Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony ULT Wear Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η νέα σειρά προϊόντων ήχου ULT της Sony προσφέρει ηχεία αλλά και ένα ζευγάρι ακουστικών, τα Sony ULT Wear που απευθύνονται στους λάτρεις των μπάσων.

Πρόσφατα η Sony παρουσίασε μια νέα σειρά προϊόντων ήχου, με ονομασία ULT Power Sound. Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου, «η σειρά ULT POWER SOUND είναι σχεδιασμένη για τους λάτρεις της μουσικής που αγαπούν τον ισχυρό και βαθύ ήχο, που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την καρδιά να δονείται». Μεταξύ των συνολικά τεσσέρων μοντέλων που κυκλοφορούν, τα Sony ULT Wear είναι το μοναδικό ζευγάρι ακουστικών, καθώς τα άλλα είναι ηχεία (φορητά ή μη). Τα δοκιμάσαμε αρκετά ώστε να μπορέσουμε να καταγράψουμε την άποψή μας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.




Ανοίγοντας τη συσκευασία τους, βρίσκουμε τα ακουστικά τοποθετημένα μέσα σε μια ποιοτική θήκη μεταφοράς, παρέα με τα απαραίτητα καλώδια, όπως το USB Type-C για φόρτιση αλλά και παραδοσιακό mini jack για ενσύρματη, αναλογική σύνδεση. Παίρνοντας τα ακουστικά στα χέρια, είναι φανερό πως η σχεδίασή τους ακολουθεί αρκετά αυτή των κορυφαίων over the ear ακουστικών της Sony, των XM5-WH1000, με κάποιες βελτιώσεις όμως, καθώς τα ULT Wear «σπάνε» στο βραχίονα πάνω από τα ίδια τα ακουστικά, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο όταν τα μεταφέρει κανείς. Η στεφάνη πάλι που τα στερεώνει πάνω στο κεφάλι δεν είναι κυλινδρική όπως στα XM5, ακολουθώντας τυπική σχεδίαση. Το βάρος τους είναι αρκετά  χαμηλό, στα 255 γραμμάρια και έτσι ακόμα και μετά από αρκετή ώρα στο κεφάλι, δε κουράζουν. Τα εξαιρετικά μαξιλαράκια αγκαλιάζουν τα αυτιά, με τα ακουστικά να προσφέρουν απόλυτη προσαρμοστικότητα στο κεφάλι και έτσι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δε θα τα συνηθίσει γρήγορα. Η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει ώστε το headset να προσαρμόζεται εύκολα στον οποιονδήποτε. Τα ίδια τα ακουστικά μπορούν να κινηθούν κατά 10-15 μοίρες στο κατακόρυφο άξονα και άλλες 90 μοίρες στον οριζόντιο, ώστε άνετα να τα τοποθετείς στο σβέρκο σου όταν δεν τα φοράς. Η σύνδεση με οποιαδήποτε συσκευή γίνεται απευθείας μέσω Bluetooth ενώ υποστηρίζουν ταυτόχρονη χρήση τους από δυο συσκευές, εφόσον κάποιος ενεργοποιήσει τη σχετική επιλογή μέσα από την εφαρμογή Headphones connect για Android.



Μπορεί λοιπόν κανείς να τα έχει συνδεδεμένα με το κινητό και το tablet του (ή τη τηλεόρασή του ή τον υπολογιστή του) και τη μια στιγμή να ακούει ήχο από τη μια συσκευή και την άλλη, σταματώντας τη μια πηγή ήχου, να ξεκινήσει να παίζει η άλλη συσκευή και ο ήχος να μεταφερθεί αμέσως στα ακουστικά. Είναι βολική λειτουργία, όμως όταν κανείς την ενεργοποιήσει χάνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής υψηλής ποιότητας ήχου LDAC. Πρόκειται για ένα περιορισμό της τεχνολογίας, όμως δεν παύει να υφίσταται. Υποστηρίζεται και ενσύρματη, αναλογική, σύνδεση με τα ακουστικά powered off. Όμως είναι δυνατό να ενεργοποιήσουμε τα ακουστικά για να εκμεταλλευτούμε το ANC ενώ τα έχουμε συνδεδεμένα ενσύρματα. Τα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άμεση χρήση του εκάστοτε Assistant που χρησιμοποιεί ο χρήστης (Google Assistant, Amazon Alexa). Τόσο αυτή η δυνατότητα όσο και όλες οι άλλες που προσφέρει το headset ρυθμίζονται από την ειδική εφαρμογή που διαθέτει για smartphones η Sony. Πριν πάμε όμως σε αυτή, ας δούμε μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που έχουν τα ακουστικά. Από φυσικά πλήκτρα, υπάρχουν τρία στο αριστερό ακουστικό. Συναντάμε το power on (που χρησιμοποιείται και για το Bluetooth pairing καθώς και το NC/AMB για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ANC και του awareness mode. Υπάρχει όμως και ένα μεγαλύτερο πλήκτρο που γράφει ULT με ανάγλυφα γράμματα, το οποίο ενεργοποιεί τη συγκεκριμένη λειτουργία, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.



Μπορεί να μην υπάρχουν άλλα φυσικά πλήκτρα, όμως ο χρήστης έχει πλήρη έλεγχο της αναπαραγωγής ήχου μέσα από λειτουργίες αφής που μπορεί να κάνει στην εξωτερική πλευρά του δεξί ακουστικού. Με διάφορα gestures αυξάνεται ή μειώνεται η ένταση, γίνεται το pause το next ή το previous. Καλύπτοντας με τη παλάμη όλο το ακουστικό, ενεργοποιείται αυτόματα το Ambient mode, όπου η ένταση του ήχου μειώνεται άμεσα και ενεργοποιούνται τα εξωτερικά μικρόφωνα, φέρνοντας στα αυτιά του χρήστη τους περιβάλλοντες ήχους. Ότι πρέπει δηλαδή για να μπορέσει κάποιος να ακούσει καλύτερα πχ μια ανακοίνωση στο αεροδρόμιο. Τα touch gestures γενικά λειτουργούν άνετα και δε χρειάζεται καν χρόνο κανείς να μάθει να τα δουλεύει καθώς οι κινήσεις που κάνει είναι φυσικές.



Η αυτονομία των είναι εξαιρετική, προσφέροντας περίπου 30 ώρες χρήσης με ANC και πάνω από 45-50 με το ANC απενεργοποιημένο. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν όλα τα ακουστικά της συγκεκριμένης σειράς της Sony είναι η εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας active noise cancellation (ANC). Καθώς αναφερθήκαμε στο ANC, η συγκεκριμένη λειτουργία που προσφέρουν τα ακουστικά είναι από τις καλύτερες, χωρίς όμως να φτάνει στα επίπεδα των XM5-WH1000, τα οποία βέβαια κοστίζουν περισσότερα χρήματα. Σε γενικές γραμμές όμως, ενεργοποιώντας το ANC δεν ακούς σχεδόν τίποτα από το περιβάλλοντα χώρο με ήχους όπως το βουητό του air-condition ή των ανεμιστήρων του υπολογιστή να κόβεται πλήρως. Τα ίδια τα ακουστικά βασίζονται σε οδηγούς των 40mm με τον ήχο που αποδίδουν να είναι αρκετά καλός, δίνοντας σαφώς μεγαλύτερη έμφαση στα μπάσα. Είναι ακουστικά σχεδιασμένα για τη σύγχρονη γενιά χρηστών που θέλουν να ακούν δυνατά τις χαμηλές συχνότητες. Και εδώ έρχεται και το πλήκτρο ULT να δώσει το κάτι παραπάνω όσον αφορά στις χαμηλές συχνότητες. Υπάρχουν δυο ULT προφίλ, το 1 και το 2. Πατώντας μια φορά το σχετικό πλήκτρο ενεργοποιείται το 1, το οποίο κάνει τις χαμηλές συχνότητες εντονότερες και γενικά είναι αυτό που προτιμάμε, «γεμίζοντας» περισσότερο τα αυτιά του χρήστη. Το 2, που ενεργοποιεί ταυτόχρονα το Ultrabass σε ρύθμιση 10 (όπως φαίνεται στο headphones connect) μάλλον είναι υπερβολικό για γενική χρήση και κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι χρήστες θα το χρησιμοποιούν σπάνια, καθώς ότι μουσική και να παίζει, τα μπάσα είναι πάντα εκεί.



Από εκεί και πέρα, ο κάτοχός τους μπορεί να προβεί σε πλήθος ρυθμίσεων μέσα από την εφαρμογή της Sony. Για παράδειγμα μπορεί να ενεργοποιήσει την αυτόματη λειτουργία ομιλίας, χάρη στην οποία όταν τα ακουστικά αντιληφθούν κάποιον να μιλάει, σταματάνε την ένταση της μουσικής για να μπορέσεις ο χρήστης του να συνομιλήσει με κάποιον (ο χρόνος παύσης ρυθμίζεται από την εφαρμογή). Όσον αφορά τώρα άλλες ρυθμίσεις που μπορεί κανείς να κάνει μέσα από την εφαρμογή, υπάρχει η λειτουργία Adaptive Sound Control, η οποία προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το τι κάνεις χρησιμοποιώντας και το GPS του κινητού για να αντιλαμβάνεται το app που είναι και τι κάνει ο χρήστης. Επιπλέονμ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα χρήσης equalizer με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών. Κάτι άλλο είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης ήχου 360 μοιρών (360 Reality Audio), η οποία απαιτεί για τη ρύθμισή της να βγάλουμε φωτογραφίες τα αυτιά μας ώστε να δημιουργηθεί το δικό μας προφίλ και μετά μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε συμβατές εφαρμογές (πχ το Tidal).



Με κόστος στα €199, τα Sony ULT Wear προφανώς και δε στοχεύουν στο high end κομμάτι της αγοράς. Έχουν εξαιρετική αυτονομία, είναι εργονομικά, το ANC είναι καλό ενώ από πλευράς ήχου, προσφέρουν καλή απόδοση με μεγάλη ένταση, αλλά η έντονη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, ειδικά με την ενεργοποίηση της ULT λειτουργίας, τα κάνει να απευθύνονται περισσότερο στο κοινό που αναζητά ακριβώς αυτό. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλό ANC
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Εργονομικά στη χρήση
  • Ταυτόχρονη συνδεση με 2 συσκευές
  • Δυνατά μπάσα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα μπάσα μερικές φορές... το παρακάνουν
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*