Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

realme C33 Review

  • realme C33
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://buy.realme.com/in/goods/582 FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Το realme C33 είναι ένα ακόμα smartphone της εταιρείας που τοποθετείται στη budget κατηγορία.

Η realme συνεχίζει να κυκλοφορεί smartphones σε όλες τις κατηγορίες τιμής. Μετά από το κορυφαίο realme GT2 Pro, το ενδιαφέρον realme 9 Pro+, το πανέμορφο Realme 9 αλλά και άλλες συσκευές ανάμεσά τους, έχουμε στα χέρια μας ένα από τα οικονομικότερα τηλέφωνά της. Ο λόγος για το realme C33, το οποίο κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις: 4/64GB και 4/128GB (η έκδοση που είχαμε εμείς) στα €189 και €209 αντίστοιχα, όντας ελαφρώς οικονομικότερο από το realme C35 που είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό.




Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα απλό 18Watt και ένα καλώδιο type-C USB. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με τη πλάτη να έχει μια όψη γυαλιού. Χάρη στην επεξεργασία σε επίπεδο micron, το πίσω κάλυμμα του realme C33 διαθέτει ένα δυναμικό οπτικό εφέ φωτός που αλλάζει όταν το κοιτάζετε από διαφορετικές γωνίες. Στη συνέχεια καλύπτεται με μια συνθετική υφή αστραφτερής άμμου και μια λαμπερή επίστρωση για να δώσει το καθαρό και διαφανές αποτέλεσμα του «νερού που κυλάει».



Σχεδιαστικά, το τηλέφωνο θυμίζει… iPhone, έχοντες «κοφτές» πλευρές και στρογγυλεμένες γωνίες και αν μη τι άλλο μπορείς να το πει κανείς αρκετά όμορφο. Η συσκευή δεν είναι μικρή, κάτι που οφείλεται στη μεγάλη οθόνη 6,5’’, ανάλυσης HD+ (IPS, 1600x720 pixel) η οποία καλύπτει το 88,7% της πρόσοψης.



Στη δεξιά πλευρά και πάνω από τη μέση είναι το power button και λίγο πιο πάνω βρίσκονται τα volume controls. Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim. Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 128GB αποθηκευτικού χώρο με κάρτες χωρητικότητας έως 1TB. Να σημειώσουμε πως το τηλέφωνο υποστηρίζει ασύρματα δίκτυα WiFi μόνο στα 2,4Ghz.



Στο κάτω μέρος έχουμε το ηχείο το οποίο έχει ικανοποιητική ένταση (αν και λείπουν τα μπάσα), έξοδο ακουστικών και τη θύρα micro USB. Πραγματικά η επιλογή της εταιρείας να χρησιμοποιήσει τέτοια θύρα είναι αν μη τι άλλο περίεργη, όταν πλέον όλα τα smartphone έχουν Type-C.



Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση, είναι αρκετά λεπτό (μόλις 8,3mm) και κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αφήνοντας ένα σχετικά μεγάλο bezel στο κάτω μέρος, με τη selfie camera να είναι κεντρικά τοποθετημένα ακολουθώντας το σχεδιασμό «δάκρυ» δηλαδή η οθόνη κάνει μια μικρή εσοχή στο σημείο της κάμερας. Ακριβώς από πάνω από τη κάμερα, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται.



Γενικά, η πρόσοψη αφήνει καλή εντύπωση, προσφέροντας αυτό που λέμε full view display. Ποιοτικά, είναι συμπαθητική, με μέτρια φωτεινότητα (μετρήσαμε 330nits στο max auto). Μπορεί η ανάλυσή της είναι μόλις HD+, μπορεί κανείς άνετα να τη χρησιμοποιήσει, αν και σε κάποιες εφαρμογές οι γραμματοσειρές δε δείχνουν τόσο όμορφες. Χρωματικά, με DelteE average στο 3.0 είναι απλά καλή.



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, πρέπει να αναφέρουμε πως το τηλέφωνο τρέχει μια «κομμένη» έκδοση του realme UI που ονομάζεται S Edition το οποίο τρέχει πάνω από Android 12, κάτι που αν μη τι άλλο είναι σημαντικό. Εξακολουθεί να θυμίζει stock android με όμορφα εικονίδια και app drawer, ωστόσο κάποιες δυνατότητες που υπάρχουν σε ακριβότερα (και ισχυρότερα) τηλέφωνα δεν υπάρχουν εδώ ούτως ώστε να μπορεί η συσκευή να έχει μια ομαλή λειτουργία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το λειτουργικό να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ότι συνήθως (γύρω στα 15GB). Όσον αφορά στο SoC, εδώ έχουμε μια μικρή έκπληξη καθώς αυτό προέρχεται από τη Unisoc. Συγκεκριμένα είναι ένας οχταπύρηνος Unisoc T612 κατασκευασμένος στα 12nm ο οποίος υποστηρίζεται από 4 GB μνήμης. Το SoC φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει σχετικά άνετα το λειτουργικό και τις εφαρμογές, αν και δε λείπουν μικρές καθυστερήσεις εδώ και εκεί. Αυτό που σίγουρα προβληματίζει είναι το γεγονός ότι κατασκευάζεται στα 12nm, κάτι που δε βοηθάει το SoC να έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με αποτέλεσμα η αυτονομία του τηλεφώνου να είναι μάλλον μέτρια 9 ώρες και 43 λεπτά έδωσε το Battery Test του PC Mark). Στη πράξη, μπορεί κανείς να βγάλει μια μέρα χρήσης αλλά δύσκολα θα φτάσει στις 2 και ας είναι μεγάλη η μπαταρία (στις 5000mAh). Στο κομμάτι των games, το Mali G57 GPU που ενσωματώνει το SoC δεν είναι αρκετά ισχυρό για να παίζει κανείς ομαλά, παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile, ακόμα και σε ρύθμιση Low για τα γραφικά. Ακόμα και λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια ώρες ώρες φαίνεται να χάνουν frames με το 3D Mark Wild Life να μας δίνει μόλις 428 πόντους.



Όσον αφορά τώρα το σύστημα καμερών, το τηλέφωνο ουσιαστικά έχει μια βασική κάμερα και τη selfie. Η πρώτη που βρίσκεται στη πλάτη έρχεται με αισθητήρα στα 50MP (SK Hynix 5021 με μέγεθος 1/2,55’) πίσω από φακό f/1.8, ο οποίος υποστηρίζει auto focus.



Μπορεί κανείς να βγάλει φωτογραφίες και σε portrait mode χάρη στην ύπαρξη ενός αισθητήρα βάθους (ανάλυσης μόλις 0,3MP!) με συμπαθητικό αποτέλεσμα.


portrait mode με τη βασική κάμερα

Την ημέρα τα πάει σχετικά καλά, αλλά το βράδυ ακόμα και με το Night mode ενεργοποιημένο, το αποτέλεσμα δεν ενθουσιάζει ενώ παράλληλα οι λήψεις παίρνουν αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθούν.



Όσον αφορά στο βίντεο, υποστηρίζει 1080p30 όμως το αποτέλεσμα δεν ενθουσιάζει, με τη συμπίεση που χρησιμοποιείται να δημιουργεί πλήθος από artifacts στην εικόνα ενώ και ο ήχος είναι μονοφωνικός με bitrate μόλις 96kbps.


1080p30 video

Η selfie κάμερα βασίζεται σε ένα μικρό αισθητήρα 5Mpixel και είναι εκεί απλά για να κάνει τη δουλειά της. Υποστηρίζεται πάντως portrait mode, όμως το βίντεο από τη selfie περιορίζεται σε ανάλυση 720p30.


selfie χωρίς/με portrait mode

Το Realme C33 έρχεται σε μια αγορά που είναι γεμάτη με συσκευές. Η όμορφη σχεδίαση, το εύχρηστο λειτουργικό και η –αναλογικά με τα χρήματα- καλή βασική κάμερα είναι τα κύρια στοιχεία της συσκευής. Η αυτονομία του όμως είναι μέτρια, οι επιδόσεις που προσφέρει δε κάνουν τη διαφορά, ενώ και τη τιμή του είναι μάλλον υψηλότερη από αυτή που θα θέλαμε. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφη πλάτη
  • Λεπτό σώμα
  • Έξοδος ακουστικών, θύρα microSD που δέχεται κάρτες έως 1TB
  • Android 12 (από το εργοστάσιο)
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θύρα micro USB!
  • Αισθητήρας βάθους ανάλυσης μόλις.. 0,3MP
  • 720p selfie video
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*