Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο τούνελ των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (video)

*
Κι όμως, το μεγαλύτερο τούνελ των Βαλκανίων βρίσκεται στην Ελλάδα και χρειάστηκε 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο λόγος για την σήραγγα Τ2 Τεμπών, η οποία είναι γνωστή και ως Μαρίνου Αντύπα-Ρήγα Φεραίου. Έχει μήκος 6 χλμ., είναι μέρος του Αυτοκινητοδρόμου 1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) στην περιοχή των Τεμπών και είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων και ολόκληρη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2008, αλλά το 2011 σταμάτησε για οικονομικούς λόγους.

Το 2014, οι εργασίες ξεκίνησαν ξανά και στις 7 Απριλίου του 2017 δόθηκε στην κυκλοφορία για να παρακάμπτουν οι οδηγοί το προβληματικό κομμάτι των Τεμπών με την μονή λωρίδα κυκλοφορίας και προς τις δύο κατευθύνσεις.


Για την κατασκευή της σήραγγας χρειάστηκε να εργαστούν περί τα 400 άτομα, έχει εξόδους ανά 300 μέτρα για πεζούς και ανά 900 μέτρα για αυτοκίνητα και χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 350 χιλιάδες κυβικά σκυροδέματος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*