Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι παραγόμενες από τον άνθρωπο εκπομπές αζώτου μειώνουν το φαινόμενο υπερθέρμανσης της ατμόσφαιρας

*
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε μια περίπλοκη σχέση μεταξύ των εκπομπών αζώτου που παράγονται από τον άνθρωπο και της κλιματικής αλλαγής. Μια διεθνής ομάδα, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Ινστιτούτο Max Planck, ανακάλυψε ότι οι εκπομπές αζώτου από τα λιπάσματα και τα ορυκτά καύσιμα έχουν καθαρή επίδραση ψύξης στο κλίμα, μειώνοντας τις θερμοκρασίες κατά περίπου -0,34 Watt ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτή η ψύξη συμβαίνει μέσω πολλών μηχανισμών: τα οξείδια του αζώτου από την καύση ορυκτών καυσίμων σχηματίζουν σωματίδια που εμποδίζουν το ηλιακό φως. το ίδιο κάνει και η αμμωνία από τα λιπάσματα. Το άζωτο στις καλλιέργειες τις βοηθά να απορροφούν περισσότερο CO2. και τα οξείδια του αζώτου διασπούν το μεθάνιο της ατμόσφαιρας, ένα αέριο που συνδέεται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι αυτή δεν είναι μια βιώσιμη λύση για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι αρνητικές επιπτώσεις του αυξημένου ατμοσφαιρικού αζώτου, όπως η ρύπανση των υδάτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η βλάβη στη βιοποικιλότητα και στο στρώμα του όζοντος, αντισταθμίζουν τα οφέλη από την ψύξη. Τονίζουν την επείγουσα ανάγκη για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*