Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σύντομα θα μπορείτε να ελέγχεται το iPhone και το iPad σας με τα μάτια

*
Η Apple ανακοίνωσε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα έρθουν αργότερα μέσα στη χρονιά σε iPhone και iPad και ένα από αυτά εμπλέκει τα μάτια. Τα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά θα τα γνωρίσουμε στην αποκάλυψη του iOS 18 τον επόμενο μήνα (στο πλαίσιο του WWDC 2024), αλλά το πιο ενδιαφέρον που αποκαλύφθηκε είναι το eye tracking.

Θα υποστηρίζεται και στις δύο συσκευές και θα σας επιτρέπει να τις χρησιμοποιείται με τα μάτια σας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να στοχεύσει η Apple άτομα με αναπηρίες. Η λειτουργία θα ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη και θα ενεργοποιείται μετά από ένα σχετικό αρχικό calibration μερικών δευτερολέπτων από την μπροστινή κάμερα των συσκευών.


Ο έλεγχος με τα μάτια θα υποστηρίζεται σε κάθε λειτουργία και εφαρμογή και θα επιτρέπει την πλοήγηση στο μενού και τις επιλογές, αλλά και στις ρυθμίσεις. Ενδιαφέρον έχει και η λειτουργία Vehicle Motion Cues που έχει στόχο να μειώσει την δυσφορία που έχουν επιβάτες κινούμενων οχημάτων όταν χρησιμοποιούν iPhone και iPad. Τέλος, και το CarPlay θα αποκτήσει voice control. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*