Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις αστραπές και τις ζώνες ακτινοβολίας της Γης

*
Πρόσφατη έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Alaska Fairbanks αποκάλυψε μια σημαντική πτυχή σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ των επίγειων κεραυνών και της μαγνητόσφαιρας της Γης. Εντόπισαν έναν νέο τύπο ηλεκτρομαγνητικού κύματος, που ονομάζεται «whistler», το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά της ενέργειας των κεραυνών στις ζώνες ακτινοβολίας της Γης. Αυτό το εύρημα αμφισβητεί την προηγούμενη αντίληψη ότι η ενέργεια των κεραυνών παρέμενε παγιδευμένη εντός της ιονόσφαιρας και δεν έφτασε στις ζώνες ακτινοβολίας. Οι επιπτώσεις αυτής της ανακάλυψης είναι βαθιές, καθώς παρέχει μια βαθύτερη εικόνα της δυναμικής της μαγνητόσφαιρας της Γης και έχει πιθανές εφαρμογές στην ενίσχυση της ασφάλειας των δορυφόρων και άλλων διαστημικών σκαφών που πλοηγούνται σε αυτές τις περιοχές υψηλής ενέργειας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*