Έρχεται σε ένα κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα φορτιστή 18Watt, ένα καλώδιο Type-C USB, ενσύρματα ακουστικά mini jack και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Το vivo Y33s είναι λεπτό και αρκετά ελαφρύ κάτι που το αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα στο χέρι. Στη πράξη, έχει πάνω κάτω τις ίδιες διαστάσεις με το Y76 5G, όντας όμως ελαφρώς βαρύτερο. Ο βασικότερος λόγος που οι διαστάσεις είναι παραπλήσιες είναι φυσικά η οθόνη, ένα IPS LCS panel στις 6,58’’ ανάλυσης Full HD+ (2408x1080) που τρέχει στα 60Hz. Τα bezel της οθόνης είναι τυπικά για IPS panel, με το μεγαλύτερο να είναι το chin στο κάτω μέρος.
Στη δεξιά πλευρά της συσκευής βρίσκεται είναι το power button το οποίο παίζει και το ρόλο του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίο λειτουργεί γρήγορα και με ακρίβεια. Δίπλα του είναι και τα volume controls ενώ η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim βρίσκεται στη πάνω πλευρά έχουμε. Το τηλέφωνο δέχεται δυο κάρτες SIM (υποστηρίζει μόνο 4G δίκτυα) ενώ μπορεί να δεχτεί και κάρτες micro SD. Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB.
Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση, κρατιέται άνετα με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η πλάτη της συσκευής είναι πλαστική μεν, αν και βλέποντάς τη κανείς από μακριά θα μπορούσε να τη περάσεις γυάλινη. Και αυτό γιατί είναι εξαιρετικά ανακλαστική και θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν καθρέπτης. Πάντως, είναι και μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων οπότε η θήκη της συσκευασίας είναι καλοδεχούμενη. Στη πλάτη συναντάμε επίσης και το τριπλό σύστημα καμερών οι οποίες είναι τοποθετημένες σε ένα μικρό camera bump, ενώ παρέα τους βρίσκεται και το Led Flash.
Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται. Παρόλο που τα χαρακτηριστικά του panel φαίνονται ίδια με αυτά της οθόνης του Y76 5G, μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με το ίδιο panel. Είναι ρυθμισμένη στους 7700 βαθμούς Kelvin στη standard επιλογή, ενώ έχει χαμηλότερη μέγιστη φωτεινότητα στα 325nits (που φτάνει στα 353 nits πάντως με το auto brightness κάτω από έντονο φως). Πέρα από τη ρύθμιση standard, το λειτουργικό προσφέρει και δυο ακόμα χρωματικά προφίλ, το Professional και το Bright, ενώ υπάρχει και μπάρα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος από κρύο σε θερμό (χωρίς όμως να εμφανίζονται οι τιμές θερμοκρασίας χρώματος). Το τηλέφωνο αναβαθμίστηκε με το που το ανοίξαμε σε Android 12 πάνω από το οποίο τρέχει το Funtouch OS 12, προσφέροντας όλες τις δυνατότητες παραμετροποίησης που είδαμε και στο vivo Y76 5G. Για την οθόνη συναντάμε φυσικά Dark Mode καθώς και reading mode (το λέει eye protection).
Τα εικονίδια είναι αρκετά όμορφα (αν και η αρχική γραμματοσειρά είναι αρκετά μικρή και μάλλον οι περισσότεροι χρήστες θα τη μεγαλώσουν ένα κλικ) , η σχεδίαση γενικές θυμίζει stock Android ενώ ελάχιστες είναι οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές (μόνο το Linkedin). Αυτό που μας αρέσει είναι πως έχει πραγματικά πολλές δυνατότητες customization σε πολλά μέρη του interface, όπως τα χρώματα, τα wallpaper, ακόμα και τα διάφορα animation. Υπάρχει φυσικά δυνατότητα για multitasking με έως 2 εφαρμογές να μπορούν να είναι ανοιχτές παράλληλα, με τα 8GB μνήμης του τηλεφώνου και τα επιπλέον 4GB που προστίθενται αξιοποιώντας αποθηκευτικό χώρο, να επαρκούν για κάθε λειτουργία, διατηρώντας ενεργές πλήθος από εφαρμογές. Να σημειώσουμε ότι το τηλέφωνο έρχεται με 128GB αποθηκευτικού χώρου, κάτι σπάνιο σε αυτή τη κατηγορία, ο οποίος είναι τεχνολογίας eMMC.
Το SoC που ενσωματώνει το vivo Y33s είναι ένας οχταπύρηνος MediaTek Helio G80, ένα σχετικά παλιό SoC που κατασκευάζεται στα 12nm. Δε βάζει φωτιά στις επιδόσεις προφανώς, όμως επαρκεί για απλή χρήση, για την οποία άλλωστε προορίζεται το τηλέφωνο. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει (Mali G52-MC2) επιτρέπει στο χρήστη να παίζει τα απλά παιχνίδια, αλλά δεν είναι για κάτι παραπάνω, με το 3D Mark να μας δίνει 681 πόντους. Υπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU (όχι όμως το frame rate) κάτι που ενεργοποιείται μέσα από την επιλογή UltraGame Mode. Πάντως, κάποιος μπορεί να παίζει με τις ώρες παιχνίδια και γενικότερα να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο, καθώς η αυτονομία του είναι πραγματικά μεγάλη χάρη και στη μπαταρία των 5000mAh, η οποία φορτίζει στα 18Watt και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει στο 100% από άδεια.
Πηγαίνοντας τώρα στις κάμερες, εδώ έχουμε ένα πολύ βασικό σύστημα καμερών. Κεντρικός αισθητήρας είναι ένας στα 50MP πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8 με auto focus.
Την ημέρα δίνει συμπαθητικό αποτέλεσμα, αλλά το βράδυ δυσκολεύεται αρκετά με το Night Mode να έρχεται για να βοηθήσει ελαφρώς τη κατάσταση.
Ακόμα, έχουμε ένα macro στα 2MP με σταθερή εστίαση που απαιτεί απόσταση περίπου 4 εκατοστά.
Λήψεις με το macro
Υπάρχει τέλος και ένας ακόμα 2MP που χρησιμοποιείται σαν αισθητήρας βάθους και βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με συμπαθητικό bokeh.
Portrait mode με το βασικό φακό. Μπορεί να αλλαχτεί το σημείο εστίασης και μετά τη λήψη.
Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 1080p/30fps μόνο με το βασικό αισθητήρα (προφανώς) με το αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζει. Δεν υπάρχει καμία επιλογή για ηλεκτρονική σταθεροποίηση, όπως και πολλές άλλες δυνατότητες που έχει το Y76 5G, καθώς το app της κάμερας είναι διαφορετικό (ίδιο με αυτό του οικονομικότερου Y01).
1080p30 Main camera
Η selfie cam βασίζεται σε αισθητήρα στα 16MP με fixed focus, ο οποίος τα καταφέρνει συμπαθητικά, αρκεί να υπάρχει φως στο χώρο. Υποστηρίζει και portrait χωρίς δυνατότητα επιλογής f stop.
Selfie χωρίς/με portrait
Το vivo 33s είναι ένα budget smartphone με μεγάλη αυτονομία, το οποίο τρέχει Android 12 και έρχεται με 8GB μνήμης και 128GB χώρου. Και η αλήθεια είναι πως δε βρίσκεις άλλο τηλέφωνο σε αυτά τα χρήματα που να έχει τόση μνήμη και χώρο, καθιστώντας το μια πραγματικά ενδιαφέρουσα budget επιλογή.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity