Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Θα μπορούσε το μποζόνιο του Higgs να αποδειχτεί καταστροφικό για την ανθρωπότητα;

*
Το μποζόνιο του Higgs, που συχνά αναφέρεται ως «σωματίδιο του Θεού», είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής που εξηγεί πώς άλλα σωματίδια αποκτούν μάζα. Η ανακάλυψή του στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων το 2012 ήταν ένα μνημειώδες γεγονός στη φυσική, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του πεδίου Higgs. Ωστόσο, ορισμένα θεωρητικά σενάρια υποδηλώνουν ότι το πεδίο Higgs θα μπορούσε να γίνει ασταθές, οδηγώντας δυνητικά σε ένα καταστροφικό γεγονός γνωστό ως διάσπαση κενού.

Αυτό το υποθετικό γεγονός θα περιλάμβανε μια κβαντική διακύμανση που προκαλεί το πεδίο Higgs να πέσει σε μια χαμηλότερη ενεργειακή κατάσταση, δημιουργώντας μια φυσαλίδα αληθινού κενού που διαστέλλεται με την ταχύτητα του φωτός, εξαλείφοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται ανησυχητικό, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πιθανότητα ενός τέτοιου συμβάντος είναι εξαιρετικά χαμηλή.


Οι φυσικοί εκτιμούν ότι αν ήταν δυνατή μια τέτοια διάσπαση στο κενό, θα μπορούσε να μην συμβεί για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια, αν ποτέ. Επιπλέον, το σύμπαν είναι απέραντο, και ακόμη κι αν σχηματιζόταν μια τέτοια φούσκα, θα μπορούσε να είναι τόσο μακριά που δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς. Η μελέτη του μποζονίου του Higgs συνεχίζει να είναι ένας τομέας ενεργής έρευνας, με τους επιστήμονες να διερευνούν τις ιδιότητές του και τις επιπτώσεις του στην κατανόησή μας για το σύμπαν.

Θα μπορούσε μια ανθρώπινη βροχή μετεωριτών να φωτίσει τον ουρανό μας; Μια ελεγχόμενη πρόσκρουση μεταξύ ενός ανιχνευτή της NASA και ενός αστεροειδούς οδήγησε πρόσφατα στην απελευθέρωση εκατομμυρίων διαστημικών θραυσμάτων.

Αυτά τα θραύσματα κατευθύνονται προς τη Γη και τον Άρη, προσφέροντας δυνητικά ένα πρωτοφανές αλλά αβλαβές θέαμα φωτός. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*