Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πως αποσύρθηκε από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο η Nintendo

*
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία για την Nintendo και την παρουσία της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η ιαπωνική εταιρεία ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης, σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Shukan Bunshun που απέκτησε πρόσβαση στο αρχικό σενάριο του event. Η τελετή έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου και είχε αρκετές αναφορές στα videogames, καθώς ακούσαμε μουσική από τα Final Fantasy, Monster Hunter, Dragon Quest, Sonic the Hedgehog και Chrono Trigger. Η απουσία της Nintendo, ωστόσο, έκανε μεγάλη αίσθηση, ειδικά από τη στιγμή που πρωταγωνιστούσε στο video της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, όταν και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe βγήκε από ένα κλασικό pipe του Super Mario.



Στην παρουσίαση της Nintendo φαίνεται πως είχε εμπλακεί ο Shigeru Miyamoto, μαζί με τον χορογράφο Mikiko Mizuno, αλλά με τις αλλαγές που έγιναν με την μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021 ο δεύτερος αποχώρησε. Τη θέση του πήρε ο Hiroshi Sasaki ως creative director, αλλά κι αυτός αποχώρησε μετά από λίγο λόγω ενός σκανδάλου για υποτιμητικά σχόλια προς την ηθοποιό και κωμικό Naomi Watanabe. Όλες αυτές οι αλλαγές οδήγησαν και στην αφαίρεση του περιεχομένου που σχετιζόταν με την Nintendo. Σύμφωνα με τα έγγραφα θα υπήρχε ένα 8-bit sequence με ήρωες όπως ο Super Mario και σκάφη από το Space Invaders. Σε ένα δεύτερο σημείο αναφερόταν και πάλι η εμφάνιση ενός Super Mario warp pipe, καθώς και την εμφάνιση της Lady Gaga με καπέλο Mario. Μετά την εξαφάνιση της Gaga μέσα από το warp pipe, η Naomi Watanabe θα εμφανιζόταν στη θέση της. Ακόμη, αναμενόταν μουσική από τα The Legend of Zelda, Pokemon και Super Mario Bros κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αθλητών.



Όμως, στις 19 Ιουλίου, ο Keigo Oymada που ήταν υπεύθυνος για τις συνθέσεις, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς ήρθαν στην επιφάνεια στιγμές κακής συμπεριφοράς του προς άτομα με ειδικές ανάγκες. Όπως ήταν λογικό, αρκετά άλλαξαν και μέσα σε αυτά που «κόπηκαν» ήταν και όσα είχαν να κάνουν με την Nintendo. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*