Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Θησαυροί από την εποχή της δυναστείας των Μινγκ βρέθηκαν σε ναυάγια στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

*
Η πρόσφατη ανακάλυψη ναυαγίων της δυναστείας Μινγκ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έφερε στην επιφάνεια έναν θησαυρό τεχνουργημάτων, παρέχοντας μια μοναδική ματιά στη ναυτική ιστορία της Κίνας. Η δραστηριότητα σε αυτές τις υποβρύχιες τοποθεσίες αποκάλυψε πάνω από 900 τεχνουργήματα, συμπεριλαμβανομένων πορσελάνινων αντικειμένων, χάλκινων νομισμάτων και περίτεχνης κεραμικής, τα οποία ανασύρθηκαν χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο βαθέων υδάτων γνωστό ως "Deep Sea Warrior". Αυτή η επιχείρηση όχι μόνο ρίχνει φως στις πλούσιες πολιτιστικές ανταλλαγές κατά μήκος του αρχαίου Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, αλλά αναδεικνύει επίσης τις τεχνολογικές εξελίξεις στην υποβρύχια αρχαιολογία. Τα τεχνουργήματα, που χρονολογούνται από τη δυναστεία των Μινγκ (1368-1644), υπογραμμίζουν τη σημασία του εμπορίου εκείνης της εποχής και το εκτεταμένο δίκτυο που συνέδεε την Κίνα με άλλους πολιτισμούς.

Η ανακάλυψη αυτών των ναυαγίων και του φορτίου τους αποτελεί απόδειξη της επιδέξιης δεξιοτεχνίας και των τεχνών της περιόδου, καθώς και του εμπορίου που πραγματοποιούνταν κατά μήκος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μιας ζωτικής σημασίας θαλάσσιας διαδρομής για αιώνες. Επιπλέον, αυτά τα ευρήματα συμβάλλουν στην κατανόηση των ιστορικών τεχνικών πλοήγησης και των τύπων αγαθών που πουλήθηκαν και διακινήθηκαν σε τεράστιες αποστάσεις. Η εξερεύνηση αυτών των τοποθεσιών συνεχίζει να προσφέρει νέες γνώσεις για το παρελθόν, επιτρέποντας σε ιστορικούς και αρχαιολόγους να συνθέσουν την ιστορία της παρουσίας της δυναστείας των Μινγκ στην περιοχή.


Η διατήρηση αυτών των κειμηλίων αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για το κοινό να διδαχτεί την ιστορία, καθώς είναι πιθανό να εκτεθούν σε μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα. Αυτή η ανακάλυψη είναι μια υπενθύμιση του ρόλου της θάλασσας ως αποθήκης της ανθρώπινης ιστορίας, κρατώντας μυστικά του παρελθόντος που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*