Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στο εσωτερικό του Ερμή ίσως υπάρχει στρώμα διαμαντιών πάχους πολλών χιλιομέτρων

*
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει την πιθανή παρουσία ενός στρώματος από διαμάντια στο εσωτερικό του πλανήτη Ερμή και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο θα αλλάξουν ριζικά όσα γνωρίζουμε για τον πλανήτη που βρίσκεται κοντά στον ήλιο. Οι επιστήμονες εξέτασαν την εσωτερική σύνθεση του Ερμή, υποδηλώνοντας ότι οι ακραίες συνθήκες μπορεί να ευνόησαν το σχηματισμό διαμαντιών στο όριο πυρήνα-μανδύα.

Ο Ερμής, γνωστός για τη σκοτεινή του επιφάνεια και τον πυκνό πυρήνα του, είναι γεμάτος μυστήρια. Προηγούμενες αποστολές, όπως η MESSENGER της NASA, αποκάλυψαν μια αφθονία γραφίτη στην επιφάνειά του κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ένα παρελθόν πλούσιο σε άνθρακα. Αυτές οι παρατηρήσεις ώθησαν τους ερευνητές να εμβαθύνουν στην ηφαιστειακή ιστορία του πλανήτη.


Ερευνητές στην Κίνα και το Βέλγιο χρησιμοποίησαν πειράματα υψηλής πίεσης και θερμοδυναμική μοντελοποίηση για να προσομοιώσουν τις εσωτερικές συνθήκες του Ερμή. Ο Δρ Yanhao Lin εξηγεί ότι η υψηλή πίεση και η θερμοκρασία βοήθησαν το σχηματισμό διαμαντιών από γραφίτη σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του Ερμή.

Η εργασία τους υποδηλώνει ότι ο γραφίτης στην επιφάνεια του Ερμή θα μπορούσε να προέρχεται από έναν πλούσιο σε άνθρακα ωκεάνιο μάγμα που στερεοποιήθηκε, σχηματίζοντας ένα φλοιό γραφίτη. Ωστόσο, οι συνθήκες στο όριο πυρήνα-μανδύα είναι αρκετά ακραίες για να μετατρέψουν τον γραφίτη σε διαμάντι, με αποτέλεσμα ένα στρώμα πάχους που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 18 χιλιόμετρα.

Αυτή η ανακάλυψη έχει αντίκτυπο στην κατανόηση του μαγνητικού πεδίου του Ερμή, το οποίο είναι ιδιαίτερα ισχυρό για έναν πλανήτη του μεγέθους του. Ο σχηματισμός διαμαντιών θα μπορούσε να επηρεάσει τη θερμική δυναμική και τη μεταφορά στον υγρό πυρήνα του πλανήτη, επηρεάζοντας έτσι τη δημιουργία του μαγνητικού πεδίου.

Τέλος, αυτή η μελέτη ανοίγει ενδιαφέρουσες προοπτικές για πλούσια σε άνθρακα εξωπλανητικά συστήματα. Οι διαδικασίες σχηματισμού διαμαντιών στον Ερμή θα μπορούσαν να συμβούν και σε άλλους πλανήτες, προσφέροντας νέους δρόμους για την εξερεύνηση του διαστήματος και την αναζήτηση παρόμοιων πλανητών. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*