Η συσκευή έρχεται σε μια τυπική συσκευασία, η οποία μάλιστα φέρει και τα λογότυπα της Huawei (πχ Powered By) για να μην έχει κανείς κάποια αμφιβολία. Στο εσωτερικό, πέραν της συσκευής, βρίσκουμε το pin για άνοιγμα της θέσης καρτών, μια διάφανη μαλακή θήκη για το τηλέφωνο, το ταχυφορτιστή με το συμβατό καλώδιο Type-C αλλά όχι ακουστικά. Η ίδια η συσκευή κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, μια με 128GB (αυτή που είχαμε στα χέρια μας) και μια με 64GB χώρου, ενώ και οι δυο έχουν 4GB μνήμης και τον ίδιο, κορυφαίο επεξεργαστή Kirin 970. Το πρώτο σημείο που ξεχωρίζει στη συσκευή είναι φυσικά το notch που βρίσκεται στο πάνω μέρος της όμορφης οθόνη 5,84’’. Εκεί είναι τοποθετημένη η μπροστινή κάμερα και το κεντρικό ηχείο, ενώ στο κάτω άκρο της οθόνης έχουμε bezel ούτως ώστε να συμπεριληφθεί ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πλήκτρο αφής που αναγνωρίζει και τα αποτυπώματά μας για το ξεκλείδωμα, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και για τον έλεγχο του λειτουργικού του τηλεφώνου, του Android 8.1 (Oreo) με το EMUI skin της Huawei. Στη δεξιά πλευρά έχουν τα φυσικά πλήκτρα ελέγχου της έντασης και το power ενώ στα αριστερά τη θέση για τοποθέτηση μιας ή δυο καρτών sim, αλλά όχι micro SD. Στο πάνω μέρος βρίσκεται ένα μικρόφωνο και ένας δέκτης IrDA ενώ στο κάτω μέρος η Type-C micro USB,, η έξοδος των ακουστικών (που εδώ υπάρχει σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Huawei) και το δυνατό και καλό σε απόδοση ηχείο.
Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τις δυο κάμερες που απαρτίζουν το βασικό σύστημα φωτογράφισης οι οποίες βρίσκονται στο πάνω αριστερά μέρος. Η υπόλοιπη πλάτη βρίσκεται εκεί απλά για να εντυπωσιάζει με την εικόνα της, τουλάχιστον στην έκδοση χρώματος Phantom Blue. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει μια ξεχωριστή βαφή και έτσι το χρώμα ιριδίζει ανάλογα με το πώς πέφτει το φως πάνω του, δημιουργώντας όμορφο αποτέλεσμα. Από την άλλη βέβαια, το χρώμα είναι ευαίσθητο στις.. δαχτυλιές οπότε ή η συσκευή θα μπει σε θήκη ή θα πρέπει ο κάτοχός της να τη καθαρίζει συχνά πυκνά.
Παίρνοντας το τηλέφωνο στο χέρι, αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει σωστές διαστάσεις και καλή αίσθηση, ενώ και η ποιότητα κατασκευής μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Οι αναλογίες είναι καλές, το βάρος χαμηλό και γενικά ο χρήστης νοιώθει άνετα χρησιμοποιώντας το. Η ίδια η οθόνη είναι πανέμορφη (έρχεται με ενσωματωμένη ζελατίνα προστασίας), με εξαιρετική αντίθεση, μεγάλη φωτεινότητα και πραγματικά βαθύ μαύρο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για τυπική IPS οθόνη. Με ανάλυση λειτουργίας Full HD+ (2280x1080), προσφέρει πυκνότητα 432ppi, με το αποτέλεσμα να είναι άριστο στο μάτι. Επιπλέον, παρέχονται αρκετές επιλογές χρωματική διαφοροποίησης μέσα από το λειτουργικό για να τη φέρει κανείς ακόμα περισσότερο στα μέτρα του.
Το λειτουργικό όπως είπαμε, είναι το νεότερο Android 8.1 Oreo και τρέχει κάτω από τη νεότερη έκδοση του skin της Huawei, του EMUI 8. Πρακτικά, ότι επιλογές παραμετροποίησης έχει κανείς στα νεότερα Huawei, διαθέτει και η Honor. Επιλογή για κρύψιμο του notch, πλήθος από ρυθμίσεις για background αλλά και themes, λειτουργία με το ένα χέρι, ξεκλείδωμα με τη μπροστινή κάμερα και πολλά ακόμα είναι διαθέσιμα στο χρήστη. Όλα τρέχουν ομαλότατα χάρη στο γρήγορο επεξεργαστή Kirin 970 (με AI) και τα 4GB μνήμης που συντροφεύουν το SoC. Ουσιαστικά, το Honor 10 είναι μοναδικό στο είδος του καθώς φοράει high end SoC, με τη συσκευή να πωλείται σε midrange τιμή! Επιπλέον και η αυτονομία της συσκευής είναι εντυπωσιακή, φτάνοντας ακόμα και τις 2 μέρες χρήσης, ενώ χάρη στο ταχυφορτιστή, ακόμα και αν κάποιος κινδυνεύει να ξεμείνει, μπορεί να γεμίσει σε ποσοστό πάνω από 50% σε ελάχιστο χρόνο.
Μέχρι τώρα, έχουμε μια συσκευή που θυμίζει πολύ το Huawei P20. Ακόμα και στον τομέα των καμερών, τα πράγματα είναι θεωρητικά, παραπλήσια. Οι δυο κάμερες που βρίσκονται στη πλάτη δίπλα-δίπλα, χρησιμοποιούν φακούς f/1.8 και βασίζονται η μια σε αισθητήρα 16Mpixel και η άλλη σε μονόχρωμο αισθητήρα 24Mpixel. Δεν φέρουν όμως το λογότυπο της Leica (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό), όμως ενσωματώνουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI Camera). Το software που χρησιμοποιεί η Honor για τον έλεγχο των καμερών είναι ελαφρώς διαφορετικό από αυτό των Huawei. Περιλαμβάνει μια έκδοση του AI το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα και τοπία για να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις. Η μεγαλύτερη έλλειψη σε σχέση με τα Huawei είναι αυτή του Night Mode, το οποίο άλλωστε είναι κορυφαίο χαρακτηριστικό των flagship της Huawei. Υπάρχουν όμως και άλλες, όπως για παράδειγμα μόνο ένα σύστημα εστίασης (phase detection), μονό Led flash και καθόλου σταθεροποίηση (είτε το EIS των P20/P20 Pro είτε παραδοσιακό OIS). Χάρη στις δυο κάμερες, μπορεί κανείς να δημιουργήσει το γνωστό bokeh effect και να κάνει 2x zoom (μόνο όμως στις φωτογραφίες και όχι στο βίντεο). Υπάρχει ξεχωριστή επιλογή για χρήση χειροκίνητων ρυθμίσεων και αποθήκευση σε RAW format καθώς και χρήση αποκλειστικά του μονόχρωμου αισθητήρα.
Η ποιότητα που προσφέρει το Honor 10 στις φωτογραφίες είναι εξαιρετική, τουλάχιστον τη μέρα. Το AI είναι περισσότερο «ελαφρύ» στις ρυθμίσεις που κάνει (τόνωση χρωμάτων, sharpening) σε σχέση με την υλοποίηση στα P20/P20 Pro και έτσι οι φωτογραφίες δείχνουν περισσότερο ρεαλιστικές. Αν κανείς βγάλει το AI, το αποτέλεσμα έχει ακόμα λιγότερη επεξεργασία (αν και ένα ελαφρύ sharpening παραμένει). Γενικότερα κάποιος θα μπορέσει να έχει πολύ καλές λήψεις την ημέρα, ενώ αν αρέσκεται σε καλλιτεχνικές φωτογραφίες, η χρήση του μονόχρωμου αισθητήρα προσφέρει ενδιαφέρον αποτέλεσμα σε μαυρόασπρο, χωρίς μάλιστα να φαίνεται ότι γίνεται κάποια επεξεργασία. Απλά εδώ δεν είναι διαθέσιμο το Pro mode για χειροκίνητες λήψεις. Το βράδυ όμως, το Honor 10 γίνεται ένα τυπικό midrange τηλέφωνο, με τις φωτογραφίες να έχουν θόρυβο και απώλεια λεπτομέρειας ενώ σίγουρα δε βοηθάει η έλλειψη σταθεροποιητή εικόνας. Η selfie cam κάνει καλά τη δουλειά της. Μπορεί να έχει fixed focius, αλλά καταφέρνει να βγάζει όμορφο αποτέλεσμα ενώ δε λείπει και η δυνατότητα του portrait mode που έχουν τα P20/P20 Pro.
Το Honor 10 είναι σίγουρα μια έκπληξη για τα χρήματα που κοστίζει. Ναι, δεν υπάρχει Gorilla Glass, δεν προσφέρει κάποια μορφή αδιαβροχοποίησης, ούτε έχει αξιοποιηθεί η Leica στο σχεδιασμό των καμερών. Όμως με τα χρήματα που κοστίζει, στην ουσία κάποιος αποκτά ένα πανέμορφο flaghship σε τιμή midrange. Και αυτό για πολύ κόσμο, είναι υπεραρκετό.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity