Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα σύγκρουσης του αστεροειδούς Apophis με τη Γη σε 5 χρόνια;

*
Ο αστεροειδής Apophis, που πήρε το όνομά του από την αρχαία αιγυπτιακή θεότητα που συμβολίζει το χάος, έχει αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος λόγω του πόσο κοντά θα πλησιάσει τη Γη το 2029. Πρόσφατες μελέτες και προσομοιώσεις υποδηλώνουν ότι ενώ η πιθανότητα σύγκρουσης παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, δεν είναι εντελώς αμελητέες. Η πιθανότητα για μικρότερα διαστημικά σκουπίδια να αλλάξουν την τροχιά του Apophis, αν και απομακρυσμένη, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς. Ωστόσο, η ανάλυση της NASA παρείχε διαβεβαίωση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Γη είναι ασφαλής από το Apophis για τουλάχιστον τα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει μετά από εκτενείς παρατηρήσεις με ραντάρ και ακριβή ανάλυση τροχιάς, που έχουν μειώσει σημαντικά την αβεβαιότητα της μελλοντικής τροχιάς του Apophis. Η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να παρακολουθεί τον Apophis και άλλα αντικείμενα κοντά στη Γη για να διασφαλίσει τη διαρκή ασφάλεια του πλανήτη μας. Η ενασχόληση με τέτοιες ουράνιες προκλήσεις υπογραμμίζει τη σημασία της διαρκούς παρατήρησης και έρευνας στον τομέα της πλανητικής άμυνας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*