Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloomberg: Αυτές τις λειτουργίες AI φέρνει το iOS 18

*
Το WWDC 24 της Apple πλησιάζει και η εταιρεία αναμένεται να παρσουσιάσει το iOS 18 που είναι κατά ένα μεγάλο βαθμό βασισμενο σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, λέγεται πως θα πρόκειται για τη σημαντικότερη ανανέωση του iOS στα χρονικά.

Ένα νέο δημοσίευμα από τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman "ρίχνει φως" στο τι θα πρέπει να αναμένουμε από το iOS 18, το iPadOS 18 και το macOS 15. Όπως υποστηρίζει θα πρέπει να περιμένουμε ενισχυση του Safari, των Photos και των Notes με AI, αλλά και βελτιώσεις για τον ψηφικό βοηθό Siri, όπως επίσης και ειδοποιήσεις με "έξυπνες" περιλήψεις. Λέγεται πως η Apple θα κάνει δυνατό το ρετουσάρισμα φωτογραφιών με AI, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέσω του Safari, ενώ το βελτιωμένο Spotlight θα παρέχει πιο άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα.


Ο ψηφιακός βοηθός Siri θα αναβαθμιστεί με φωνή που ακούγεται πιο φυσικά και θα βασίζεται στο LLM της Apple. Ακόμα, με βάση τις συζητήσεις των χρηστών θα δημιουργούνται αυτοματοποιημένες απαντήσεις σε μηνύματα και emails. Οι μικρές ανακεφαλαιώσεις θα προσφέρουν περιλήψεις για ειδοποιήσεις που είχαν αγνοηθείμ μηνύματα, ιστοσελίδες, σημειώσεις και έγγραφα.

Ακόμα, οι χρήστες θα αποκτήσουν την επιλογή για απευθείας απομαγνητοφώνηση των φωνητικών εγγραφών. Η Apple ετοιμάζει επίσης αυτοματοποιημένα custom emojis που θα ξεχωρίζουν από τα standard και θα εμφανίζονται ως προτεινόμενα την ώρα που πληκτρολογείτε.

Το νέο σύνολο λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης της Apple είναι εσωτερικά γνωστό ως "Project Greymatter" και ο Gurman διευκρινίζει ότι οι λιγότερο απαιτητικές εργασίες τεχνητής νοημοσύνης θα εκτελούνται στις συσκευές, ενώ αυτές που απαιτούν περισσότερους πόρους θα αποστέλλονται στο cloud. Ο Gurman διευκρινίζει επίσης ότι τα chips των iPhone, iPad και Mac που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο θα μπορούν να υποστηρίξουν τις νέες δυνατότητες λειτουργίες AI.

Τέλος, ο δημοσιογράφος συμφωνεί πως η αρχική οθόνη των συσκευών θα είναι επανασχεδιασμένη με τρόπο που θα επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν εικονίδια εφαρμογών οπουδήποτε στην οθόνη και επίσης να αλλάζουν το χρώμα του φόντου. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*