Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μεγάλα κέρδη για την EA την εορταστική περίοδο

*
Η Electronic Arts ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7% φτάνοντας τα $1,79 δισ. ενώ κατά 7% αυξήθηκαν και τα καθαρά έσοδα από συμβόλαια που έφτασαν τα $2,58 δισ. Πάντως, το καθαρό εισόδημα του τριμήνου μειώθηκε κατά 69%, στα 66 εκ.

"Το τρίτο τρίμηνο ήταν το μεγαλύετερο στην ιστορία της εταιρείας από άποψη καθαρών εσόδων που προέρχονται από συμβόλαια, κάτι που δείχνει κερδοφορία και εισροή χρημάτων. Η προσέγγιση σχετικά με τα προϊόντα που προσφέρουμε θα μας επιτρέψει να έχουμε οργανική ανάπτυξη που θα κινηθεί σε διψήφια νούμερα αυτό το έτος, η ροή χρημάτων θα συνεχιστεί και έτσι θα έχουμε μία ισχυρή βάση για το μέλλον", δήλωσε ο CFO της EA, Blake Jorgensen.


Ήταν το πρώτο τρίμηνο που συμπίπτει με ερταστική περίοδο και περιλαμβάνει έσοδα από τις Codemasters, Glu Mobile και Playdemic.

Ακόμα τα καθαρά έσοδα από συμβόλαια της EA Sports σημειώνουν ως τώρα αύξηση 10% από έτος σε έτος. Το FIFA 22 ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στις δυτικές χώρες, ενώ το Madden NFL 22 ο κορυφαίος αθλητικός τίτλος και τρίτος καλύτερος γενικά σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. το 2021. Πέρα από τα sports, ο μέσος όρος των μηνιαίων ενεργών παικτών του Apex Legends κατέγραψε αύξηση 30% από έτος σε έτος και το κοινό πέρασε κατά 20% περισσότερες ώρες σε παιχνίδια της ΕΑ, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Με το βλέμμα στους επόμενους μήνες, η EA αναμένει ότι το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδά της θα καταγράψουν αύξηση 31%, φτάνοντας το $1,76 δισ. και το καθαρό εισόδημα θα αυξηθεί σε ποσοστό 71%, δηλαδή $130 εκ. Για όλο το έτος, προβλέπεται αύξηση των εσόδων της τάξης του 23%, στα $6,93 δισ. αλλά μείωση του καθαρού εισοδήματος κατά 17% κάτι που αντιστοιχεί σε $694 εκ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*