Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei P50 Pro Review

*
update 12/4: Το Huawei P50 Pro είναι το νεότερο flagship τηλέφωνο της Huawei, το οποίο πλέον κυκλοφόρησε και στην Ευρωπαϊκή αγορά αλλά ακόμα το περιμένουμε χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και στην Ελληνική αγορά στη τιμή των €1199 με δώρο ένα smartwatch Huawei Watch GT 3 Active (μέχρι τη 1/5/2022).

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Huawei τα τελευταία χρόνια είναι γνωστά σε όλους. Ωστόσο η εταιρεία δε τα παρατάει και θέλει να παραμείνει ενεργή στην αγορά των smartphones, καθώς σε άλλες αγορές όπως αυτή των tablet και των wearables εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρή. Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το Huawei Nova 9, ένα premium κατασκευής midrange τηλέφωνο το οποίο μας είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Πριν όμως από αυτό, η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει το διάδοχο του σχεδόν θρυλικού Huawei P40 Pro (το πρώτο smartphone της εταιρείας χωρίς πρόσβαση σε εφαρμογές της Google)  το Huawei P50 Pro,  κάτι που έγινε το καλοκαίρι του 2021 για την αγορά της Κίνας. Έξι μήνες αργότερα, το τηλέφωνο ήρθε και στην Ευρωπαϊκή Ελληνική αγορά με διαφορετικό όμως επεξεργαστή (Snapdragon 888 αντί για Kirin 9000) και μπορεί κανείς να το αποκτήσει και στα μέρη μας.




Το Huawei P50 Pro έρχεται σε μια τυπική συσκευασία μέσα στην οποία βρίσκουμε την ίδια τη συσκευή, μια λεπτή και διάφανη προστατευτική θήκη, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τη θύρα υποδοχής καρτών SIM και ένα γρήγορο φορτιστή 66Watt παρέα με το σχετικό καλώδιο USB Type-C. Η φόρτιση είναι αρκετά γρήγορη ενώ υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση στα 50Watt αν έχει κανείς συμβατό φορτιστή. Η αυτονομία όμως του τηλεφώνου είναι μάλλον μέτρια. Παίρνοντας τη συσκευή στο χέρι, αντιλαμβάνεται μια πραγματικά ξεχωριστή αίσθηση. Το τηλέφωνο είναι πραγματικά λεπτό και ελαφρύ (μόλις 195gr), μεταφέροντας μια εξαιρετική αίσθηση ποιότητας στο κάτοχό του. σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η οθόνη των 6,6’’ με τις κυρτές πλευρές και τα ελάχιστα bezel στο πάνω και κάτω μέρος. Κάποιοι βέβαια δεν αρέσκονται στις κυρτές πλευρές επειδή το κράτημα δεν είναι τόσο σταθερό, ωστόσο με τη θήκη που βρίσκεται στο κουτί, το πρόβλημα αυτό λύνεται άμεσα. Το πλαίσιο είναι μεταλλικό και έχει ματ όψη, με καμπυλωτές τις δυο κάθετες πλευρές και πλήρως λείες τη πάνω και τη κάτω. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το πλήκτρα power και τα volume control πλήκτρα. Στο κάτω μέρος είναι η USB Type-C (USB 3.1 με δυνατότητα εξόδου εικόνας) παρέα με το ένα ηχείο, το ένα μικρόφωνο, και το tray για τη τοποθέτηση έως 2 καρτών nano SIM με υποστήριξη 4G δικτύων και από τις δυο. Στο πάνω μέρος βρίσκουμε δυο ακόμα μικρόφωνα, έναν αισθητήρα υπερύθρων και το δεύτερο ηχείο ενώ στα όρια της οθόνης, δίπλα στο πλαίσιο έχουμε το ακουστικό. Το τηλέφωνο έχει στερεοφωνικό ήχο ο οποίος είναι δυνατός και με καλή ποιότητα. Η πλάτη του τηλεφώνου είναι γυάλινη, προσθέτοντας πόντους στην premium αίσθηση που αφήνει το τηλέφωνο, είναι όμως «μαγνήτης» δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στη πλάτη συναντάμε και το τετραπλό σύστημα καμερών, αλλά για τις κάμερες θα μιλήσουμε παρακάτω.



Όπως είπαμε, η οθόνη έχει διαγώνιο 6,6’’, λειτουργεί σε ανάλυση 2700x1228), είναι τεχνολογίας Amoled και τρέχει στα 120Hz, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών ρυθμίσεων (dynamic, high και standard). Όσον αφορά τώρα στο πως συμπεριφέρεται η κάθε επιλογή του refresh rate, στο high αυξομειώνεται το refresh rate μεταξύ 60hz και 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο. Τα 120Hz ενεργοποιούνται όταν κάνουμε scrolling στο λειτουργικό ή σε σελίδες web, ενώ το panel επιστρέφει στα 60Hz όταν έχουμε στατικές εικόνες ή δε κάνουμε κάτι με το τηλέφωνο. Στη ρύθμιση dynamic το refresh rate κάνει αντίστοιχες αυξομειώσεις μόνο που το ταβάνι είναι κυρίως τα 90Hz εκτός και αν παίξουμε παιχνίδια οπότε μπορεί να πάει στα 120Hz ενώ στο standard έχουμε πάντα 60Hz. Η Huawei έχει φροντίσει ώστε όσοι παίζουν παιχνίδια να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα 120Hz. Για παράδειγμα δοκιμάσαμε το Titan Quest και το Dead Cells και παρατηρήσαμε πως το πρώτο κατάφερε να φτάσει τα 80-100fps ανάλογα με το τι γινόταν στην οθόνη ενώ το Dead Cells φαίνεται να καρφώθηκε στα 120fps.



Μέσα στην οθόνη έχουμε και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος λειτουργεί γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Καθώς έχουμε AMOLED panel, υποστηρίζεται πλήρως always on οθόνη, με το EMUI 12 (πάνω από Android 11, το οποίο όμως σαν όνομα δεν εμφανίζεται πουθενά) να προσφέρει αρκετές επιλογές για τη ρύθμιση της συγκεκριμένης λειτουργίας. Αρκετές είναι και οι επιλογές για τη ρύθμιση των χρωμάτων, με το Normal να είναι αυτό που δίνει τη πιστότερη χρωματική απεικόνιση και το Vivid να δίνει περισσότερη ζωντάνια στην οθόνη. Σε κάθε μια από τις δυο αυτές επιλογές μπορούμε πάντα να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία χρώματος. Το EMUI 12 έχει και επιλογή για ρύθμιση της ανάλυσης, καθώς πέρα από το High (που είναι η native ανάλυση της οθόνης στα 2700x1288) υπάρχει το Low (921x2025) για εξοικονόμηση ενέργειας και το smart resolution που εναλλάσσει αυτόματα την ανάλυση μεταξύ των δυο. Εμείς πάντως αφήσαμε τη συσκευή στο high. Από εκεί και πέρα, έχουμε Dark Mode, έχουμε το Eye Comfort που λειτουργεί σαν Blue filter έχοντας μέσα στο υπομενού και δυνατότητα για ενεργοποίηση της μείωση του flicker (ενεργοποιείται ξεχωριστά). Γενικότερη η οθόνη είναι εξαιρετική, τα χρώματα είναι πραγματικά ολοζώντανα η φωτεινότητα παραπάνω από ικανοποιητική ακόμα και για χρήση κάτω από το φως του ήλιου (μετρήσαμε 500nits μέγιστης φωτεινότητας η οποία εφτασε στα 705nits στο auto mode), με το panel να είναι HDR/HDR10+ συμβατό. Προς το παρόν πάντως δεν είναι δυνατό κάποιος να απολαύσει τα τα πλεονεκτήματα της οθόνης στο Netflix, καθώς το τηλέφωνο είναι Widevine L3 συμβατό, υποστηρίζοντας μόνο SD ανάλυση. Δε ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό, καθώς για παράδειγμα το Matepad 11 tablet της εταιρείας (το οποίο επίσης δεν έχει Google Services), υποστηρίζει κανονικά Widevide L1 και FullHD ανάλυση. Ίσως σε κάποιο επόμενο firmware update να μπορεί να παίξει έστω Full HD video στο Netflix. Πάντως στο Youtube, τα HDR βίντεο παίζουν κανονικά και μπορεί η συσκευή να μην έχει επίσημα τις εφαρμογές της Google, ωστόσο εμείς εγκαταστήσαμε το Vanced Youtube (το οποίο προσφάτως σταμάτησε την ανάπτυξή του, δυστυχώς) και είδαμε βίντεο με HDR.



Στο κομμάτι του hardware, το Huawei P50 Pro έρχεται με τον Snapdragon 888 αλλά στη 4G έκδοσή του. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε πρόσβαση σε 5G δίκτυα, όμως για το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού στην Ελλάδα, το 5G δεν είναι διαθέσιμο ενώ ακόμα και εκεί που είναι, στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη ταχύτητα δικτύωσης. Το SoC έρχεται με 8 πυρήνες και το Adreno 660 GPU. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με το περυσινό flagship SoC για smartphones, το οποίο πάντως ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία του εξακολουθεί να είναι ένα  ταχύτατο chip. Οι επιδόσεις σε επίπεδο επεξεργαστικής ισχύς δεν είναι τόσο πίσω σε σχέση με το νεώτερο Snapdragon 8 Gen 1 αν και η GPU δε φτάνει στα επίπεδα του Adreno 730.



Στη πράξη, είδαμε πως τα παιχνίδια παίζουν άνετα, ωστόσο απαιτητικότεροι τίτλοι όπως το Genshin Impact απαιτούν από το χρήστη κάποιες παραχωρήσεις για να παίξουν με 60fps. Δοκιμάσαμε και emulators για παιχνιδομηχανές όπως το PSP, το Gamecube, το Wii και το 3DS. Και εδώ το P50 Pro τα πάει πραγματικά καλά. Για παράδειγμα στον PPSSPP emulator το God of War Ghost of Sparta παίζει άνετα στα 60fps σε 5x ανάλυση) και το LBP σε 10x ανάλυση. Στον Dolphin, το Mario Kart του Wii παίζει με 60fps σε ανάλυση 2x της βασικής, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια στο Citra για 3DS παίζουν άνετα με 2x/3x ανάλυση. Από πλευράς παραγόμενης θερμότητας, το τηλέφωνο ζεσταίνεται ακόμα και μετά από όχι ιδιαίτερη χρήση της κάμερας. Το καταλαβαίνει κανείς στο χέρι μετά από 10-20 λεπτά χρήσης, κάτι που γίνεται εντονότερα αντιληπτό στο gaming με το stress test του 3D Mark να δείχνει σημαντικό throttling (55,8% stability) καθώς από 5884 πόντους καταλήγει στους 3281 πόντους. Γενικότερα στο τομέα των επιδόσεων, είτε έχουμε να κάνουμε με τη τυπική καθημερινή χρήση της συσκευής είτε με το gaming, το τηλέφωνο είναι μια εξαιρετική λύση. Κατά τα άλλα, το τηλέφωνο υποστηρίζει δικτύωσης WiFi 6 (802.11ax). Τα 8Gb μνήμης είναι μια χαρά ποσότητα ενώ τα 256GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1) είναι υπερ-επαρκής ποσότητα.



Και πάμε λίγο στο κομμάτι του software. Το τηλέφωνο τρέχει τη τελευταία έκδοση (12) του EMUI της Huawei. Στη πράξη, όπως αναφέραμε νωρίτερα, το τηλέφωνο τρέχει Android 11 και όχι Harmony OS, καθώς το τελευταίο δεν έχει βγεί έξω από τη Κίνα, τουλάχιστον όσον αφορά στα κινητά τηλέφωνα. Σε επίπεδο όμως interface, αυτό του P50 Pro με αυτό το Matepad 11, είναι σχεδόν ίδια. Γενικότερα η εμπειρία χρήσης του EMUI 12 είναι εξαιρετική και θεωρούμε πως είναι μια από τις ομορφότερες και πλέον εύχρηστες που έχουμε δει. Ειδικά δε στο κομμάτι της συνεργασίας με άλλες συσκευές της Huawei, το EMUI 12 δίνει ρεσιτάλ. Φυσικά υπάρχουν δυνατότητες multitasking «τραβώντας» ένα συρτάρι με εφαρμογές που έχουμε επιλέξει από τη δεξιά ή αριστερή πλευρά, και να χωρίσουμε την οθόνη στα δυο με δυο εφαρμογές. Μπορούμε επίσης να φορτώσουμε και τρίτη σε pop up παράθυρο, πάνω από τις άλλες. Όλο αυτό δουλεύει απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις. Τώρα βέβαια έρχεται η ώρα που θα ρωτήσετε «και ποιες εφαρμογές τρέχει, αφού δεν έχει Google». Όντως δεν έχει εφαρμογές της Google αλλά ούτε, κυρίως, Play Store. Τις εφαρμογές τις κατεβάζει κανείς σε πρώτο χρόνο από το Huawei AppGallery, το οποίο πλέον έχει πραγματικά πάρα μα πάρα πολλές εφαρμογές, με πληθώρα επιλογών που αφορούν αποκλειστικά το ελληνικό κοινό. Από τραπεζικές εφαρμογές (Εθνική, Πειραιώς, Alpha) μέχρι delivery (efood, delivery.gr) και από video streaming  (Vodafone TV, Cosmote TV, Ertflix, Nova Go) μέχρι ενημερωτικά site (Gazzetta, Sport24, SDNA), αναζήτηση taxi (Taxiplon), social όπως το TikTok, το Viber και το Telegram και πάρα πολλές ακόμα. Όσον αφορά τους χάρτες, υπάρχουν οι Petal maps με πραγματικά καλή λειτουργικότητα (και συμβατότητα με τα smartwatches της Huawei), ενώ όσον αφορά εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο AppGallery, όπως τα Facebook, Instagram και Whatsapp, μπορεί κανείς να κατεβάσει απευθείας τα apk αρχεία από το site του κάθε developer (πχ έτσι κάναμε για τους Dolphin και Citra emulators) ή να ακολουθήσει τα links σε τρίτα app stores που βγάζει το AppGallery. Ακόμα και έτσι βέβαια, υπάρχουν εφαρμογές που δε λειτουργούν καθώς αυτές χρησιμοποιούν τα Google Services, όπως φυσικά δεν είναι δυνατό κάποιος να μεταφέρει αγορασμένες εφαρμογές του PlayStore στο τηλέφωνο. Για παράδειγμα το αγορασμένο Filmic Pro δυστυχώς δε μπορέσαμε να το μεταφέρουμε, ενώ μια εφαρμογή remote access για aircondition (Tado) δε λειτουργεί, καθώς χρησιμοποιεί τα Google Mobile Service. Βέβαια, αρκετά πράγματα γίνονται μέσω web, αφού και το Gmail και το YouTube και το Analytics και τα Docs δουλεύουν χωρίς πρόβλημα μέσω browser. Ο browser της Huawei είναι αρκετά καλός, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει και ο Microsoft Edge, αλλά κυρίως ο Firefox, τον οποίο χρησιμοποιούμε εμείς έχοντας synced λογαριασμό σε όλες τις συσκευές, τα πράγματα σίγουρα είναι πολύ καλύτερα. Σε γενικές γραμμές πάντως, το 95% των χρηστών θα βρουν αυτό που θέλουν και θα κάνουν άνετα τη δουλειά τους και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στη Huawei συνολικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο όσον αφορά στο Ελληνικό γραφείο για την υπερπροσπάθεια που έχουν κάνει ώστε να εμπλουτιστεί το AppGallery με όλες εκείνες τις εφαρμογές που κατά κόρον χρησιμοποιεί ο κόσμος. Ναι δεν είναι όλα τέλεια, αλλά είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με 2 χρόνια πριν, όταν κυκλοφόρησε η σειρά P40. Και πιστεύουμε πως θα είναι ακόμα καλύτερα στο μέλλον.



Τι παίζει όμως με το σύστημα καμερών; Όπως είπαμε νωρίτερα, το τηλέφωνο έχει ένα τετραπλό σύστημα καμερών τοποθετημένο μέσα σε δυο κυκλικά «νησιά» με το σύστημα καμερών να έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Leica. Στο πάνω βρίσκεται ο βασικός φακός με f/1.8 μπροστά από τον αισθητήρα των 50MP ο οποίος ενσωματώνει και οπτική σταθεροποίηση ο ultrawide των 13MP με αυτόματη εστίαση και ένας ασπρόμαυρος αισθητήρας των 40MP με φακό f/1.6. Στο άλλο είναι ο telephoto φακός (periscope) με οπτικό ζούμ 3,5x και OIS μαζί με το Led flash και ένα ακόμα μικρόφωνο. Κεντρικό ρόλο παίζει προφανώς ο βασικός αισθητήρας των 50Mpixel ο οποίος, μέσω pixel bining 4:1, δίνει φωτογραφίες στα 12,5Mpixel. Μπορεί κανείς αν θέλει, να τραβήξει στα 50Mpixel επιλέγοντας High-Res ρύθμιση μέσα από τα μενού και κατά προτίμηση την υπορύθμιση 50MP AI. Σε γενικές γραμμές, ο βασικός αισθητήρας κάνει εξαιρετική δουλειά, προσφέροντας ζωντανά χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια. Την ημέρα, δεν θα απογοητευτεί κανείς με το αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να έχει πάντα πραγματικά καλές φωτογραφίες, χωρίς καν να χρειάζεται κάποιος να ενεργοποιήσει το Night mode. Και αυτό γιατί το ISO μπορεί να ανέβει πολύ ψηλά με το θόρυβο να παραμένει ελεγχόμενος. Η ύπαρξη οπτικής σταθεροποίησης κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα και σε γενικές γραμμές ο χρήστης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη βασική κάμερα. Μάλιστα, παρατηρήσαμε ότι το Night Mode με το βασικό φακό μάλλον κάνει τα πράγματα δύσκολα καθώς ανάλογα με το περιβάλλοντα φωτισμό μπορεί να κρατήσει το κλείστρο ανοιχτό ακόμα και 20 δευτερόλεπτα κάτι που καθιστά αδύνατο να βγάλει κανείς καθαρή φωτογραφία χωρίς τρίποδο. Γενικότερα, τις περισσότερες φορές, δε θα χρειαστεί κανείς το Night Mode για να βγάλει όμορφες φωτογραφίες.

 
UW vs Wide vs 3.5x Zoom vs 10x Zoom


UW vs Wide vs 3.5x Zoom

Ο ultrawide πάλι, ο οποίος έχει auto focus και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν macro, δίνει και αυτός καλά αποτελέσματα τη μέρα, αν και παρατηρήσαμε ότι το white balance ρυθμίζεται διαφορετικά σε σχέση με αυτό του βασικού φακού. Οι φωτογραφίες είναι αρκετά ευρυγώνιες και έχουν εξαιρετικά χρώματα, λεπτομέρεια και αντίθεση. Ακόμα και το βράδυ πάντως, οι λήψεις είναι καλές. Ναι, υπάρχει περισσότερος θόρυβος και η λεπτομέρεια δε φτάνει στα επίπεδα του βασικού φακού, όμως το αποτέλεσμα είναι πλήρως αξιοποιήσιμο.


UW vs Wide vs 3.5x Zoom


UW vs Wide vs 3.5x Zoom

Άριστος είναι και ο telephoto ο οποίος μας δίνει λήψεις με πολύ λεπτομέρεια αλλά κυρίως μεγάλο δυναμικό εύρος, κυρίως στο 3,5x native ζούμ. Ακόμα όμως και το 10x που είναι το μέγιστο άμεσα διαθέσιμο με μορφή πλήκτρου ζουμ, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καλό. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κάμερας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο αισθητήρας δεν είναι Quad Bayer αλλά Bayer και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και τα 64MP του χωρίς απώλεια, κάτι που η Huawei έχει εκμεταλλευτεί ώστε το τηλέφωνο να βγάζει λήψεις με 7x zoom χωρίς καμία απώλεια, κάνοντας crop στο κέντρο του αισθητήρα που ισοδυναμεί με 16MP! Στο 10x γίνεται επιπλέον crop και μετά upscale στα 16MP αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι ωραίο. Το βράδυ πάντως, δε μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για το ποιος αισθητήρας θα χρησιμοποιηθεί καθώς ανάλογα με το φωτισμό το τηλέφωνο αξιοποιεί είτε τον telephoto είτε το βασικό με digital zoom. Κάτι που όμως συμβαίνει με όλα τα τηλέφωνα.


UW vs Wide vs 3.5x Zoom vs 10x Zoom

Φυσικά και ο ασπρόμαυρος αισθητήρας των 40MP έχει τη χρησιμότητά του καθώς μπορεί να δώσει μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες.



Με το φωτεινό φακό και χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστεί χρώματα, κάνει καλά τα βασικά: αντίθεση και λεπτομέρεια, τόσο τη μέρα όσο και το βράδυ.



Τέλος, η selfie κάμερα είναι εξαιρετική. Έχει autofocus και βγάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες με μπόλικη λεπτομέρεια ενώ υποστηρίζει και Night Mode. Μάλιστα, ο φακός μπροστά από τον αισθητήρα είναι εξαιρετικά ευρυγώνιος με τη βασική επιλογή φωτογράφισης 1x να είναι στη πραγματικότητα cropped λήψη, ενώ η Wide να χωράει ακόμα περισσότερη πληροφορία (υπάρχει μια ενδιάμεση ρύθμιση στο 0,8x που είναι και αυτή cropped). Πραγματική η selfie είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει σε smartphobne.



Όσον αφορά στο video, το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει σε 4K30 με όλους τους φακούς, ενώ ο βασικός και ο telephoto υποστηρίζουν και 4k60. Σε κάθε ρύθμιση μπορεί κανείς να εναλλάσσει τους διαθέσιμους φακούς αλλά δυστυχώς το software ελέγχουν δεν έχει έτοιμα πλήκτρα για τον κάθε φακό κατά τη βιντεοσκόπηση και έτσι αν για παράδειγμα θέλουμε να πάμε από τον UW στον telephoto σε 4K30, πρέπει να ζουμάρουμε όλη τη διαδρομή.


4K60 video με βασικό και telephoto

Η ποιότητα του βίντεο είναι εξαιρετική με το βασικό φακό όπως επίσης και με το telephoto ενώ ο UW είναι κάπως soft αλλά και πάλι λίγοι θα δώσουν σημασία. Και εδώ παρατηρήσαμε διαφορετικό white balance.


4K30 video με όλους τους φακούς

Άριστο είναι και το selfie video. Το μόνο μας παράπονο είναι πως σε όλες τις κάμερες είναι πάντα ενεργό το EIS, κάτι που μπορεί να χαλάσει τα πλάνα όταν ο περιβάλλον φωτισμός μειωθεί.  Κάτι άλλο που μας άφησε ανικανοποίητους στο κομμάτι του video είναι το χαμηλό bitrate στην εγγραφή ήχου το οποίο είναι μόλις 96Kbps (στα 48KHz πάντως), ενώ άλλα τηλέφωνα υποστηρίζουν ακόμα και 320Kbps. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που αφορούν στο βίντεο, όπως το slow motion με soft αποτέλεσμα, αλλά και το Vlog mode παρέα με το Story Creator, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στο χρήστη να δημιουργήσει ξεχωριστά βίντεο, με μουσική, την ώρα που τα τραβάει. Μια από αυτές είναι και η δυνατότητα να τραβήξει κανείς βίντεο με τον ασπρόμαυρο αισθητήρα (μέχρι 4K30) με το αποτέλεσμα να είναι πανέμορφο. Σημαντική είναι και η ύπαρξη του Petal Clip, μια δυνατότητα που δίνει ο video player της Huawei για edit των video που έχει τραβήξει ο χρήστης, επιτρέποντας δε και τη συρραφή συνεχόμενων βίντεο, το ένα μετά το άλλο.


4K60 video με το selfie

Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του review μας για το Huawei P50 Pro, ένα τηλέφωνο που πραγματικά δείχνει τις ικανότητες της Huawei. Εξαιρετική κατασκευή (με πιστοποίηση IP67), γρήγορη φόρτιση, ωραίος ήχος, καλή οθόνη αλλά πρώτα και πάνω από όλα ένα σύστημα καμερών που δίνει άριστα αποτελέσματα. Από την άλλη βέβαια η αυτονομία του είναι μάλλον μέτρια, το SoC περυσινό flagship και η οθόνη δε κάνει τα κόλπα με το refresh rate που κάνουν άλλα νεώτερα μοντέλα. Και εδώ τελικά  φαίνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Huawei το οποίο δεν είναι τελικά ο αποκλεισμός από τη Google καθώς έχει καταφέρει να φτιάξει το δικό της app store με μεγάλη επιτυχία αλλά οι δυσκολίες στην εύρεση των απαραίτητων components. Το τηλέφωνο έρχεται με hardware του 2021 αλλά κυκλοφορεί στα μέρη μας το 2022, όταν όλοι οι ανταγωνιστές παρουσιάζουν τα νέα τους τηλέφωνα με ανανεωμένο hardware. Ακόμα και έτσι όμως, η Huawei έχει καταφέρει να φτιάξει μια πραγματική ναυαρχίδα με εντυπωσιακό σύστημα καμερών που δε πρόκειται να αφήσει κανένα ασυγκίνητο.
Το Huawei P50 Pro δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην ελληνική αγορά. Μπορεί κανείς να το αποκτήσει από καταστήματα του εξωτερικού (πχ Amazon) σε μια τιμή γύρω στα €1000. Ακριβώς όμως επειδή ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει έρθει, δε μπορούμε να βγάλουμε τελική βαθμολογία.
 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαίες κάμερες
  • Άριστη κατασκευή
  • Σωστό μέγεθος και βάρος
  • Γρήγορη φόρτιση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αν το ζορίσεις, ζεσταίνεται
  • Μη υποστήριξη δικτύων 5G
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*