Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Android θα εντοπίζει αν κάποιος έκλεψε το smartphone ή το tablet σας

*
H Google ανακοίνωσε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία θα προσθέσει στη δεύτερη beta του Android 15 και ένα από αυτά θα προσφέρει τη δυνατότητα αναγνώρισης της στιγμής που κάποιος κλέβει το τηλέωνό σας. Η συγκεκριμένη λειτουργία, όπως και μερικές άλλες, θα γίνει διαθέσιμη και σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google.

To Theft Detection Lock θα αναγνωρίζει ασυνήθιστες κινήσεις που υποδεικνύουν ότι κάποιος έχει κλέψει τη συσκευή σας. Σε αυτή την περίπτωση, για να μην κλαπούν τα δεδομένα σας, η οθόνη θα κλειδώνει αυτόματα. Επιπλέον, το σύστημα θα αναζητά και άλλες ενδείξεις που παραπέμπουν σε κλοπή και θα μπορεί να κλειδώνει την οθόνη για λόγους ασφαλείας, σε περίπτωση που κάποιος προσπαήσει να τη βγάλει εκτός δικτύου ώστε να αποτραπεί η απομακρυσμένη πρόσβαση.


Επίσης, η Google θα προσφέρει έναν ακόμα τρόπο να κλειδώνετε την οθόνη του τηλεφώνου σας απακρυσμένα, αν αυτό πέσα σε λάθος χέρια. Με μια επίσκεψη στο android.com/lock, θα δίνετε τον τηλεφωνικό σας αριθμό και θα απαντάτε σε μια ερώτηση για να κλειδώσει η συσκευή. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να γίνου διαθέσιμα το επόμενο διάστημα, μέσω μιας ενημέρωση των υπηρεσιών του Google Play για συσκευές με Android 10 ή νεότερο.

Στις λειτουργίες ασφαλείας του Android 15 περιλαμβάνονται επίσης τα “private spaces”, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να τοποθετούν πληροφορίες και εφαρμογές σε μια ξεχωριστή "κρυφή" περιοχή στο τηλέφωνο, που θα είναι προσβάσιμη μέσω PIN. Ακόμα, η Google προσθέτει μέτρα προστασίας για την περίπτωση που είναι αναγκαστικό το reset μια συσκευής και θα ζητάει τα στοιχεία του χρήστη για το επόμενο setup.

Τέλος, το Android Play Protect θα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίοι οι εφαρμογές χρησιμοποιούν "ευαίσθητα" δεδομένα των χρηστών, με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης. Οι δυνητικά "προβληματικές" εφαρμογές θα στέλνονται στη Google για επιπλέον έλεγχο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*