Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πλησιάζει η εποχή που με το smartphone θα βλέπουμε πίσω από τοίχους

*
Η ιδέα των smartphone εξοπλισμένων με τεχνολογία για να βλέπει κανείς μέσα από τοίχους και πακέτα, παρόμοια με τις ακτίνες Χ του Superman, δεν είναι πλέον απλώς αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Οι πρόσφατες εξελίξεις οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός τσιπ απεικόνισης που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας στη ζώνη κυμάτων χιλιοστών του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Αυτό το τσιπ μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα πίσω από εμπόδια, όπως χαρτόνι σε μικρή απόσταση. Η τεχνολογία, εμπνευσμένη από τις δυνατότητες του εμβληματικού υπερήρωα, λειτουργεί με ασφάλεια εντός του μη ιονίζοντος τμήματος του φάσματος, αποφεύγοντας τις βλαβερές συνέπειες που σχετίζονται με τις πραγματικές ακτίνες Χ. Οι ερευνητές οραματίζονται αυτή την τεχνολογία να χρησιμοποιείται για πρακτικούς σκοπούς, όπως η εύρεση καρφιών ή συρμάτων πίσω από τοίχους, η αναγνώριση ρωγμών σε σωλήνες ή ο έλεγχος του περιεχομένου φακέλων και συσκευασιών, φέρνοντας ενδεχομένως επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*