Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τεράστια δεξαμενή νερού στο υπέδαφος του Άρη ίσως κρύβει ζωή

*
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έφεραν στο φως την πιθανότητα να κρύβεται ένας τεράστιος ωκεανός κάτω από την επιφάνεια του Άρη, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηρίξει ζωή. Αυτή η πρωτοποριακή ανακάλυψη έγινε δυνατή με την ανάλυση σεισμικών δεδομένων από το InSight Lander της NASA, υποδηλώνοντας την παρουσία μιας υπόγειας δεξαμενής με αρκετό νερό για να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη, σε βάθος ενός μιλίου. Αν και η ύπαρξη επιφανειακών υδάτων στον Άρη έπαψε πριν από περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια χρόνια, τα υπολείμματα των καναλιών των ποταμών και της κοίτης των λιμνών παρέχουν στοιχεία για το υδάτινο παρελθόν του. Ο νέος υπόγειος ωκεανός, που βρίσκεται βαθιά μέσα στον φλοιό του Άρη, θέτει σημαντικές προκλήσεις για εξερεύνηση λόγω του βάθους του, το οποίο κυμαίνεται από 7 έως 13 μίλια κάτω από την επιφάνεια. Ωστόσο, αυτή η ανακάλυψη τροφοδοτεί τη συνεχιζόμενη αναζήτηση για εξωγήινη ζωή και εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τη γεωλογική ιστορία του πλανήτη και τις δυνατότητές του να φιλοξενεί ζωή σε περιβάλλοντα παρόμοια με τη βαθιά βιόσφαιρα της Γης.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*