Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Nokia πραγματοποίησε την πρώτη κλήση με 3D spatial audio

*
Η Nokia ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη κλήση με ήχο και video χρησιμοποιώντας 3D spatial audio. Πρόκειται για ένα επίτευγμα, καθώς προς το παρόν όλες οι κλήσεις που πραγματοποιούνται στις μέρες μας μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι μονοφωνικές, δίχως επιλογή για spatial audio. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κλήση πραγματοποιήθηκε μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί τον 3GPP Immersive Video and Audio Services (IVAS) codec, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ακούνε ήχους spatial σε πραγματικό χρόνο. Για όσους δεν γνωρίζουν το spatial audio διασπάται σε πολλαπλά κανάλια για να ακούγεται λες και προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο IVAS codec αποτελεί μέρος των αναβαθμισμένων δικτύων 5G, των επονομαζόμενων ως 5G Advanced. Αναμένεται να προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες, βελτιωμένη διαχείριση της ενέργειας και καλύτερο εντοπισμό δικτύου. Σύμφωνα με το Reuters, η στιγμή που τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα υποστηρίζουν κλήσεις με spatial audio βρίσκεται μερικά χρόνια μακριά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*