Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hands on με το νέο ASUS ROG Ally X

*
Στα μέσα του Απρίλη (ναι, τόσο νωρίς!) είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα engineering sample του νέου ASUS Rog Ally, του refresh μοντέλου του handheld της ASUS. Κυκλοφορεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και ουσιαστικά έρχεται περίπου 1 χρόνο μετά από τη πρώτη προσπάθεια της ASUS στο χώρο των handheld gaming συσκευών.



Η συσκευή που είδαμε ήταν engineering sample και δε μπορούσαμε να την βάλουμε σε λειτουργία. Όμως μάθαμε όλα της τα τεχνικά χαρακτηριστικά και αποκτήσαμε μια καλή εμπειρία ως προς το πώς είναι.



Το νέο Rog Ally ακολουθεί την ίδια σχεδίαση, όμως βγαίνει μόνο σε μαύρο χρώμα. Από πλευράς διαστάσεων, είναι ελαφρώς βαρύτερο και σίγουρα λίγο παχύτερο, με την ASUS να έχει μεγαλώσει τα grips της συσκευής, κάτι που κάνει το νέο ROG Ally σαφώς πιο άνετο όταν το κρατάει κανείς.



Ταυτόχρονα, η νέα συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε μια επιφάνεια και να παραμείνει «όρθια», κάτι που μπορούσαμε να κάνουμε με το περυσινό μοντέλο μόνο όταν το είχαμε με συγκεκριμένη θήκη (πχ Skull and Bones).



Ένας από τους λόγους που το νέο Rog Ally είναι βαρύτερο, είναι το γεγονός ότι η ASUS έχει αλλάξει τη μπαταρία με τη νέα να είναι στις 80Wh, προσφέροντας σαφώς μεγαλύτερη αυτονομία από το προκάτοχό του. Καθώς δε το βάλαμε σε λειτουργία, δε μπορέσαμε να δούμε στη πράξη τους ισχυρισμούς της Asus, κάτι που θα ανακαλύψουμε όταν (και αν) έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη retail έκδοση του συστήματος.



Μια άλλη σημαντική αλλαγή που έγινε, αφορά στις θύρες. Η microSD παραμένει (με την ASUS να μας λέει ότι τα προβλήματα που είχε το προηγούμενο μοντέλο δε θα υπάρχουν στο νέο) όπως και η Type-C για τη φόρτιση.



Αντί όμως για τη χρήση του XG Mobile interface που είχαμε στο πρώτο Rog Ally, η ASUS πλέον προσφέρει μια δεύτερη θύρα Type-C USB, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν έξοδος εικόνας όσο και για σύνδεση εξωτερικής GPU, λογικά μέσω του Oculink interface. Με αυτό τον τρόπο ο κάτοχος του νέου Rog Ally μπορεί να συνδέσει ότι eGPU θέλει ή απλά να χρησιμοποιήσει τη συσκευή σε εξωτερική οθόνη χωρίς να χρειάζεται κάποιο dock ή hub.



Σύμφωνα με την ASUS, οι μοχλοί είναι βελτιωμένοι, ενώ αναμένουμε και τη νέα έκδοση του software της ASUS, κάτι που θα λάβει σαν αναβάθμιση και το υπάρχον Ally. Από εκεί και πέρα, έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή (AMD Z1 Extreme) και την ίδια ακριβώς οθόνη 7’’ ανάλυσης Full HD με VRR και λειτουργία στα 120Hz. Αυτό που αλλάζει είναι η διαθέσιμη μνήμη, με το νέο Rog Ally να έρχεται με 24GB σε dual channel διάταξη, κάτι που ίσως βοηθήσει τη συσκευή να έχει καλύτερες επιδόσεις σε αρκετά παιχνίδια που απαιτούν περισσότερη μνήμη.



Να θυμίσουμε ότι η μνήμη μοιράζεται μεταξύ συστήματος και GPU, οπότε τα 8GB παραπάνω θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Από εκεί και πέρα, θα έρχεται με δίσκο χωρητικότητα 1TB, ο οποίος μάλιστα είναι 2280 και όχι 2230 όπως στο παρόν, κάτι που σημαίνει ότι η αναβάθμισή του σε μεγαλύτερες χωρητικότητες θα κοστίζει λιγότερο.



Συνολικά, το νέο ASUS Rog Ally είναι ένα προϊόν που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις «φωνές» όσον απέκτησαν το πρώτο μοντέλο. Καλύτερη μπαταρία, καλύτερη εργονομία, περισσότερη μνήμη, πράγματα δηλαδή που η κοινότητα ζήτησε και όπως φαίνεται η ASUS παραδίδει. Περισσότερα, όταν το πάρουμε στα χέρια μας να το δοκιμάσουμε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*