Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το όνομά μας μπορεί να επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου

*
Η ενδιαφέρουσα ιδέα ότι τα ονόματά μας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας έχει διερευνηθεί σε μια πρόσφατη μελέτη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ενήλικες μπορούν να ταιριάξουν ονόματα με πρόσωπα με υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από την απλή πιθανότητα, υποδηλώνοντας ότι όσο μεγαλώνουμε, οι εμφανίσεις μας μπορεί να εξελίσσονται για να ευθυγραμμίζονται με τα κοινωνικά στερεότυπα που σχετίζονται με τα ονόματά μας. Αυτό το φαινόμενο, γνωστό ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, υπονοεί ότι οι πεποιθήσεις και οι προσδοκίες μας μπορούν να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά μας και, κατά συνέπεια, τα φυσικά μας χαρακτηριστικά. Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι αυτή η επίδραση δεν παρατηρείται στα παιδιά, υποστηρίζοντας την ιδέα ότι αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν με την πάροδο του χρόνου. Ανοίγει πάντως νέες προοπτικές σχετικά με τον αντίκτυπο των κοινωνικών παραγόντων στη διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας, που εκτείνεται πέρα από ένα όνομα για να επηρεάσει δυνητικά άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*