Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό του καρχαρία που μπορεί να ζήσει για 500 χρόνια

*
Ο καρχαρίας της Γροιλανδίας, ένα είδος γνωστό για την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής του, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων εδώ και χρόνια. Πρόσφατη έρευνα έχει ρίξει φως στο μυστικό πίσω από τη μακροζωία τους, η οποία μπορεί να είναι έως και 500 χρόνια. Φαίνεται ότι το κλειδί για την παρατεταμένη ζωή τους είναι ένας σταθερός μεταβολισμός που δεν μειώνεται με την ηλικία, ένα χαρακτηριστικό που είναι μοναδικό μεταξύ των σπονδυλωτών. Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική καθώς αμφισβητεί τις προηγούμενες υποθέσεις ότι η μακροζωία τους οφείλεται αποκλειστικά στα ψυχρά περιβάλλοντα που κατοικούν και στην αργή τους κίνηση. Η κατανόηση του μεταβολισμού του καρχαρία της Γροιλανδίας θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα στον τομέα της έρευνας κατά της γήρανσης. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από αυτά τα αρχαία πλάσματα του βυθού θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε προόδους στην καρδιαγγειακή υγεία και τη μακροζωία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*