Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Χιλιάδες γαλαξίες κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Euclid

*
Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και η κοινοπραξία του διαχειρίζεται το διαστημικό τηλεσκόπιο Euclid δημοσίευσαν δεδομένα από την πρώτη φάση παρατηρήσεων. Αυτή η πρώτη φάση παρατηρήσεων στοχεύει στον καθορισμό του είδους των παρατηρήσεων που θα μπορεί να παρέχει το Euclid. Από την εκτόξευσή του και μετά, το Euclid έχει παρατηρήσει δεκαεπτά εξωγαλαξιακούς στόχους, όπως σμήνη γαλαξιών, κοντινούς γαλαξίες, σφαιρικά σμήνη και περιοχές σχηματισμού άστρων. Η ανάλυση αυτών των στόχων οδήγησε στην ανακάλυψη νεαρών πλανητών rogue, πληθυσμών σφαιρικών σμηνών γύρω από κοντινούς γαλαξίες και νέους γαλαξίες νάνους χαμηλής επιφανειακής φωτεινότητας.



Αυτή η φάση επέτρεψε επίσης την παρατήρηση της κατανομής της σκοτεινής ύλης και του φωτός μέσα σε σε σμήνη γαλαξιών, καθώς και τη μελέτη γαλαξιών υψηλής μετατόπισης ερυθρού που γίνονται αντιληπτοί μέσω του βαρυτικού φακού.

Οι δοκιμές δείχνουν ότι όλα τα όργανα αποδίδουν σε επίπεδα πλήρως σύμφωνα με τις προσδοκίες. Το τηλεσκόπιο ξεχωρίζει από τους προκατόχους του από την ικανότητά του να παρατηρεί μεγάλο μέρος του ουρανού με μία μόνο λήψη. Θα χρειαστούν 40.000 από αυτές τις λήψεις κατά τη διάρκεια της εξαετούς αποστολής του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*