Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Η ανακοίνωση του Tomodachi Life: Living the Dream πιο δημοφιλής στην Ιαπωνία από εκείνη του Nintendo Switch 2

NEWS
  • 2 ώρες πριν

Έτσι θα επεκταθεί η διαθεσιμότητα του Football Manager 2024

NEWS
  • 4 ώρες πριν

Φήμη: Η Naughty Dog θα κυκλοφορήσει special edition για το franchise του The Last of Us στο PS5

NEWS
  • 5 ώρες πριν

Η ASUS κάνει tease το Project Kennan, τη φορητή κονσόλα με το brand του Xbox

NEWS
  • 5 ώρες πριν

Αυτές οι συσκευές υποστηρίζουν στην Ελλάδα το δίκτυο COSMOTE 5G+

NEWS
  • 5 ώρες πριν

Developers αναφέρουν πως το Dev Kit του Nintendo Switch 2 δεν έχει έξοδο 4K

NEWS
  • 6 ώρες πριν

Με αυτήν τη συσκευή στο αυτοκίνητο θα «τσιμπάς» πρόστιμο 2000 ευρώ

NEWS
  • 7 ώρες πριν

Assassin's Creed Shadows: Ελάχιστοι παίκτες σε PS5 και PC έχουν προχωρήσει μετά το Act 2

NEWS
  • 8 ώρες πριν

Ο Neil Druckmann και ο Craig Mazin απαντάνε στο πιο «καυτό» ερώτημα για το original The Last of Us

NEWS
  • 9 ώρες πριν

Πρωτιά στην Ευρώπη χάρη στο δίκτυο 5G+ της COSMOTE

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 9 ώρες πριν

H Εκκλησία της Ελλάδος ετοιμάζει τη δική της ψηφιακή τράπεζα

NEWS
  • 10 ώρες πριν

Αλλάζει σύντομα ο τρόπος που θα κάνετε κλήσεις στο iPhone

NEWS
  • 11 ώρες πριν

Ίσως απολαύσουμε τριλογία ταινιών The Legend of Zelda

NEWS
  • 12 ώρες πριν

Δεν τα έχουν πάει καλά όλα τα games του Xbox στο PS5

NEWS
  • 13 ώρες πριν

Nintendo Switch 2: Πότε είναι και τι ώρα το Nintendo Direct;

NEWS
  • 14 ώρες πριν

Τρομερό: Οι τράπεζες θέλουν να χρεώνουν όσους έχουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σε φυσική μορφή!

NEWS
  • 15 ώρες πριν
  • 3

Πασχαλινό διάλειμμα με KitKat και PlayStation

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 15 ώρες πριν

Το Video Games Museum γίνεται επίσημο μέλος του EFGAMP

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 15 ώρες πριν

COSMOTE TV: Πρεμιέρα για τη σειρά «MobLand» με τους Τομ Χάρντι, Πιρς Μπρόσναν και Έλεν Μίρεν

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 15 ώρες πριν

«Kabul»: Πρεμιέρα για τη νέα διεθνή συμπαραγωγή της COSMOTE TV

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 15 ώρες πριν

Το Galaxy Ring της Samsung είναι εδώ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 15 ώρες πριν

Xiaomi Watch S4 Review

REVIEWS
  • 16 ώρες πριν

Αυτά τα παιχνίδια παρουσιάζουν προβλήματα stuttering σε PS5 και PS5 Pro με το VRR ενεργοποιημένο (video)

NEWS
  • 17 ώρες πριν

Ρεπορτάζ: Πότε θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες του Nintendo Switch 2;

NEWS
  • 18 ώρες πριν

Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ γύρω από το GTA 6:

NEWS
  • 19 ώρες πριν

Το The Elder Scrolls 6 ίσως δεν βρίσκεται καν σε φάση Alpha

NEWS
  • 20 ώρες πριν

Ο Nick Frost θα είναι (πιθανότατα) ο νέος Hagrid στη σειρά Harry Potter του ΗΒΟ!

NEWS
  • 30/03

Το Rust έρχεται στους κινηματογράφους μετά την τραγωδία που συγκλόνισε την παραγωγή (trailer)

VIDEO NEWS
  • 30/03

Πυρά κατά της Rachel Zegler για το εισπρακτικό φιάσκο του Snow White

NEWS
  • 30/03
  • 1

Ο Leonardo DiCaprio γίνεται αλλοπρόσαλλος φυγάς στο One Battle After Another (trailer)

VIDEO NEWS
  • 30/03

Πολεμικές ετοιμασίες στο νέο trailer της σειράς Andor

VIDEO NEWS
  • 29/03

Shuhei Yoshida: Το Japan Studio έκλεισε καθώς η Sony δεν ήθελε να επικεντρωθεί σε τίτλους ΑΑ

NEWS
  • 29/03

Με το Elio η Pixar μας ταξιδεύει με μια περιπέτεια στο διάστημα (trailer)

VIDEO NEWS
  • 29/03

Η ελληνική ομάδα Pixel Reign ανακοίνωσε το roguelike first person shooter Moros Protocol (trailer)

VIDEO NEWS
  • 29/03

Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέες πληροφορίες για το MindsEye του Leslie Benzies (trailer)

VIDEO NEWS
  • 29/03

Creative Sound Blaster GS5 RGB Review

*
Η Creative Sound Blaster GS5 RGB είναι μια οικονομική ηχομπάρα για PC, κονσόλες, τηλεόραση αλλά και φορητές συσκευές με φωτισμό RGB και αρκετές ευκολίες.

Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει πολλά προϊόντα της Creative στη σειρά Sound Blaster, όπως κάρτες ήχου, ακουστικά και web κάμερες. Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με τη Sound Blaster GS5 RGB, μια οικονομική ηχομπάρα  που απευθύνεται κυρίως στους gamer, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σαλόνι παρέα με μια τηλεόραση.  Κοστίζοντας μόλις €70, αν μη τι άλλο είναι ένας οικονομικός τρόπος να αναβαθμίσει κανείς τον ήχο - κυρίως- του υπολογιστή του.




Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκουμε μέσα την ίδια την ηχομπάρα, ένα υπέρυθρο τηλεχειριστήριο, το εξωτερικό τροφοδοτικό και μια σειρά από εγχειρίδια και καλώδια σύνδεσης. Αφαιρώντας την ηχομπάρα, αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι αρκετά μικρή, με το μήκος της να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό ενός full size πληκτρολογίου και ουσιαστικά να μπορεί να τοποθετηθεί άνετα σε ένα γραφείο, κάτω από την οθόνη. Σίγουρα μπροστά από μια 55άρα τηλεόραση, φαίνεται μικρή, αλλά και αυτό μπορεί να γίνει. Η ηχομπάρα είναι κατασκευασμένη από πλαστικό καλής ποιότητας με τη συναρμογή της να είναι άριστη ενώ με βάρος μόλις 1,5 κιλό, μπορεί κανείς εύκολα να τη μεταφέρει.



Από πλευράς ενσωματωμένων ηχείων τώρα, έχουμε 2 racetrack drivers στις τοποθετημένα πίσω από τις γρίλιες της πρόσοψης και ένα port tube στη πλάτη για τις χαμηλές συχνότητες, με τη μέγιστη συνολική ισχύ να φτάνει στα 2x15 Watt RMS (60Watt Peak). Όπως καταλαβαίνετε, η Katana SE δεν ενσωματώνει subwoofer με τη παραδοσιακή έννοια, όμως μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά τις χαμηλές συχνότητες. Στη πρόσοψη και πίσω από τις γρίλιες υπάρχει και μια σχετικά ευδιάκριτη, αλλά μικρή, οθόνη στην οποία εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες ανάλογα με τις επιλογές που κάνουμε.



Στο πίσω μέρος έχουμε και όλες τις διαθέσιμες θύρες. Συγκεκριμένα βρίσκουμε το βύσμα για τη τροφοδοσία, τρεις εισόδους (οπτική, αναλογική σε μορφή mini jack, USB Type-C) ενώ μια έξοδος για σύνδεση με ακουστικά βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, παρέα με κάποια πλήκτρα ελέγχου (αλλαγή εισόδους ήχου, αλλαγή του φωτισμού RGB, ενεργοποίηση της λειτουργίας SuperWide) καθώς και το μεγάλο ποτεσνιόμετρο για αυξομείωση της έντασης ήχου. 



Η ηχομπάρα διαθέτει επίσης και δυνατότητα για σύνδεση Bluetooth τόσο για αναπαραγωγή από κινητό/tablet όσο και για τον έλεγχό των λειτουργιών της μέσω της εφαρμογή Creative App. Βέβαια, για ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τηλεχειριστήριο το οποίο έχει σαφώς περισσότερα πλήκτρα ελέγχου. Για τον απόλυτο έλεγχο, υπάρχει πάντα διαθέσιμο το Creative app (για Windows ή smartphones) μέσα το οποίο μπορούμε να κάνουμε πρακτικά τα πάντα.




Στο κάτω μέρος της ηχομπάρας έχουμε φωτισμό RGB από τη μια άκρη της ηχομπάρας στην άλλη, ο οποίος μπορεί να φωτίσει με διάφορους τρόπους. Από το τηλεχειριστήριο αλλάζουμε μεταξύ των προ-επιλεγμένων προφίλ και τη φωτεινότητα, αλλά από το Creative app μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά mode κίνησης μεταξύ 8 επιλογών, καθώς επίσης και ταχύτητες, χρώματα που χρησιμοποιούνται και ο φωτισμός θα αντιδρά στον ήχο που παίζει η ηχομπάρα.



Αν και η εγκατάσταση του Creative App δεν είναι απαραίτητη, ακόμα και όταν η GS5 RGB συνδέεται σε υπολογιστή, εντούτοις οι επιλογές που προσφέρει είναι πραγματικά πολλές. Κατ’ αρχάς έχουμε επιλογές όπως να ενεργοποιήσουμε την Acoustic Engine ή να ρυθμίσουμε το Equalizer. Η Acoustic Engine διαθέτει πέντε επιλογές με μπάρα ρύθμισης έντασης όπως τη δημιουργία Virtual Surround, το Crystalizer που κάνει τη μουσική να ακούγεται όπως την είχαν φανταστεί οι δημιουργοί της, το Smart Volume που προσπαθεί να κρατήσει την ένταση του ήχου ίδια καθόλη τη διάρκεια αναπαραγωγής και το Dialog+ που προσπαθεί να κάνει τις φωνές καθαρότερες.



Στο Equalizer έχουμε 10 μπάρες EQ και επιπλέον δυνατότητες ρύθμισης της έντασης της προενίσχυσης αλλά και ξεχωριστά του Bass και του Treble (τα οποία βέβαια αλλάζουν τη κυματομορφή των συχνοτήτων). Ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότερα έτοιμα preset EQ, είτε αφορούν συγκεκριμένα ήδη μουσικής, είτε κατηγορίες παιχνιδιών είτε και συγκεκριμένα παιχνίδια όπως Call of Duty, Cyberpunk, DOTA, LoL, Overwatch, Fortnite και άλλα. Υπάρχει και το Sound Mode, το οποίο ουσιαστικά έχει έτοιμα προφίλ μουσικής, gaming ή ταινίας με συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την Acoustic Engine και το Equalizer ταυτόχρονα.



Στη πράξη τώρα, συνδέσαμε τη GS5 RGB σε διάφορες συσκευές. Αρχικά συνδέθηκε στην υπολογιστή μέσω USB Type-C, ενώ έγινε και pair με Smartphone τόσο για αναπαραγωγή μουσικής όσο και για έλεγχο της μέσω του Creative app. Όλα λειτούργησαν άριστα. Στη συνέχεια τη συνδέσαμε με το PS5 μέσω USB με το Playstation 5 να την αναγνωρίζει σαν USB headset μεν, αλλά ο ήχος να παίζει μια χαρά ενώ λειτούργησε και το 3D Audio του PS5 με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, συνδέσαμε το PC στη μπάρα μέσω οπτικής, με τη μπάρα να μπορεί να παίζει ήχο ταυτόχρονα και από τις δυο πηγές, έχοντας έλεγχο της έντασης ανά πηγή μέσω του Creative App. Η μοναδική πηγή που δεν μπορεί να παίξει παράλληλα με άλλες είναι το Bluetooth.



Από πλευράς ποιότητας ήχου, η GS5 RGB τα καταφέρνει αρκετά καλά. Έχει ικανοποιητική ένταση, οι μεσαίες και οι υψηλές συχνότητες αναπαράγονται εξαιρετικά ενώ όσον αφορά στις χαμηλές, αυτές δε ξεχωρίζουν μεν, αλλά κάνουν τη δουλειά τους. Η αλήθεια πάντως είναι πως οι φωνές όταν ακούει κανείς πχ ένα βίντεο στο Youtube, δεν ακούγονται τόσο καλά με την ηχομπάρα να προορίζεται περισσότερο για χρήση κατά το gaming. Παίξαμε μπόλικο Astrobot και NBA 2K25 και σε αυτά, μας άφησε με καλές εντυπώσεις. Πάντως, η αλήθεια είναι πως πλησιάζοντας στη μέγιστη ένταση, ο ήχος αρχίζει να «χαλάει», ειδικά όταν βλέπει κανείς ταινίες. Να σημειώσουμε πως η επιλογή SuperWide προσφέρει δυο διαφορετικά προφίλ ανάλογα με το πόσο κοντά η μακριά καθόμαστε από την ηχομπάρα, το Near Field (αν πχ την έχουμε στο PC και καθόμαστε μπροστά της) και τη Far Field (αν πχ την έχουμε στο PS5 και καθόμαστε στο καναπέ). Η διαφορά που προσφέρει το εκάστοτε mode δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι υπαρκτή.



Συνολικά, η Sound Blaster GS5 RGB είναι μια οικονομική πρόταση με μπόλικες ευκολίες, φωτισμό RGB και μικρές διαστάσεις ώστε να μπορέσει κανείς να αναβαθμίσει τον ήχο όταν παίζει παιχνίδια (κυρίως) στον υπολογιστή ή στη κονσόλα του. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλές πηγές ήχου
  • Το τηλεχειριστήριο
  • Το software της Creative
  • Μικρή σε διαστάσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Παραμόρφωση ήχου στις μεγάλες εντάσεις
  • Ο ήχος που παράγει δε βοηθάει τις ομιλίες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*
Loading...