Αφαιρώντας το κουτί από τη μεγάλη και προστατευτική συσκευασία, βρίσκουμε και ένα απλό εγχειρίδιο χρήσης μαζί με κουτιά που περιέχουν βίδες, δέστρες, επιπλέον ένα drive cage. Το ίδιο το κουτί κατατάσσεται στην κατηγορία των MidTower cases, δέχεται motherboard μεγέθους μέχρι ATX, έχει διαστάσεις 528,6x235x548mm και το βάρος του φτάνει στα 12.3 κιλά. Είναι μαύρο, κατασκευασμένο από μέταλλο και πλαστικό και διαθέτει πλαϊνό παράθυρο. Από πλευράς εισόδων, εξόδων και πλήκτρων, στο πάνω μπροστά μέρος συναντάμε δυο USB 3.0 (που πρέπει να συνδεθούν στα αντίστοιχα pinout του mainboard), 2 USB 2.0, μια USB Type C, επίχρυσα in/out ήχου, ένα σχετικά μεγάλο Power button, ένα μικρό Reset, ένα ρυθμιστικό για τη ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων (και του φωτισμού) και ένα διακριτικό led που μας ενημερώνει για τη λειτουργία του σκληρού δίσκου. Η εσοχή που φαίνεται πίσω από τα πλήκτρα είναι η μια από τις δυο χειρολαβές που διαθέτει το case (η άλλη είναι στο πίσω μέρος), οι οποίες βασίζονται σε μεταλλικό σκελετό και απλά είναι καλυμμένες από πλαστικό. Όλη η πρόσοψη αποτελείται από ένα mess, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στο case να φέρει στο εσωτερικό του φρέσκο αέρα, ούτως ώστε να δροσίζονται όλα τα υποσυστήματα. Υπάρχουν δυο αφαιρούμενα mess για να τοποθετήσουμε κάποιο οπτικό drive.
Μπροστά από αυτό υπάρχει ένα μεγάλο κάλυμμα με μορφή ασπίδας το οποίο έχει στο πάνω μέρος το απαραίτητο άνοιγμα για να μπαίνει μέσα αέρας. Όπως πιθανόν να φαντάστηκε κάποιος, όλη η πρόσοψη είναι αφαιρούμενη, χωρίς να χρειάζεται κάποιο εργαλείο. Ακριβώς από πίσω κρύβονται δυο ανεμιστήρες 120mm της Cooler Master, οι οποίοι σκοπό έχουν να φροντίσουν για την ομαλή μετακίνηση του αέρα από έξω προς τα μέσα. Οι ανεμιστήρες είναι τοποθετημένοι ακριβώς μπροστά από το drive cage. Ένας ακόμα ανεμιστήρας βρίσκεται στην πίσω πλευρά. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να τοποθετήσει ψυγείο υδρόψυξης στο μπροστινό μέρος του case, θα πρέπει να αφαιρέσει τους ανεμιστήρες και να τους ξαναβάλει αφού πρώτα έχει τοποθετηθεί το ψυγείο.
Το πάνω καπάκι, που επίσης διαθέτει mess για να αφήνει τον αέρα να μπαινει-βγαίνει, αλλά προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τη σκόνη, είναι εύκολα αφαιρούμενο αφού δεν συγκρατείται από βίδες, αλλά στερεώνεται με μαγνήτη. Ακριβώς από κάτω υπάρχει το "κλουβί" στο οποίο μπορεί κανείς να στερεώσει είτε ανεμιστήρες, είτε -κυρίως- κάποιο ψυγείο υδρόψυξης (120-280mm).
Πηγαίνοντας τώρα στο πίσω μέρος, βλέπουμε πως έχουμε να κάνουμε με μια τυπική διάταξη. Ένας ανεμιστήρας 120mm είναι εγκατεστημένος ενώ υπάρχουν 6+1 έξοδοι συσκευών. Η +1 που αναφέρουμε έχει διαφορετικές τρύπες από αυτές των υπολοίπων, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να φέρουμε καλώδια από μέσα προς τα έξω (ή και αντίστροφα).
Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό μέρος του Master Case Pro 5 και στις δυνατότητες που αυτό προσφέρει. Αυτό διαχωρίζεται σε δυο μέρη, ένα για την τοποθέτηση του τροφοδοτικού στο κάτω μέρος και ένα για τα υπόλοιπα parts, με την επιφάνεια που κάνει το διαχωρισμό να λειτουργεί και σαν κολώνα στήριξης του case. Το drive cage που συναντάμε στο εσωτερικό διαθέτει τρεις θέσεις για τοποθέτηση σκληρών δίσκων 3,5'' με συρταρωτό τρόπο. Δυο χειρόβιδες συγκρατούν το drive cage στο σώμα του case ούτως ώστε κάποιος να μπορεί να το αφαιρέσει πανεύκολα. Άλλωστε, δυο ακόμα θέσεις για δίσκους 3,5’’ βρίσκονται στο κάτω τμήμα του case, ενώ υπάρχουν 2 ειδικές θέσεις για δίσκους SSD πάνω στη βάση που χωρίζει το χώρο. Επιπλέον, σε κάθε θέση δίσκου 3,5’’, μπορεί να τοποθετηθεί από κάτω και δίσκος SSD. Ένα άλλα σημείο που ξεχωρίζει το Maker 5 από τα Master Case 5/ 5 Pro είναι ο ειδικός ελεγκτής που βρίσκεται στη πλάτη της βάσης του motherboard πάνω στον οποίο μπορούμε να συνδέσουμε τους ανεμιστήρες αλλά και μέχρι 4 LED strips. Δυο τέτοια κόκκινου χρώματος υπάρχουν στη συσκευασία και στερεώνονται μαγνητικά όπου εμείς θέλουμε, ούτως ώστε το εσωτερικό να φωτιστεί. Όλα αυτά ελέγχονται από τη πρόσοψη, μέσω του ειδικού πλήκτρου που αναφέραμε στην αρχή.
Τα Master Case Maker 5 λοιπόν είναι στην πραγματικότητα ένα βελτιωμένο Master Case 5 Pro, με περισσότερα καλούδια στη συσκευασία εξ’ αρχής. Ακολουθεί και αυτό το το FreeForm Modular System και έτσι ότι συναντάμε σε αυτό, μπορεί κανείς να το προμηθευτεί ακόμα και αν έχει το απλό 5άρι. Επιπλέον, η λογική που θέλει τη Cooler Master να δίνει 3D σχέδια για parts, τα οποία μπορεί κανείς να "τυπώσει" σε 3D εκτυπωτές ώστε να αναβαθμίσει το case του (υπάρχει αυτή η σκέψη) είναι πραγματικά ξεχωριστή. Όλα τα παραπάνω συνολικά δημιουργούν ένα όμορφο και λειτουργικό case, το οποίο μπορεί να τα βγάλει πέρα με άνεση με οποιοδήποτε hardware, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πλήθος από επιλογές παραμετροποίησης και αναβάθμισης.
ΚΟΥΤΑΡΑ!