Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο CEO της Sony Pictures αναμένει περισσότερες εξαγορές εταιρειών video games

*
Σε συνέντευξη που έδωσε στο συνέδριο Merrill Lynch Media της τράπεζας της Αμερικής, ο CEO της Sony Pictures, Tony Vinciquerra, ρωτήθηκε αν η βιομηχανία των ταινιών θα δει νέα ενοποίηση μεταξύ εταιρειών.

Η απάντηση που έδωσε ήταν πως πιστεύει ότι το παραδοσιακό μέσο της τηλεόρασης και του cinema έχει φτάσει στο peak του. Ταυτόχρονα θεωρεί πως το σημείο στο οποίο υπάρχει χώρος για επέκταση είναι o τομέας των video games. Δήλωσε πως η Sony, αφού είναι τοποθετημένη καλύτερα απο κάθε άλλον σε αυτό τον τόμέα, πιθανότατα θα προβεί στην εξαγορά νέων εταιρειών.

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να δούμε πολλές εξαγορές και ενοποιήσεις εταιρειών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του InvestGame, τα λεφτά που επενδύθηκαν σε εξαγορές και ενοποιήσεις εταιρειών το 2020 ξεπέρασαν τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νούμερο αυτό φυσικά περιλαμβάνει και την εξαγορά της ZeniMax απο τη Microsoft, αλλά και της Codemasters απο την EA. Οι δύο τελευταίες είναι και οι μεγαλύτερες εξαγορές που έγιναν.

Παρόλα αυτά, οι εταιρείες που πραγματοποίησαν τις περισσότερες εξαγορές ήταν η Tencent, η Embracer Group, η Stillfront και η Zynga.

Οι επενδυτές έχουν βάλει στο στόχο τους τη βιομηχανία των video games, καθώς είναι μια απο τις λίγες που ξεπέρασαν πάρα πολύ σε επιδόσεις τις υπόλοιπες βιομηχανίες κατα την πανδημία.

Πρόσφατα, η Sony Interactive Entertainment δήλωσε πως σκοπεύει να επενδύσει πάρα πολύ στα first party studio της, με ποσά που ξεπερνούν τα 184 δισεκατομμύρια δολάρια.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*