Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα πιο γρήγορα από το φως, tachyons, ξανά στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος

*
Τα tachyons, τα υποθετικά σωματίδια που θεωρητικά ταξιδεύουν γρηγορότερα από το φως, έχουν από καιρό ιντριγκάρει τόσο τους επιστήμονες όσο και τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Προερχόμενα από τη θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν, τα tachyons αμφισβητούν την κατανόησή μας για τη φυσική και την αιτιότητα. Σύμφωνα με την ειδική σχετικότητα, τίποτα με μάζα δεν μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα από το φως, και όμως, τα tachyons, αν υπάρχουν, θα έκαναν ακριβώς αυτό. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι για πρώτη φορά το 1967 από τον φυσικό Gerald Feinberg, ο οποίος πρότεινε ότι αυτά τα σωματίδια θα μπορούσαν να προκύψουν από ένα κβαντικό πεδίο με φανταστική μάζα. Παρά τις συναρπαστικές δυνατότητες που παρουσιάζουν, όπως ταξίδια στο χρόνο και την παραβίαση της αιτιότητας, δεν έχουν βρεθεί πειραματικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους. Ο επιστημονικός συμβιβασμός παραμένει ότι τα tachyons δεν συνάδουν με τους γνωστούς νόμους της φυσικής. Ωστόσο, η αναζήτηση για την κατανόηση και την πιθανή ανακάλυψή τους συνεχίζει να εμπνέει την έρευνα και τη φαντασία στην επιστημονική κοινότητα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*