Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των video gamers στην Υποσαχάρια Αφρική τα τελευταία χρόνια

*
Σύμφωνα με μελέτη των Newzoo και Carry1st, η Νότια Αφρική είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα video games στις λεγόμενες Υποσαχάριες αφρικανικές χώρες και αναμένεται ότι το τρέχον έτος οι καταναλωτές θα ξοδέψουν περίπου $290 για το αγαπημένο τους χόμπι. Η μελέτη περιλαμβάνει στοιχεία και για άλλες τέσσερεις χώρες που είναι οι Νιγηρία - $185 εκ., Γκάνα - $42 εκ., Κένυα - $38 εκ. και Αιθιοπία - $35 εκ. Μεταξύ των πέντε χωρών που προαναφέρθηκαν η Νότια Αφρική έχει την πρωτιά στο ποσοστό των gamers, που αντιστοιχούν στο 40% του πληθυσμού της. Ακολουθούν οι Γκάνα - 27%, Νιγηρία - 23%, Κένυα - 22% και Αιθιοπία - 13%. Επιπλέον από το 2015 έως το 2021 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός εκείνων που ασχολούνται με video games, από τα 77 εκ. στα 186 εκ. Από αυτούς, εκτιμάται ότι τα 177 εκ. παίζουν σε φορητές συσκευές, με τη σχετική μελέτη να αναφέρει ότι η Υποσαχάρια Αφρική είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσόμενες αγορές στον τομέα του mobile gaming παγκοσμίως.

"Η Αφρική είναι το μέλλον του gaming. Χάρη στην τεράστια αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που συνδέονται online σε συνδυασμό με έναν νεαρό και δυναμικό πληθυσμό, παρατηρείται έκρηξη του gaming στην Αφρική", τόνισε ο CEO και συνιδρυτής της Carry1st, Cordel Robbin-Coker.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*