Το Vivo X80 Pro έρχεται σε μια πολύ μεγάλη συσκευασία, premium συσκευασία, η οποία από μόνη της μας δείχνει τη προσοχή που έχει δώσει η εταιρεία στο τηλέφωνο. στην οποία ο αριθμός 11 είναι τυπωμένος με μεγάλα γράμματα στο κέντρο. Το λογότυπο της Zeiss, με την οποία έχει συνεργαστεί η Vivo για το τομέα των καμερών, δεσπόζει στο πρόσοψη του κουτιού. Πηγαίνοντας στο εσωτερικό της συσκευασίας, βρίσκουμε την ίδια τη συσκευή, μια μαύρη, σκληρή προστατευτική θήκη με το λογότυπο της Vivo στη πλάτη, η οποία αγκαλιάζει τέλεια το τηλέφωνο, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τη θύρα υποδοχής SIM (το τηλέφωνο είναι δίκαρτο με υποστήριξη 5G και για τις δυο κάρτες, αλλά δεν έχει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου), ενσύρματα ακουστικά Type-C, φορτιστή που φορτίζει το τηλέφωνο στα 80 Watt (αλλά δεν υποστηρίζει PowerDelivery) και το σχετικό καλώδιο USB Type-C. Ο φορτιστής είναι σχετικά μικρός και ταυτόχρονα είναι λίγο «περίεργος» καθώς προσφέρει φορτίσεις στα 10Watt (2Α,5V), στα 18Watt (2Α,9V), 66 Watt (6Α 11V) και 80Watt (4Α 20V. Με αυτόν έχουμε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 4700mAh από άδεια, σε περίπου 40 λεπτά. Αρκετά γρήγορη είναι και η ασύρματη φόρτιση (στα 50Watt). Ωστόσο, δε γνωρίζουμε με τι φορτιστή υποστηρίζει αυτή τη ταχύτητα καθώς δοκιμάζοντας ένα της Xiaomi που έχουμε και υποστηρίζει μέχρι 80Watt, η ταχύτητα ασύρματης φόρτισης ήταν αρκετά αργή. Να σημειώσουμε επίσης ότι το τηλέφωνο υποστηρίζει και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 10Watt. Καθώς μιλάμε για μπαταρία, η αυτονομία της συσκευής είναι μάλλον μέτρια, με το τηλέφωνο να βγάζει μια μέρα χρήσης (από τις 6 το πρωί μέχρι της 11 το βράδυ) με παραπάνω από κανονική χρήση (αναπαραγωγή βίντεο, μουσική, gaming, internet, ειδοποιήσεις) και τα πάντα ενεργοποιημένα (Bluetooth, wifi, 5G, οθόνη σε πλήρη ανάλυση και refresh rate).
Παίρνοντας τώρα το τηλέφωνο στο χέρι, αυτό που παρατηρεί κανείς αμέσως είναι το μέγεθος και το βάρος του, το οποίο είναι πάνω από τα 210 γραμμάρια. Είναι πραγματικά μεγάλο και το νοιώθει κανείς βαρύ, χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό. Ποιοτικά και κατασκευαστικά, η συσκευή παίρνει άριστα, συνδυάζοντας αρμονικά γυαλί μπροστά (χωρίς η Vivo να αναφέρει συγκεκριμένο τύπο) και αλουμίνιο για το σασί. Η μαύρη πλάτη είναι ματ γυαλί που δεν μαζεύει δακτυλικά αποτυπώματα, προσφέροντας στο τηλέφωνο εξαιρετική premium αίσθηση στο χέρι. Στο πάνω μέρος της συναντάμε το τετραπλό σύστημα καμερών τοποθετημένο κάπως άναρχα μέσα σε ένα bump που λειτουργεί και σαν καθρέπτης. Μέσα σε ένα κύκλο βρίσκουμε τις τρεις κάμερες και το laser που βοηθά το AF (παρέα με το λογότυπο της Zeiss), κάτω και αριστερά από το κύκλο το periscope φακό και δεξιά του το led φλας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σύνολο είναι πανέμορφο αλλά για το πως λειτουργεί θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω. Στη δεξιά πλευρά βρίσκονται τα πλήκτρα power και volume control στο σωστό ύψος ώστε να τα φτάνει κανείς εύκολα με το δάχτυλό του, ανεξαρτήτως με ποιο χέρι κρατάει το τηλέφωνο. Στο κάτω μέρος είναι η θέση για τις 2 nano sim και η USB Type-C, η οποία είναι USB 3.0 και προσφέρει δυνατότητα εξόδου HDMI, κάτι που συναντάμε πολύ σπάνια. Δίπλα σε αυτή έχουμε το ένα ηχείο και το ένα μικρόφωνο. Στο πάνω μέρος βρίσκεται το κεντρικό ακουστικό που λειτουργεί και σαν δεύτερο ηχείο, το δεύτερο μικρόφωνο και ένας αισθητήρας IR Blaster. Ο ήχος που προσφέρει το Vivo X80 Pro είναι πολύ καλός, τόσο από πλευράς έντασης όσο και από πλευράς ποιότητας, χωρίς όμως να είναι ο καλύτερος που έχουμε ακούσει. Είναι πάντως αρκετά ισορροπημένος, ειδικά για setup που δεν έχει ξεχωριστό δεύτερο ηχείο.
Η πρόσοψη καλύπτεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το κυρτό Amoled LTPO 3 panel με 10bit color, διαγωνίου 6,78’’ και ανάλυσης WQHD + (3200x1440), Υποστηρίζει HDR10+ ενώ μπορεί να λειτουργήσει στα 120Hz με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1Hz. Ελάχιστα bezel υπάρχουν στο πάνω και κάτω μέρος, ενώ η selfie κάμερα καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο μέσα στην οθόνη, στο πάνω αριστερό μέρος. Μέσα στην οθόνη βρίσκεται και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος από μόνο του είναι εντυπωσιακός. Βασίζεται σε ultrasonic τεχνολογία και παρέχει μεγάλη επιφάνεια για να τοποθετήσουμε το δάχτυλό μας, αναγνωρίζοντάς το άμεσα και ξεκλειδώνοντας στιγμιαία. Πραγματικά, όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.
Η ίδια η οθόνη είναι πραγματικά πανέμορφη και αγγίζει τη κορυφή. Πανέμορφα χρώματα με το Professional προφίλ να έχει τέλειο White Balance και να είναι αυτό που προτείνουμε στο κάτοχο της συσκευής να χρησιμοποιεί. Από πλευράς φωτεινότητας, μετρήσαμε σχεδόν 400 nits μέγιστη τιμή ενώ ενεργοποιώντας την αυτόματη φωτεινότητα και ρίχνοντας άπλετο φως στο σχετικό αισθητήρα φτάσαμε σχεδόν τα 900 nits (893 για την ακρίβεια). Γυρνώντας σε HDR περιεχόμενο με ελάχιστου μεγέθους παράθυρο, πήραμε τη μέγιστη τιμή των 1100 nits, με την οθόνη να διατηρεί πάνω από 1000 nits σε παράθυρα μέχρι το 30% περίπου της οθόνη. Γενικότερα πάντως, η οθόνη διαβάζεται άνετα κάτω από το φως του ήλιου, με το χρήστη να έχει και αρκετές επιλογές όσον αφορά στη ρύθμισή της μέσα από το FunTouch OS 12.
Αριστέρα τα αποτελέσματα της οθόνης στο Standard mode και δεξιά στο Professional mode, στο οποίο η οθόνη πετυχαίνει και τη μέγιστη κάλυψη του DCI-P3 color gamut
Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το vivo X80 Pro όταν κανείς παίζει παιχνίδια , καθώς το τηλέφωνο μπορεί να προσφέρει πολλά χάρη στο hardware που ενσωματώνει. Έρχεται με τον Snapdragon 8 Gen και το Andreno 710 GPU. Το οχταπύρηνο CPU δε μασάει πουθενά, ενώ το υποσύστημα γραφικών δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να τρέξει παιχνίδια όπως το Genshin Impact με φουλ ποιότητα γραφικών στα 60fps. Δε χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και emulators με το αποτέλεσμα να μας εντυπωσιάζει, καθώς το SoC του τηλεφώνου έχει όλη την απαραίτητη ισχύ για να παίζει άνετα τα διάφορα παιχνίδια. Ωστόσο, πέρα από τις επιδόσεις του SoC, έκανε και την εμφάνισή του το βασικό του πρόβλημα, η υπερθέρμανση. Τρέξαμε το stress test του 3D Mark για να δούμε πως συμπεριφέρεται, με το αποτέλεσμα να είναι φαινομενικά εξαιρετικό, καθώς πήραμε stability της τάξης του 80%, νούμερο ανεπανάληπτο για το συγκεκριμένο SoC. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια, καθώς φαίνεται πως η Vivo έχει «μαρκάρει» το συγκεκριμένο benchmark και αφήνει το SoC να ζεσταίνεται πολύ περισσότερο από ότι σε κανονικές συνθήκες. Στο τέλος του, το τεστ μας έδειξε ότι η θερμοκρασία του SoC έφτασε στους 55 βαθμούς κελσίου κάτι που επιβεβαίωσε και ένα υπέρυθρο θερμόμετρο που χρησιμοποιήσαμε, με το θερμότερο σημείο να είναι το κομμάτι της οθόνης ακριβώς στη μπροστινή πλευρά του συστήματος καμερών, όπου μετρήσαμε 55,9 βαθμούς Κελσίου.
Σχεδόν άριστο Stability στο 81,4%, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 55 βαθμούς Κελσίου και τη μπαταρία να χάνει το 21% της σε 20 λεπτά!
Στη πραγματικότητα, μετά το τέλος του τεστ, το τηλέφωνο δε μπορούσε να κρατηθεί από τα χέρια του υπογράφοντας με το αλουμινένιο πλαίσιο να ζεματάει! Στη πράξη όμως και παίζοντας παιχνίδια, η συμπεριφορά του SoC ήταν εντελώς διαφορετική με το throttling να ξεκινάει πολύ νωρίτερα. Πχ, μετά από 2-3 λεπτά gaming στο God of War 2 μέσω AetherSX2 emulator, η GPU άρχισε να μειώνει τη συχνότητα λειτουργίας της με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να μη μπορεί να κρατήσει τα 60fps σε ανάλυση 3x της native του παιχνιδιού (1080p) και να πρέπει να μειώσουμε σε 720p για να κρατήσουμε πάλι τα 60fps. Κάτι που άντεξε για περίπου 10 λεπτά ακόμα, οπότε το τηλέφωνο έκανε περεταίρω throttling. Γενικότερα πάντως, το vivo X80 Pro «ανεβάζει» θερμοκρασία και το νοιώθει κανείς θερμό αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, τόσο μετά από gaming όσο και μετά από έντονη χρήση της κάμερας. Από πλευράς αυτονομίας, με όλα ενεργοποιημένα μπορεί κανείς να βγάλει μια μέρα έντονης χρήσης, αλλά μάλλον είναι αδύνατο να ξυπνήσει κανείς την επόμενη με πάνω από 10-15%. Όσον αφορά τώρα στη καθημερινή χρήση της συσκευής, δεν πρόκειται να έχει κανείς πρόβλημα με τις επιδόσεις του. Το τηλέφωνο λειτουργεί άνετα στα δίκτυα 5G (δοκιμάστηκε στο δίκτυο της Vodafone). Επιπλέον υποστηρίζει και δικτύωσηςWiFi 6 (802.11ae) παρέα με Bluetooth 5.2, φυσικά έχει NFC αλλά και ένα πλήρες σύστημα GPS. Τα 12Gb μνήμης προφανώς φτάνουν και περισσεύουν ενώ τα 256GB εξαιρετικά γρήγορου αποθηκευτικού χώρου USF 3.1 κρίνονται επαρκή.
Το vivo X80 Pro έρχεται με λειτουργικό Android 12 το οποίο τρέχει πάνω από το custom skin της εταιρείας, το Funtouch OS. Τα εικονίδια είναι αρκετά όμορφα, η σχεδίαση γενικές θυμίζει stock Android ενώ ελάχιστες είναι οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές (Netflix και Facebook μόνο). Αυτό που μας αρέσει είναι πως έχει πραγματικά πολλές δυνατότητες customization σε πολλά μέρη του interface, όπως τα χρωματα, τα wallpaper, το Always On Display, ακόμα και τα διάφορα animation. Οι εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών δε καθυστερούν καθόλου και γενικά η εμπειρία χρήσης είναι εξαιρετική λόγω ταχύτητας. Κάτι ακόμα που προσφέρει πόντους στην εμπειρία χρήσης είναι η μηχανή haptic feedback που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης, η οποία δίνει μια εξαιρετική αίσθηση απόκρισης, σαν να γράφεις πάνω σε μηχανικό πληκτρολόγιο. Κάτι που μας λείπει όμως από το software είναι ένα desktop mode καθώς το τηλέφωνο μέσω της USB 3.0 υποστηρίζει έξοδο HDMI και θα μπορούσε να το προσφέρει.
Φτάσαμε πλέον σε ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά το vivo X80 Pro που δεν είναι άλλο από τον τομέα της κάμερας. Το τετραπλό σύστημα καμερών με την υπογραφή της Zeiss προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Βασικός αισθητήρας είναι ένας μεγάλος Ultra-sensing GNV των 50Mpixel και διαστάσεις 1/1.3’’. Ο αισθητήρας ενσωματώνει OIS, διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης με βοήθεια από laser το οποίο είναι γρήγορο και ομαλό και βρίσκεται πίσω από ένα εξαιρετικά φωτεινό φακό με f/1.6 που αποτελείται από 7 στοιχεία με το εξωτερικό να είναι γυάλινο έχοντας δεχτεί επεξεργασία από τη Zeiss με το λεγόμενο Τ coating, που βοηθά να μειώνεται το ghosting. Έχουμε επίσης ένα υπερ-ευρυγώνιο (αντίστοιχο με 14mm σε full frame) στα 48MP (1/2’’) ο οποίος διαθέτει PDAF AF και βρίσκεται πίσω από φακό f/2.2 και δυο telephoto. Ο πρώτος είναι ένας 2x στα 12MP με f/1.9 με ενσωματωμένο gimbal για τη σταθεροποίηση , το οποίο σημαίνει ότι κινείται όλος ο αισθητήρας και όχι μόνο ο φακός. Ο δεύτερος telephoto έρχεται με ανάλυση 8MP (1/4.4’’) με OIS και PDAF AF, τεχνολογίας periscope που προσφέρει 5x οπτικό zoom πίσω από φακό f/3.4. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα καμερών ελέγχεται από ειδικό ISP που έχει αναπτύξει η vivo, το V1+, και όχι από αυτό του Snapdragon 8 Gen 1.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X
Κεντρικό ρόλο στο σύστημα έχει ο βασικός αισθητήρας των 50Mpixel ο οποίος, μέσω pixel bining 4:1, δίνει φωτογραφίες στα 12,5Mpixel. Μπορεί κανείς αν θέλει, να τραβήξει στα 50Mpixel, αλλά κάτι τέτοιο είναι δε το προτείνουμε, γιατί τα MP που καταλαμβάνει η κάθε λήψη είναι πολλά και γεμίζει ο αποθηκευτικός χώρος. Σε γενικές γραμμές, ο βασικός αισθητήρας κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά, με πολύ καλά χρώματα, μπόλικη λεπτομέρεια, ελάχιστο θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος, ακόμα και όταν κάποιος φωτογραφίζει κόντρα στον ήλιο.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X (σούρουπο)
Την ημέρα, δεν θα απογοητευτεί κανείς με το αποτέλεσμα. Ακόμα και το βράδυ όμως, χωρίς καν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κανείς το εξειδικευμένο night mode, έχουμε όμορφες λήψεις με λεπτομέρεια και σωστά χρώματα, χωρίς απαραίτητα πολύ θόρυβο. Σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού ενεργοποιείται αυτόματα το Night Mode με το κλείστρο να μένει ανοιχτό για 1-2 sec, χωρίς να μπορούμε πάντως να απενεργοποιήσουμε πλήρως το αυτόματο Night Mode.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X, Night
Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε έχει να κάνει με το auto focus, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό. Δουλεύει γρήγορα και καταφέρνει να έχει σχεδόν πάντα εστιασμένο το αντικείμενο που θέλει κανείς.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X (σούρουπο)
Ο ultra wide πάντως είναι εξαιρετική περίπτωση αυτής της κατηγορίας, ειδικά από τη στιγμή που προσφέρει και autofocus. Είναι ιδιαίτερα ευρυγώνιος (14mm), με το software να διορθώνει χωρίς πολλά προβλήματα τις γωνίες (αν και παραμένει μια ελαφρά παραμόρφωση ενώ οι γωνίες είναι ελαφρώς soft). Τα χρώματα είναι εξαιρετικά και ταιριάζουν με αυτά του βασικού φακού, έχουμε μεγάλο δυναμικό εύρος και πολύ λεπτομέρεια. Σε γενικές γραμμές αποτελεί μια άριστη ultrawide υλοποίηση.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X
Επιπλέον, είναι ο φακός που χρησιμοποιείται για να λήψεις macro, καθώς μπορεί να εστιάσει κοντά, αλλά όχι πολύ κοντά. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να είναι καλύτερο να φωτογραφίσει κανείς με το βασικό φακό. Υπάρχει και μια λειτουργία που ενεργοποιεί αυτόματα το macro mode αν πάμε πολύ κοντά σε ένα αντικείμενο, αλλάζοντας ουσιαστικά το φακό που χρησιμοποιείται, ωστόσο προτιμήσαμε να την έχουμε ανενεργοποιημένη.
Macro λήψεις με τον Ultrawide φακό
Όσον αφορά στην απόδοσή του βράδυ, τα καταφέρνει μια χαρά, τουλάχιστον με το Night Mode που χρησιμοποιήσαμε εμείς.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X, Night
Πηγαίνοντας τώρα στους τηλεφακούς, έχουμε ένα 2x με το gimbal (το οποίο μπορούμε να κάνουμε calibrate μέσα από το software) και ένα periscope οπτικό zoom 5x. Στο native optical zoom την ημέρα και οι δυο κάμερες εντυπωσιάζουν, ματσάροντας τα χρώματα των δυο άλλων καμερών και πετυχαίνοντας εξαιρετική λεπτομέρεια. Κάποιες φορές το HDR δεν ενεργοποιείται (κυρίως στον 5x) όπως θα θέλαμε, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι πρόβλημα.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X
Το βράδυ το Night Mode βοηθάει τη κατάσταση, με το 2x να είναι καλύτερος σε σχέση με τον 5x, όμως και οι δυο να δίνουν πραγματικά καλές φωτογραφίες.
UW vs Wide Vs 2x Vs 5X, Night
Αυτοι οι δυο είναι και οι φακοί που χρησιμοποιούνται όταν ενεργοποιήσουμε το portrait mode (είναι διαθέσιμη και η κύρια wide κάμερα, αλλά δε τη προτιμάμε), το οποίο κάνει πολύ καλή δουλειά στο διαχωρισμό. Όλες τις φωτογραφίες που βγαίνουν με το portrait mode, μπορούμε να τις επεξεργαστούμε μετά και να αλλάξουμε το επίπεδο θολώματος, βάζοντας και διάφορα εφέ.
Portrait mode, 2x
Επιπλέον, υπάρχουν και διάφορα bokeh εφέ από τη Zeiss που προσομοιώνουν τα bokeh balls διαφορετικών σειρών φακών της εταιρείας.
Portrait mode, 2x
Όσον αφορά στη selfie camera, αυτή βασίζεται σε έναν αισθητήρα στα 32MP και βγάζει γενικά όμορφες φωτογραφίες, όμως δεν έχει auto focus. Υποστηρίζεται και portrait mode με διάφορα εφέ.
Selfiecam χωρίς/με portrait mode
Όσον αφορά τώρα στο video, η βασική κάμερα μπορεί να δώσει εξαιρετικό αποτελέσματα ενώ και η Ultra wide είναι πολύ καλή. Προσφέρουν κορυφαία αντίθεση και εξαιρετικά χρώματα και υποστηρίζουν και 4Κ60 fps (62Mbps bitrate).
4K60 με τον UltraWide
Ειδικά με το κεντρικό φακό, έχουμε άριστο βίντεο, με κορυφαία σταθεροποίηση, όμορφη αντίθεση και μπόλικη πληροφορία.
4K60 με τον Wide
Επίσης, προσφέρονται και οι ρυθμίσεις standard stabilization (EIS με crop, σε όλους τους φακούς) και Ultra Stabilization (μόνο 1080p/60fps με το βασικό φακό).
Ultra Stabilization 1080p30 με τον Wide
Κάτι επίσης που έχει ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δυο καμερών (1080p27) για να βγάλουμε βίντεο,, ωστόσο κατά τη διάρκειά της εγγραφής δε μπορούμε να αλλάζουμε τη διάταξη του feed της κάθε κάμερας στο βίντεο (ένα software update θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό). Επιπλέον, το τηλέφωνο μπορεί να γράψει 8K video σε 30fps με τη βασική . Ναι, δεν έχει όλος ο κόσμος 8Κ τηλεοράσεις και ναι, τα βίντεο καταλαμβάνουν πολύ χώρο (στα 105Mbps είναι το bit rate, πολύ υψηλό για κινητό). Όμως, κάποιος που ασχολείται και με post production, μπορεί να έχει υψηλής ανάλυση πρώτη ύλη για να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα.
Φυσικά υπάρχει και manual mode (το οποίο υποστηρίζεται και στις φωτογραφίες). Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε χειροκίνητα ότι θέλουμε, ακόμα και τη ταχύτητα κλείστρου! Οι manual ρυθμίσεις μάλιστα είναι διαθέσιμες ακόμα και όταν θέλουμε να γράψουμε βίντεο σε ανάλυση 8K, ενώ υπάρχουν και περισσότερες επιλογές στα διαθέσιμα frame rate όπως πχ 24,25,50,120 και 240 fps, ανάλογα με το φακό που έχουμε επιλέξει. Υπάρχει και δυνατότητα για log video (μόνο με το βασικό φακό και μέχρι 4Κ30 ενώ υπάρχουν και μενού για focus peaking και zebras.
1080p30 με όλους τους φακούς
Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως η Vivo μας τα χαλάει με το βίντεο των 2 telephoto φακών. Αυτοί υποστηρίζουν μόνο μέχρι 1080p30, με το 2x που είναι διαθέσιμο στις υψηλότερες αναλύσεις να έρχεται από το βασικό φακό. Σε 1080p30 μπορούμε να γράψουμε βίντεο εναλλάσοντας όλους τους φακούς, αλλά όχι άμεσα αλλά μετακινώντας τη σχετική μπαρα του ζουμ. Όπως και να έχει, το 1080p30 βίντεο δεν είναι κάτι που περιμένει κανείς από μια ναυαρχίδα.
Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του review μας για το vivo X80 Pro. Αν μη τι άλλο, τα €999 είναι μια εκλυστική τιμή και από μόνη της δίνει πολλούς πόντους στη συσκευή, πόσο μάλλον που στην Ελλάδα είναι αρκετά φθηνότερο από άλλες χώρες της Ευρώπης (πχ Γερμανία έχει €1300). Τα χρήματα δεν είναι λίγα όμως κοστίζει λιγότερα από άλλες ναυαρχίδες όπως το Xiaomi 12 Pro ή το Samsung Galaxy S22 Ultra και τα ίδια με το Samsung Galaxy S22+ με 128GB χώρου. Είναι ακριβότερο από το Realme GT 2 Pro, όμως είναι καλύτερο. Πραγματικά είναι ένα πλήρες τηλέφωνο με εξαιρετική οθόνη, γρήγορη φόρτιση (ενσύρματα και ασύρματα), πιστοποίηση IP68, έξοδο HDMI μέσω της USB 3.0 Type-C, πλήρες πακέτο και ένα εξαιρετικό σύστημα καμερών, τουλάχιστον στο φωτογραφικό κομμάτι. Θα θέλαμε καλύτερη selfie cam και σίγουρα θα θέλαμε να μπορούμε να γράψουμε βίντεο σε ανάλυση μεγαλύτερη από 1080p30 με τις telephoto κάμερες. Εν τέλει, το vivo X80 Pro είναι ένα κορυφαίο flagship και όποιος το αποκτήσει, θα το ευχαριστηθεί όσο λίγα.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity