Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

WWDC 2024: H Apple δίνει έμφαση στο AI με το iOS 18

*
Κατά τη διάρκεια του WWDC 2024, η Apple μας έδωσε την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο iOS 18, το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα της εταιρείας στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με πιο συμβατικά πράγματα, όπως μια πιο παραμετροποιήσιμη αρχική οθόνη, που παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την τοποθέτηση των εικονιδίων. Στο dark mode τα εικονίδια των εφαρμογών θα αποκτούν μια ακόμα πιο σκούρα απόχρωση, πιο ξεκουραστη για τα μάτια. Επίσης μια νέα theme engine θα επιτρέπει την εφαρμογή ενός χρώματος σε όλο το φάσμα των εφαρμογών για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση.


Το Control Center αναβαθμίζεται. Θα μπορείτε να κάνετε σάρωση μεταξύ πολλών σελίδων με στοιχεία ελέγχου και εναλλαγές ανάμεσα στις πιο σημαντικές λειτουργίες με τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων και έξυπνης κατοικίας να έχουν εμφανή θέση. Οι εφαρμογές τρίτων θα μπορούν να προσφέρουν ενσωμάτωση του Control Center για πρώτη φορά. Και το iOS 18 σάς επιτρέπει επίσης να αντικαταστήσετε τα προεπιλεγμένα εικονίδια κάμερας και φακού στην οθόνη κλειδώματος με όποια εναλλακτική του Control Center προτιμάτε.

Με το iOS 18 αυξάνεται η ασφάλεια των ευαίσθητων πληροφοριών, επιτρέποντάς σας να απαιτείτε έλεγχο ταυτότητας για οποιαδήποτε εφαρμογή επιλέγετε — ή να την αποκρύψετε εντελώς μέχρι το τηλέφωνό σας να καταλάβει ότι είστε πραγματικά εσείς. Και τώρα μπορείτε να ελέγχετε συγκεκριμένα σε ποιες επαφές μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές τρίτων.

Η εφαρμογή Messages γίνεται πιο εκφραστική: θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε emoji σε μια απάντηση τύπου Tapback — και θα υπάρχει νέα μορφοποίηση για έντονη γραφή, υπογράμμιση, διαγραφή και πλάγια γραφή. Η Apple επεκτείνει επίσης τις δορυφορικές επικοινωνίες του iPhone για να επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω δορυφόρου. Στα παραπάνω προστίθεται η δυνατότητα προγραμματισμού αποστολής μηνυμάτων. Ακόμα, η Apple επιβεβαίωσε ότι το RCS έρχεται στο Messages με το iOS 18.

Οι βελτιώσεις στην ενσωματωμένη εφαρμογή Mail της Apple περιλαμβάνουν καλύτερη κατηγοριοποίηση, με αυτόματη ταξινόμηση όπως το Gmail για συναλλαγές, ενημερώσεις και διαφημίσεις. Επιπλέον, το νέο Game Mode του iOS 18 ελαχιστοποιεί τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο για την καλύτερη απόδοση και τη χαμηλότερη καθυστέρηση για τα συνδεδεμένα gamepad ή AirPods.

Η Apple ανανεώνει επίσης σε μεγάλο βαθμό την εφαρμογή Photos. Το κυριότερο είναι ότι η εφαρμογή είναι πλέον βελτιστοποιημένη για να χειρίζεται τις συνεχώς αυξανόμενες βιβλιοθήκες που πιθανό να έχετε «χτίσει» όλα αυτά τα χρόνια. Περιλαμβάνει ταξινόμηση με βάση τα πρόσωπα και δυνατότητα καρφιτσώματος συλλογών στην κορυφή για ταχύτερη πρόσβαση. Το Photos θα τα καταφέρνει καλύτερα σε διαδικασίες όπως η ομαδοποίησης ανθρώπων ή κατοικίδιων, δημιουργώντας συλλογές εύκολα προσβάσιμες μέσω του καρουζέλ της εφαρμογής.

Όσον αφορά το AI, το Apple Intelligence θα κατανοεί σε μεγαλύτερο βαθμό εσάς και το προσωπικό σας περιβάλλον, σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων θα είναι δυνατή η εύκολη δημιουργία εικόνων σε μηνύματα. Το λειτουργικό σύστημα θα δίνει προτεραιότητα στις ειδοποιήσεις με πιο έξυπνο τρόπο και θα δείχνει στους χρήστες τι είναι πιο σημαντικό από ολόκληρη τη λίστα.

Από την άλλη, ο οικιακός βοηθός Siri θα αλληλοεπιδρά με πιο φυσικό τρόπο και θα μπορεί να δίνει απαντήσεις σε πιο εκτεταμένη γκάμα ερωτήσεων. Στις νέες δυνατότητές του περιλαμβάνονται η λήψη φωτογραφιών, η επεξεργασία τους και η μετακίνηση στοιχείων από μια εφαρμογή σε μια άλλη.

Τέλος, η εφαρμογή Voice Memos θα μπορεί να πραγματοποιεί απομαγνητοφωνήσεις και το Phone app θα καταγράφει τις κλήσεις, οι οποίες θα απομαγνητοφωνούνται αυτομάτως. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*