS5 Pro (video)

Όπως υποστηρίζεται ο PSSR AI upscaler του PS5 Pro θα είναι ανώτερος του AMD FSR 3.1, υπολείπεται όμως του NVIDIA DLSS.

Πρόσφατα, το Digital Foundry δημοσίευσε ένα συγκριτικό video για τους τρεις upscalers έχοντας ως πεδίο πειραματισμών το Ratchet & Clank: Rift Apart, χρησιμοποιώντας παρόμοιες ρυθμίσεις ποιότητας, καθώς δεν είναι δυνατό να υπάρξει ακρίβεια σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, στην έκδοση του παιχνιδιού για PC χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο το Dynamic Resolution Scaling σε σχέση με τις κονσόλες. Με βάση αυτά φάνηκε ότι το PSSR είναι ανώτερο από το AMD FSR 3.1 στο anti-aliasing όσον αφορά τις λεπτομέρειες και την κίνηση. Από την άλλη, ο upscaler του PlayStation είναι υποδεέστερος του NVIDIA DLSS σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, καθώς το PSSR δίνει ως αποτέλεσμα μια πιο ομαλή εικόνα και το DLSS διαχειρίζεται τη γεωμετρία με λιγότερο aliasing. Σημειώνεται ότι η NVIDIA είχε στη διάθεσή της πάνω από έξι χρόνια για να βελτιώσει τον upscaler της, ενώ το PSSR βρίσκεται στην αρχή του.


Υπάρχει ένα σημείο όπου ο PlayStation 5 PSSR upscaler δίνει καλύτερα αποτελέσματα από το NVIDIA DLSS, τουλάχιστον στο Ratchet & Clank: Rift Apart. Όταν πρόκειται για ray-traced reflections, ο upscaler της Sony κάνει καλύτερη δουλειά και παράγει πιο σταθερή εικόνα, κάτι που ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι η Insomniac χρησιμοποιεί custom sampling pattern για τον PSSR. Σε ρυθμίσεις για χαμηλότερη ποιότητα, ο PSSR διαχειρίζεται καλύτερα το checkerboard, προσφέροντας υψηλότερη ανάλυση, ενώ τα checkerboard artifacts είναι φανερά με το NVIDIA DLSS.

Το PS5 Pro θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2024.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*