Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρομποτικά σκυλιά θα αρχίσουν να περιπολούν και τα ελληνικά δάση, έγινε η πρώτη δοκιμή

*
Οι φωτιές είναι από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε καλοκαίρι η χώρα μας και στην πρόληψη και προστασία θα μπουν σύντομα και τα ρομποτικά σκυλιά. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν στο Δήμο Καβάλας  και συγκεκριμένα στο Δάσος της Λιμνιάς. Εκεί, η πιλοτική δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού έργου με τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας κ. Τσαγκαλίδη Ηλία, της συντονίστριας του έργου Κατσικάρη Μαρίας και του δασολόγου – επιστημονικού υπεύθυνου Ξηρού Ανδρέα.



Σε αυτή τη φάση, ένας αυτόνομος ρομποτικός σκύλος άρχισε να εξερευνά το χώρο και να συλλέγει δεδομένα, αλλά και να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει, ακόμη και σε δύσβατο έδαφος.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με κάποια νέα drones για λήψη λεπτομερών φωτογραφιών, θα δίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας το κατάλληλο υλικό άμεσα για να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

* πηγή φωτογραφιών: Δήμος Καβάλας 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*