Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυτή ήταν η πρώτη διαφήμιση που έπαιξε ποτέ για προϊόν της Nintendo στις ΗΠΑ! (video)

Η Nintendo μετράει πολλά χρόνια στην αγορά των videogames και μια νέα προσπάθεια έφερε στην επιφάνεια το πρώτο διαφημιστικό σποτ που έπαιξε για την ιαπωνική εταιρεία στην αμερικανική τηλεόραση. Προφανώς και κάλυπτε τα Nintendo Game & Watch, τις φορητές κονσόλες με την οθόνη LCD και τις απλές γραμμές που δούλευαν αντί του animation.

Το Video Game History Foundation (VGHF) βοήθησε στο να επανέλθει στο σήμερα βελτιωμένο το υλικό του αρχικού σποτ από το Mego Time Out και το οποίο έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα. H Mego έγινε μεγάλο όνομα στα 70s, όταν και εμπορευόταν φιγούρες από γνωστές σειρές και ταινίες και το 1980 συνεργάστηκε με την Nintendo για τα Game & Watch με τα παιχνίδια Ball, Vermin, Fire και Flagman. Έτσι, προέκυψε και αυτό το διαφημιστικό που πλέον σώζεται αφού εντοπίστηκε από τον συλλέκτη (και πρώην δημοσιογράφο) Chris Kohler σε μια online δημοπρασία.


Το υλικό ήταν σε ένα σπάνιο φιλμ 16 χιλιοστών και μεταφέρθηκε στο VGHF για να ψηφιοποιηθεί, να σωθεί και να βελτιωθεί. Μετά το σχετικό color-correction και την ψηφιακή επεξεργασία, ανέβηκε σε ανάλυση 2Κ και προσφέρεται για πρώτη φορά έτσι.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*