Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb αποκάλυψε εντυπωσιακό κατακλυσμικό γεγονός σε κοντινό αστρικό σύστημα

*
Πρόσφατες παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκόπιο James Webb αποκάλυψαν ένα εντυπωσιακό, κατακλυσμικό γεγονός στο αστρικό σύστημα Beta Pictoris. Πιο συγκεκριμένα μια πολύ σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο αστεροειδών, που είχε ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας απίστευτης ποσότητας σκόνης.

Το αστρικό σύστημα Beta Pictoris, ένα νεαρό και δυναμικό σύνολο ουράνιων σωμάτων, συνεχίζει να συναρπάζει τους αστρονόμους με τις συνεχιζόμενες διαδικασίες σχηματισμού πλανητών του. Η πρόσφατη ανακάλυψη μιας δομής σκόνης που μοιάζει με «ουρά γάτας» από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) προσθέτει στην ίντριγκα, υποδηλώνοντας περίπλοκες αλληλεπιδράσεις μέσα στους δίσκους συντριμμιών του συστήματος. Αυτά τα ευρήματα, ενδεικτικά του ενεργού περιβάλλοντος του συστήματος, υπαινίσσονται την πιθανότητα σχηματισμού βραχωδών πλανητών μέσω συχνών και μαζικών συγκρούσεων, μια απόδειξη της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης του σύμπαντος.




Ο Beta Pictoris είναι ένας αστερισμός μεγέθους 4, με ηλικία 20 εκατομμυρίων ετών και βρίσκεται 63 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, το ηλιακό μας σύστημα έχει ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*