Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ανακάλυψε 80 νέα, πρώιμα supernova

*
Με την τεχνολογική του υπεροχή, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) ανοίγει μια νέα εποχή στην κοσμική εξερεύνηση. Στην προσπάθειά του να αποκαλύψει τους εκρηκτικούς θανάτους μεγάλων αστεριών στο πρώιμο σύμπαν, βρήκε στοιχεία για 80 νέα πρώιμα σουπερνόβα σε ένα μικρό τμήμα του ουρανού.

Αυτός ο αριθμός είναι δέκα φορές υψηλότερος από αυτό που είχε ανακαλυφθεί μέχρι τώρα στην κοσμική ιστορία. Μεταξύ αυτών των σουπερνόβα είναι το παλαιότερο και πιο μακρινό που έχει παρατηρηθεί ποτέ, το οποί εξερράγη όταν το Σύμπαν, ηλικίας τώρα 13,8 δισεκατομμυρίων ετών, ήταν μόλις 1,8 δισεκατομμυρίων ετών.


Χάρη στην εξαιρετική ευαισθησία του JWST στο υπέρυθρο φως, οι αστρονόμοι μπορούν τώρα να παρατηρήσουν σουπερνόβα που εμφανίστηκαν πριν από περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η μελέτη των σουπερνόβα σε ένα Σύμπαν ηλικίας μικρότερης των 2 δισεκατομμυρίων ετών αποκαλύπτει πιο ακραία περιβάλλοντα με αστέρια που περιέχουν λιγότερα βαριά στοιχεία, σε σύγκριση με σημερινά αστέρια πλούσια σε μέταλλα, όπως ο Ήλιος. Αυτό βοηθά τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς τα αστέρια εμπλουτίζονται με μέταλλα κατά τη διάρκεια του σχηματισμού τους.



Εικόνα: NASA, ESA, CSA, STScI, JADES Collaboration 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*