Η Realme, από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της spin-off της Oppo, έχει καταφέρει να γίνει πασίγνωστη, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή της δημιουργίας smartphone με χαμηλές τιμές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε αρκετές νέες συσκευές στη σειρά Realme 8, παρουσιάσεις για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε μέσα από τις σελίδες του Enternity. Σήμερα όμως θα δούμε μια νέα, οικονομικότερη συσκευή της σειράς C, το Realme C21 στα €129 για την έκδοση με 3GB/32GB ενώ αναμένεται η έκδοση 4GB/64GB στα €149 (έκδοση που είχαμε εμείς στα χέρια μας). Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα απλό φορτιστή 10Watt και ένα καλώδιο micro USB. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με τη πλάτη να έχει ανάγλυφη αίσθηση κατά το ήμιση, κάτι που τη βοηθάει να μη γλιστρά.
Η συσκευή δεν είναι μικρή, κάτι που οφείλεται στη μεγάλη οθόνη 6,5’’, ανάλυσης HD+ (IPS, 1600x720 pixel) η οποία καλύπτει το 89,5% της πρόσοψης. Στη δεξιά πλευρά και πάνω από τη μέση είναι το power button και λίγο πιο πάνω βρίσκονται τα volume controls. Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim. Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD (έως 256GB) για να αυξήσει ο χρήστης τα 64GB αποθηκευτικού χώρου (με κάτι παραπάνω από τα μισά να είναι διαθέσιμα για χρήση). Να σημειώσουμε πως το τηλέφωνο υποστηρίζει ασύρματα δίκτυα WiFi μόνο στα 2,4Ghz. Στο κάτω μέρος έχουμε το ηχείο το οποίο έχει μεγάλη ένταση αλλά σε αυτή τη ρύθμιση παραμορφώνει ελαφρώς τον ήχο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα micro USB, ενώ στη πλάτη βρίσκεται ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος λειτουργεί εξαιρετικά γρήγορα.
Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση και παρόλο που ζυγίζει 190 γραμμάρια, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο τόσο στα πλήκτρα ελέγχου όσο και στο fingerprint reader. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αφήνοντας ένα σχετικά μεγάλο bezel στο κάτω μέρος, με τη selfie camera να είναι κεντρικά τοποθετημένα ακολουθώντας το σχεδιασμό «δάκρυ» δηλαδή η οθόνη κάνει μια μικρή εσοχή στο σημείο της κάμερας. Ακριβώς από πάνω από τη κάμερα, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται. Γενικά, η πρόσοψη αφήνει άριστη εντύπωση, προσφέροντας αυτό που λέμε full view display. Ποιοτικά, είναι συμπαθητική, με επαρκή φωτεινότητα. Η ανάλυση βέβαια είναι σχετικά χαμηλή για το μέγεθος της οθόνης, όμως ακόμα και έτσι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά τη χρήση. Τα εικονίδια και οι τίτλοι τους φαίνονται μια χαρά, οι σελίδες internet διαβάζονται ξεκούραστα και γενικά η οθόνη κάνει τη δουλειά της. Υπάρχουν μάλιστα και τρεις ρυθμίσεις θερμοκρασίας χρώματος, με το λειτουργικό (Realme UI 1.0 πάνω από Android 10) να προσφέρει και Dark Mode και ενεργοποίηση read mode (το λέει eye comfort). Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το νέο UI της Realme θυμίζει πάρα πολύ stock android με όμορφα εικονίδια και app drawer, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC, ένας οχταπύρηνος MediaTek G35 με 4GB μνήμης, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει σχετικά άνετα τις διάφορες εφαρμογές, ακόμα και όταν βάλουμε 2 να τρέχουν ταυτόχρονα μέσω του split screen που υποστηρίζεται.
Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το Mediatek και το Mali GPU που ενσωματώνει επιτρέπουν στο τηλέφωνο να παίζει παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile σε ρύθμιση Low για τα γραφικά (χωρίς άλλη επιλογή διαθέσιμη). Βέβαια, η ανάλυση της οθόνης είναι χαμηλή και αυτό αν μη τι άλλο βοηθάει. Αυτό που σίγουρα όμως έχει σαν πλεονέκτημα το τηλέφωνο είναι η τεράστια αυτονομία του, χάρη στη μπαταρία των 5000mAh, απλά χρειάζεται υπομονή για τη φόρτιση λόγω της τυπικής φόρτισης. Όσον αφορά τώρα στις κάμερες, από τις τρεις κάμερες που είναι στη πλάτη η μια είναι η βασική, με αισθητήρα 13MP πίσω από φακό f/2.2, ο οποίος υποστηρίζει auto focus. Την ημέρα, βγάζει συμπαθητικές φωτογραφίες, αλλά το βράδυ ακόμα και με το Night mode ενεργοποιημένο, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, κάτι όμως αναμενόμενο για αυτή τη κατηγορία τιμής. Οι άλλοι δυο φακοί έχουν ειδική χρήση, με τον ένα να είναι μονόχρωμος αισθητήρας ο οποίος βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με συμπαθητικό bokeh, ενώ ο άλλος είναι ένας macro αισθητήρας 2MP για να βγάζει κανείς φωτογραφίες από πολύ κοντά. Όσον αφορά στη selfie κάμερα, αυτή βασίζεται σε ένα μικρό αισθητήρα 5Mpixel και είναι εκεί απλά για να κάνει τη δουλειά της.
Το Realme C21 έρχεται σε μια αγορά που είναι γεμάτη με συσκευές και θέλει να κερδίσει μερίδιο. Η μεγάλη αυτονομία (μπορεί να παραμένει στη λειτουργία αναμονής για έως και 47 ημέρες στη λειτουργία Super Power Saving Mode), το όμορφο λειτουργικό και η –αναλογικά με τα χρήματα- καλή βασική κάμερα είναι τα κύρια στοιχεία της συσκευής, παρέα με το γεγονός ότι το SoC μπορεί να παίξει σύγχρονα παιχνίδια. Επιπλόν, αξίζει να σημειώσουμε πως το Realme C21 είναι το πρώτο smartphone με πιστοποιητικό TÜV Rheinland Smartphone High Reliability Certification. Το πιστοποιητικό αυτό περιλαμβάνει 23 βασικούς ελέγχους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 12 σενάρια ελέγχων καθημερινής χρήσης, όπως πτώσεις, φθορές και ρήξεις. Επιπλέον περιλαμβάνει 7 σενάρια ελέγχων σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως δοκιμές σε εξαιρετικά υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, σε υψηλό και χαμηλό επίπεδο υγρασίας, διακυμάνσεις τάσης, αλλά και δοκιμές που αφορούν τη διάρκεια ζωής των κουμπιών, τον στατικό ηλεκτρισμό και την ατμοσφαιρική πίεση. Υπάρχουν, επίσης, 4 σενάρια ελέγχου της αξιοπιστίας των εξαρτημάτων της συσκευής. Συνολικά, οι περισσότερες συνθήκες πραγματοποίησης των ελέγχων του πιστοποιητικού TUV Smartphone High Reliability Certification βασίζονται στον τριετή κύκλο ζωής των smartphone. Για τα χρήματά που ζητάει, σίγουρα είναι μια τίμια λύση.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity