Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σημαντική η επίδραση των μαγικών μανιταριών στην ψυχική υγεία

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν ρίξει φως στις ενδιαφέρουσες επιδράσεις της ψιλοκυβίνης, του ψυχοδραστικού συστατικού των μαγικών μανιταριών, στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ψιλοκυβίνη μεταβάλλει σημαντικά την εγκεφαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα σε τομείς που σχετίζονται με την ενδοσκόπηση και την αίσθηση του εαυτού. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι μόνο βαθιές αλλά και μόνιμες, υποδηλώνοντας μια δυνατότητα για θεραπευτικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, η ψιλοκυβίνη έχει παρατηρηθεί ότι διακόπτει το δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας (DMN), ένα εγκεφαλικό δίκτυο που είναι πιο ενεργό κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης και του αυτοστοχασμού, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ευέλικτη γνώση και ενδεχομένως να ωφελήσει άτομα με ορισμένες ψυχολογικές παθήσεις.

Επιπλέον, η ουσία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μια κατάσταση «πλαστικότητας» στον εγκέφαλο, όπου μπορούν να σχηματιστούν νέες νευρικές συνδέσεις, επιτρέποντας πιθανώς νέες προοπτικές ή διαταραχές επιζήμιων μοτίβων σκέψης. Αυτή η πλαστικότητα πιστεύεται ότι συμβάλλει στις γρήγορες και συνεχείς βελτιώσεις σε καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, ο εθισμός και το άγχος. Ενώ οι ακριβείς μηχανισμοί με τους οποίους η ψιλοκυβίνη επηρεάζει την ανθρώπινη συνείδηση δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητοί, αυτά τα ευρήματα ανοίγουν συναρπαστικές δυνατότητες για το μέλλον της ψυχικής υγείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε αυτή την έρευνα με προσοχή, καθώς οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις και το προφίλ ασφάλειας της ψιλοκυβίνης είναι ακόμα υπό διερεύνηση. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*