Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Devolo Magic 1 WiFi Mini Starter Kit Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Devolo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Devolo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Devolo

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Devolo Magic 1 WiFi Mini Starter Kit είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας Magic της Devolo. Προσφέρει εύκολη επέκταση του δικτύου στο σπίτι χωρίς να ζητάει πολλά χρήματα.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει το κορυφαίας απόδοσης πακέτο home plug της Devolo, το Devolo Magic 2 Starter Kit και λίγο αργότερα το Devolo Magic 1 Starter Kit. Και τα δυο (αν και κυρίως το πρώτο) χρησιμοποιούνται από τον υπογράφων για να συνδέσει με μεγάλη επιτυχία το router με ένα άλλο χώρο που βρίσκεται δυο ορόφους κάτω, ώστε να λειτουργεί και εκεί η Fiber-to-the-Home σύνδεση internet των 100/10Mbps. Η Devolo εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τη σειρά Magic με ένα ακόμα προϊόν, το Devolo Magic Mini WiFi το οποίο πωλείται είτε μόνο του, είσε σε πακέτο μέσα στο Devolo Magic 1 WiFi Mini Starter Kit.




Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο τι είναι powerline, αλλά όποιος δε ξέρει, εν τάχει είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει τη δικτύωση σε ένα χώρο των συσκευών μέσω της καλωδίωσης ρεύματος. Όταν για παράδειγμα οι αποστάσεις μεταξύ των δωματίων είναι μεγάλες  και η ασύρματη δικτύωση είναι είτε δύσκολη είτε και ακατόρθωτη, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα home plug (ή Powerline όπως πλέον λέγονται), σαν αυτές που περιλαμβάνει το πακέτο της Devolo. Η συσκευασία του Starter Kit περιλαμβάνει τις δυο συσκευές, με την απλή να διαθέτει πάνω της μια θύρα Gigabit Lan για σύνδεση με το router (εκεί κοντά πρέπει να τοποθετηθεί). Όπως και στο αρχικό Magic 1 Starter Kit έτσι και εδώ η δεύτερη συσκευή είναι αυτή που διαθέτει ενσωματωμένο WiFi router και δίνει το όνομα Mini στο kit. Ο λόγος είναι ότι η συσκευή με το router είναι εξαιρετικά μικρή, λιγότερη από μισή από την αρχική. Βέβαια, κάποιες περικοπές έχουν γίνει, με σημαντικότερη αυτή της αφαίρεσης της πρίζας σούκο, ενώ διαθέτει μια θύρα LAN αντί για 2 (και η οποία είναι και αυτή 100Mbps).



Από εκεί και πέρα, ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει απευθείας στην πρίζα τα δυο Devolo Magic 1, τη μια δίπλα στη συσκευή που θέλουμε να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο του σπιτιού μέσω Lan (τη Magic 1 Wifi Mini) και την άλλη δίπλα στο ADSL modem. Στην προκειμένη περίπτωση και επειδή το Magic 1 Wifi Mini διαθέτει και router, η τοποθέτηση έχει να κάνει με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Το Magic 1 Wifi Mini μπορεί να τοποθετηθεί σε μια πρίζα δωματίου που δεν έχει καλό σήμα από το βασικό modem/router του σπιτιού, ώστε και αυτός ο χώρος να έχει πλέον ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί για να μπορέσει ο χρήστης να εκμεταλλευτεί τις υψηλότερες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης WiFi που διαθέτει το Magic 1 Wifi Mini σε σχέση με ένα παλαιότερο modem/router.  Κάθε μια από τις δυο συσκευές της Devolo έχει ένα LED που ενημερώνει για την επίτευξη σύνδεσης (γαλάζιο) χρώμα, ενώ αν αυτό είναι κλειστό, σημαίνει πως η συσκευή δεν λειτουργεί, ενώ αν είναι κόκκινου χρώματος, δεν έχει επιτευχθεί σύνδεση.



Επιπλέον, το Magic 1 Wifi Mini διαθέτει επιπλέον και ένα Led που μας ενημερώνει για τη κατάσταση του ασύρματου δικτύου. Μπορούμε να συνδέσουμε όσες τέτοιες συσκευές θέλουμε στο σπίτι μας σε όποια σημεία θέλουμε. Η εγκατάσταση του Starter Kit ήταν πανεύκολη σε χώρο που ήδη λειτουργούσε δίκτυο με Magic 2 και το σύνολο των συσκευών γίνονται άμεσα αντιληπτές στο δίκτυο. Φυσικά, όπως συμβαίνει και με τα Magic 2, έτσι και τα Magic 1 δεν μπορούν να λειτουργήσουν αθροιστικά με προηγούμενης γενιάς powerline συσκευές (πχ DLAN 1200+). Ωστόσο για τις δοκιμές μας αποφασίσαμε να κάνουμε νέα εγκατάσταση σε άλλο χώρο, που δε διαθέτει καθόλου powerline συσκευές. Σε αυτή τη περίπτωση, εγκασταστήσαμε και ένα δεύτερο Magic 1 WiFi Mini, έχοντας συνολικά 2 τέτοιες συσκευές για να γεμίσουν με το WiFi τους όλο το σπίτι. Τα Magic 1 επικοινωνούν μεταξύ τους με μέγιστη ταχύτητα που φτάνει στα 1200Mbps ενώ η μέγιστη απόσταση που μπορούν να καλύψουν είναι τα 400 μέτρεα. Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι ουσιαστικά αποδίδουν στις ίδιες συνθήκες πάνω κάτω όπως και τα προηγούμενης γενιάς home plug της Devolo.



Ερχόμενοι τώρα στο κομμάτι του router, έγιναν και κάποιες επιπλέον περικοπές για να μικρύνει σε διαστάσεις η συσκευή, με το router να διαθέτει ένα σύστημα κεραιών 2x2 MIMO μεν, αλλά να υποστηρίζει WiFi συνδέσεις με ταχύτητες μέχρι τα 300Mbps (802.11n) και μόνο στα 2,4GHz. Είναι προφανές ότι έχουμε σημαντικές διαφορές σε σχέση με το μεγάλο Magic 1 Wifi καθώς το Magic 1 Wifi Mini να είναι σαφώς πιο αργό. Οι δοκιμές μας άλλωστε το ανέδειξαν αυτό. Μάλιστα, παρατηρήσαμε ότι είναι δύσκολο να πιάσει κανείς τα 300Mbps, καθώς κάτι τέτοιο εξαρτάται από τη συσκευή με την οποία συνδέεται κανείς. Στη περίπτωσή μας και με ένα Huawei Mate 20 Pro, η σύνδεση που πραγματοποιήθηκε ήταν στα 144Mbps ενώ ακόμα και έτσι, δε καταταφέραμε να πιάσουμε το 100% της Fiber-to-the-home σύνδεσης, αλλά περίπου 70Mbps (από τα 100Mbps). Οπότε όσοι θέλουν τις μέγιστες ταχύτητες WiFi, δε μπορούν να μείνουν ικανοποιημένοι από αυτή τη λύση. Από την άλλη όμως, μπορεί κάποιος που θέλει απλά να επεκτείνει εύκολα το WiFi του σπιτιού σε σημεία που πριν δεν έπιανε απλά και μόνο για να μπορεί να κάνει browsing, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ένα Magic 1 WiFi Mini, ενώ στο κεντρικό χώρο που θέλει υψηλότερες ταχύτητες μπορεί να έχει ένα Magic 1 WiFi.



Όπως και να έχει, και οι δυο τύποι υποστηρίζουν λειτουργίες MESH, ούτως ώστε ο χρήστης εύκολα να μπορεί να έχει σε όλο του το σπίτι το ίδιο wifi δίκτυο και να μη χρειάζεται να κάνει ιδιαίτερες ρυθμίσεις. Ο χρήστης που κινείται σε δυο χώρους με τη φορητή του συσκευή (πχ κινητό, tablet) δε χρειάζεται να αλλάζει δίκτυο Wifi, αφού σε κάθε περίπτωση η συσκευή μπαίνει σε αυτό που δημιουργεί το εκάστοτε Magic 1. Μάλιστα, επειδή το πιθανότερο είναι να υπάρχει επικάλυψη των δυο δικτύων και το ένα Wifi δίκτυο να μην «αφήνει» να βγεί η συσκευή για να συνδεθεί με το κοντινότερο και ισχυρότερο, η Devolo έχει ενσωματώσει τη λειτουργία Smart Wifi που τον  πετάει από το αδύναμο δίκτυο και τον συνδέει στο δυνατό. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να κάνει clone τα στοιχεία ασύρματου δικτύου του ίδιου του router και έτσι να υπάρχει μόνο ένα ασύρματο δίκτυο σε όλο το χώρο του σπιτιού. Από εκεί πέρα, μέσα από το διαχειριστικό, μπορούμε να φτιάξουμε guest δίκτυα, τα οποία έχουν πρόσβαση μόνο στο Internet και όχι σε τυχόν τοπικό δίκτυο, μπορούμε να έχουν schedule για το πότε θα λειτουργεί το Wifi μέσα στην εβδομάδα, και φυσικά μπορούμε να βλέπουμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, το Devolo Magic 1 WiFi Mini Starter Kit είναι ένα ενδιαφέρον πακέτο που έρχεται να λύσει αρκετά προβλήματα δικτύωσης στο σπίτι, με ακόμα χαμηξλότερο κόστος. Ενώ το Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit κόστιζε γύρω στα €150, το Devolo Magic 1 WiFi Mini Starter Kit έρχεται οριακά κάτω από τα €100, όντας σαφώς οικονομικότερο. Είναι προφανές ότι το χαμηλότερο κόστος έχει μειώσει και τις δυνατότητες, όμως δεν είναι όλοι οι χρήστες power users ούτε ένα όλοι στο σπίτι τους file server. Ο περισσότερος κόσμος θέλει απλά να έχει πρόσβαση στο Internet από όποιο μέρος του σπιτιού και ψάχνει έναν οικονομικό αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό τρόπο να το κάνει. Ε, με το Devolo Magic 1 WiFi Mini Starter Kit, τα πετυχαίνει αυτά έχοντας πάντα τη δυνατότητα να βελτιώσει και άλλο το δίκτυο με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς Magic 1 (και Magic 2). 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εύκολη σύνδεση
  • Καλές ταχύτητες
  • Αρκετά οικονομικό, δεδομένου του ενσωματωμένου WiFi Router
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μόλις 300Mbps μέγιστη ταχύτητα WiFi
  • Το Magic 1 WiFi Mini καταλαμβάνει πλήρως τη πρίζα, καθώς δεν έχει δικιά του σούκο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*