Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Circana: Το GTA 6 και το Nintendo Switch 2 θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της αγοράς των video games

*
Τα έσοδα της αμερικανικής αγοράς των video games θα συρρικνωθούν το 2024, όμως σύμφωνα με γνωστή εταιρεία αναλύσεων η κατάσταση θα αλλάξει άρδην το 2025 με την κυκλοφορία του GTA 6 και του Nintendo Switch 2. Όπως αναφέρεται στην έκθεση Future of Games της Circana, η βιομηχανία των video games «ωρίμασε» το 2020 και το 2021, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο κόσμος στράφηκε προς αυτή ως ένα μέσο ψυχαγωγίας που τον βοήθησε να παραμείνει σε επαφή με φίλους και γνωστούς.

Ο αριθμός αυτών που ασχολούνται με video games και ο χρόνος που αφιερώνουν σε αυτά συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω από τα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2021, σημειώνει η Circana. Η ύφεση οφείλεται κατά ένα μέρος στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης που αναγκάζει τους ανθρώπους να κάνουν περικοπές στη διασκέδαση.


Για το 2024, τα έσοδα του hardware για video games αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται λόγω του συνολικού αριθμού των μονάδων που θα πουληθούν και της μείωσης των μέσων τιμών τους. Οι άνθρωποι έχουν μετατοπίσει μέρος του χρόνου που ασχολούνται με παιχνίδια σε πιο προσιτές πλατφόρμες, όπως οι υπολογιστές και τα κινητά, και αυτό έχει βοηθήσει να αντισταθμίστούν ορισμένες από τις μειώσεις στην αγορά κονσολών, συμπληρώνει η Circana.

«Αυτή θα συνεχίσει να είναι μια δύσκολη χρονιά για τους κατασκευαστές και τους εκδότες βιντεοπαιχνιδιών, καθώς αναμένεται συνολική μείωση των δαπανών, αν και σε χαμηλά, μονοψήφια νούμερα», δήλωσε ο αναλυτής Mattt Piscatella.

Ενόψει του 2025, ωστόσο, ο Piscatella λέει ότι η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών των ΗΠΑ είναι έτοιμη για ανάκαμψη. Το GTA VI, το οποίο είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια όλων των εποχών, μαζί με το πολυδιαφημισμένο Switch 2, θα πρέπει να βοηθήσει την τύχη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών το 2025, είπε ο Piscatella.

«Το αναμενόμενο ντεμπούτο στο πρώτο εξάμηνο της πλατφόρμας hardware επόμενης γενιάς της Nintendo θα πρέπει να δώσει σημαντική ώθηση, όπως και η κυκλοφορία του Grand Theft Auto VI, που μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη κυκλοφορία ψυχαγωγίας στην ιστορία των ΗΠΑ», είπε ο Piscatella. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*